Începe „Liberty Parade!” Dorin Dobra e primul care se-aruncă-n cursă și vrea șefia P.N.L pe județ!

Fostul senator Dorin Dobra vrea șefia filialei PNL Bistrița-Năsăud. Anunțul a fost făcut la o emisiune Radio Balada:  „Candidez la presedinția PNL Bistrița Năsăud. Sper ca la aceste alegeri interne să alegem programe” , a declarat fostul senator Dorin Dobra în emisiunea lui Viorel Negru de la Radio Balada.

Fațetele lui Dobra!

Profesorul Dobra NU a prins un loc eligibil pe lista de sentori ai PNL. A avut mereu o atitudine duplicitară și a fost constant doar în replici la adresa lui Ioan Oltean. S-a poziționat la mai multe capete și NU reușit să-și formeze susținători în interiorul P.N.L, iar locul 2 pe lista de senatori demonstrează acest lucru. Declarațiile contradictorii, debarasarea de P.N.L și opoziția rezervată la adresa unui P.S.D agresiv a făcut ca Dorin Dobra să NU fie o voce în mediul public.

Dobra ȘADE în mai multe luntrii: 1. “Zegrean poate fi o soluție de unificare!” 2. “Eu îl susțin pe Ioan Turc!” 3. În cazul Sighiartău “NU sunt ordinele cuiva, ci sunt deciziile unei echipe”

dobra bistrita

dobra bistrita

 

 

 

 

 

 

Haos și bisericuțe în P.N.L !

Dobra aruncă mănușa primul și anunță candidatura pentru funcția suremă. Doris Moldovan a anunțat că NU dorește funcții de conducere în partid.

d11-400Robert Sighiartău a fost criticat de Ioan Oltean și a anunțat că se mai gândește dacă va candida sau NU în alegerile interne. Ajuns în Parlmentul României, Sighiartău e oarecum izolat de teritoriu și nu are forța politică necesară pentru a atrage primarii, aflându-se în opoziție.

 

 

 

 

Ioan-Turc-400Ioan Turc NU se aruncă-n luptă deocamdată, deși a luat un număr enorm de voturi în alegerile interne din vară. A fost la 3 voturi distanță de șefia interimară a P.N.L. dar faptul că NU a prins Senatul îl poate costa.

 

 

 

 

dolha bistrita

Stelian Dolha a făcut un pas în spate, forțat de împrejurări și a terminat cu o conferință în care s-a luat de Ioan Oltean. Are oamenii lui în interior, dar NU a demonstrat că poate uni partidul!

Cu steaua la apus, Stelică fără FRICĂ se dă la Ioan Oltean! Zice că “mustăciosul” i-a tras preșul încă din campanie și acum conduce din umbră partidul după cum are chef!

 

Găștile de consilieri județeni și locali – cățeluși fără stăpân!

Din grupul P.N.L de la  Consliul Local se remarcă Ioan Peteleu, Sorin Hangan și Florin Chereji însă și între ei există disensiuni și NU au întotdeauna idei comune. Din grupul de consilieri județeni încă NU se remarcă vreo voce care ar putea câștiga filiala și există frecușuri între membrii grupului de opoziție. Doris Moldovan a candidat pentru parlamentare și s-a întărit la capitolul notorietate, dar părerile sunt împărțite în privința capacităților sale, Monica Săsărman a fost evacuată din Biroul Politic Județean (forum intern). Eugen Curteanu se chinuie să-i facă față președintelui Consilului Județean iar ceilalți colegi stau deoparte în căutarea unui lider de forță care să-i protejeze de sistemul de opresiune al PSD-ului, existent la nivelul instituțiilor.

e4

a12

 

 

 

 

 

 

Partidul Național Liberal își caută liderul care să tragă primarii rămași pe baricade și să reconstruiască partidul aflat în pulverizare.

Toți se bat între ei și PSD-ul câștigă!

De cealaltă parte, PSD-ul pe județ înseamnă Radu Moldovan și banii europeni care-i pot salva marile promisiuni. În ce privește fondurile guvernamentale, greu de crezut că județul va mai căpăta milioane de euro prin PNDL cum fost în Guvernul Ponta.

La Primăria Bistrița, Ovidiu Crețu a anunțat că NU va mai candida (deși NU e exclus să forțeze un nou mandat), Cristi Niculae poate fi asociat cu gafele lui Crețu și în același timp să NU contabilizeze la capitolul realizări. O campanie de 3 ani în umbra lui Crețu și-n lumina ui Radu Moldovan îl poate uza pe actualul viceprimar.

muo

 

 

 

 

 

 

Toate aceste elemente îi fac pe liberali să își dorească scaunul de primar și să caute un candidat care să atragă voturi și să unească partidul, scindat în mai multe grupări!

La alegerile parlamentare, P.N.L a avut pe județ 24,3% (22.641 voturi). Robert Sighiartău a prins un mandat în Parlamentul României, iar Doris Moldovan și Ioan Turc au rămas acasă. În continuare PNL-ul se află în chinurile fuziunii și în interior sunt tabere care coalizează în jurul  liderilor pregătiți să organizeze partidul în noile alegeri și să facă opoziție PSD-ului! În această primăvară, Partidul Național Liberal va organiza alegeri la nivelul filialelor locale, județene și naționale… însă până atunci luptele interne au început deja și fiecare „lideruș” vrea să salveze partidul prin „sine însuși!”… atitudine care întreține dezbinarea atât de favorabilă PSD-ului!

 

 

One comment

  1. Cum o spui tu n o spune nimeni, mai Botezat!

error: Content is protected !!