Domnu’ primar taie împrejur Colegiul Rebreanu. Dar cu gafele de 4 MILIOANE de euro cum rămâne? Credeți că lumea uită?

Primarul Ovidiu Crețu e în plin avânt electoral și face vizite tuturor șantierelor posibile și imposibile. După ce a verificat pasajele Bistriței, primarul a tăiat panglica școlii gimnaziale Liviu Rebreanu. După recepția-finală, copiii vor putea învăța în condiții europene. 4 MILIOANE de euro, adică 50% din fondurile europene alocate modernizării au fost pierdute, deoarece s-a depășit termenul impus prin contract.

 

r3

 

 

 

 

 

r4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În mandatul Crețu 2, Bistrița a pierdut 4 MILIOANE de euro pentru Campusul Rebreanu, dar gafele s-au pus în cârca bugetului local. Culmea, cică vinovat e Guvernul Tăriceanu!

 

Primăria Bistrița a suportat lucrările de modernizare a Colegiului Rebreanu din banii publici ai orașului. Banii europeni au fost retrași deoarece constructorul NU avea proiectarea actualizată și astfel NU s-a încadrat în termenul inițial. În consecință, șantierul-gigant a intrat la cheltuiala publică pe 2016.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cum motivează primăria cele 6 luni de pauză de pe șantier, deși banii erau asigurați din fonduri ne-rambursabile

 

“Datorită faptului că documentaţia tehnico-economică a fost elaborată şi aprobată în anul 2008, a apărut necesitatea de modificare a unor soluţii tehnice prevăzute în proiectul tehnic, precum şi de corelare cu legislaţia nou apărută. Acestea au condus la întârzieri în execuţia lucrărilor şi la apariţia riscului de nefinalizare a lucrărilor până la data de 31.12.2015.”

În total, 17.900.000 de lei adică 4 milioane de euro au fost alocați din bugetul local pe 2016 pentru finalizarea lucrărilor la Campusul Rebreanu. În cazul în care nu se pot realiza obiectivele, precum şi indicatorii prevăzuți în cererea de finanţare până la data de 30.06.2016 se vor rambursa toate sumele ne-rambursabile. Deși au avut la îndemână absolut toate pârghiile necesare, cei implicați în modernizarea Campusului Rebreanu scapă din mâini fondurile ne-rambursabile și printr-o ședință a grupului PSD trec 4 MILIOANE de euro necesari finalizării în sarcina bugetului local.

 

 

Iarna: Crețu a fost pe șantier în fiecare săptămână. Vara: șantierul a fost pe butuci vreo 4-5 luni în plin sezon!

 

r9 - 400„Eu am fost cel puţin săptămânal pe acest şantier şi pot spune că a fost o demonstraţie de forţă a celor de la M.I.S. GRUP, nu numai la acest corp de clădire, ci şi la celelalte.

La un moment dat, în fiecare sală de clasă lucrau 3-4 oameni, la instalaţiile electrice, la zugrăveli, tencuieli, la tot ceea ce trebuia făcut. În clădire erau peste 120 de oameni care lucrau.

 

 

 

Calitatea lucrărilor este foarte bună şi pot spune că firma nu a făcut economie. Chiar şi cu privire la mobilier, care a fost achiziţionat de la Satu Mare, este un mobilier de foarte bună calitate.

r6

r7

 

 

 

 

 

 

r8

r55

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Referitor la celelalte obiective care sunt în lucru – şi la fiecare dintre ele se lucrează – cel mai aproape de finalizare este internatul. Sunt trei nivele, cu camere pentru câte patru elevi şi baie în fiecare cameră, iar la mansardă sunt 4 sau 6 garsoniere pentru profesorii care nu au locuinţă.  Pentru celelalte obiective – sala de sport veche, centrul de documentare şi noua sală de sport – termenul de finalizare este 30 iunie. Având în vedere ceea ce a demonstrat firma M.I.S GRUP la clădirea nr. 1, sunt convins că lucrările vor fi finalizate la termenul respectiv”. „ a declarat Ovidiu Crețu.

Directorul Rus Constantin a anunțat că elevii claselor V-IX își vor relua programul normal  8 – 14.

 

Citește și:

r5Crețu și ai lui NU-și asumă gafele de la Rebreanu și spun că Guvernul Tăriceanu a greșit proiectarea. Primăria Bistrița are tone de studii de sertar, dar la campus au rămas fără proiect!

http://www.ziardebistrita.ro/gafe-rebreanu/

3 comments

  1. A inceput campania si primarul ne crede prosti dar o sa vada cate voturi primeste.

  2. cum naiba sunt oameni care mai voteaza cu Cretu? asta e greu de intzeles

  3. Eu nu stiu nici macar o lucrare care sa fie in regula in toata Bistrita

error: Content is protected !!