E consilier local și o spune verde-n față: Sorin Hangan crede că indemnizația de consilier, 1.800 de lei/lună e prea mare: „orașul arată cum arată și noi ce facem: ne glorificăm ineficiența?” E de fapt, mesaj către yes-menii lui Crețu!

Sorin Hangan a abordat a conferința de presă un subiect delicat: ce al indemnizației pe care o încasează un consilier local! Conform legii, pentru activitățile de ales-local: ședință în plen + ședințe de comisie, un consilier local încasează 10% din salariul primarului! Aproximativ 1.800 de lei câștigă un consilier local, pentru câteva ore de muncă în folosul comunității!

Președintele PNL pe Bistrița crede că 1.800 de lei/lună e o sumă prea-mare pentru un consilier local.

Sorin Hangan: – Ați vorbit și de confortul consilierilor local care și-au mărit indemnizația și aveți dreptate, chiar d-voastră aveți dreptate: eu spun că nu merită acest lucru. Orașul arată cum arată și noi ce facem: ne glorificăm ineficiența? Vreau să reamintesc faptul că niciun consilier al PNL NU a votat acel proiect de hotărâre și NU am fost de-acord cu mărirea indemnizației … de altfel toți colegii mei au îndeletniciri private…

Reporter: – Este adevărat că dl. Peteleu ar fi propus amendamentul în comisia reunită ?

Reporter: – NU-i adevărat, a propus Vasile Moldovan, fostul primar al orașului. Ca să ne lămurim…. domnul Vasile Moldovan a ridicat, pentru că prin această nouă hotărâre se anula hotărârea din 2017 și anulându-se , această nouă propunere a domnului primar NU se referea la capitolul consilieri. Domnul Vasile Moldovan a ridicat această problemă… niciun consilier al PNL NU a votat această propunere!

Reporter: – Cât e indemnizația? 1.800 de lei, de consilier?

Reporter: – Proiectul de hotărâre spune 10% din indemnizația primarului, care e stabilită de lege, dar deși am întrebat nu ni s-a prezentat cât câștigă domnia sa, deci NU am de unde să vă spun! S-a vehiculat prin presă că e undeva la 1.800 de lei, nu știm , nu am primit niciodată! Cel mai mult am primit 1.000 de lei, că primim bani și dacă votăm sau dacă întârziem sau dacă plecăm cumva mai repede, că noi avem bussines-uri.. dacă plecăm mai repede ne dau cât vor… cel puțin nouă, consilierilor din opoziție. În decembrie am primit 331 de lei!

 

Reporter:  Cât de mică putea fi indemnizația, dacă 1.800 de lei e mult? Putea fi de 500 de lei, de exemplu?

Reporter: – Raportat la salariul primarului, e undeva la 18.000 de lei BRUT, nu știu dacă 1.800 e sumă netă sau brută… dar o să pute confirma pe card când o să primim banii!

Reporter: – Deci, propunerea a fost legală?

– Da

Sorin Hangan: – Am să le propun colegilor mei să îmbunătățim condițiile copiilor din Slătinița, unde în secolul 21 copiii . Știu, cândva domnul primar a spus să-și ia olița cu ei, iar doamna Andronescu să se înarmeze cu șervețele umede…. dar cred că putem face mai mult pentru ei. În loc de ski-lift, pe care l-au aprobat consilierii PSD-ALDE-UDMR, acum 2 săptămâni puteam să începem să introducem apa în Slătinița și să facem o grădiniță sau o toaletă cu confort.

One comment

  1. Balan Marius - contribuabil

    Tuva-n aripa ! Va doare-n BASCA vorba lui tanti PANA deputata.