EDITORIAL: Acid sulfuric pe poteca centuriștilor!

Liberalii au sărbătorit Zilele orașului printr-o ieșire din bârlog și aliniere în șir indian pe poteca veteranilor! Periodic, Florin Chereji bătătorește câte-un drum și îl taie-mprejur prin drumeții cu iz electoral. De data asta au ieșit de nicăieri liberalii făr’ de funcții, care speră să-l alunge pe Crețu din Primărie. Pe aceeași rețetă care produce repulsie, personajele malefice au invadat poteca veteranilor din ținutul de basm.

Forțele de dreapta coalizează deja în căutarea unui candidat și ecologiștii predau ștafeta celor care au bani la teșcherea. Toniuc a eșuat într-o funcție călduță sub aripa lui Radu Moldovan, iar ecologiștii se amăgesc și cred că voturile nostalgice vor fi decisive.

Experiența ZERO din administrație și prea-multă atenție acordată unor neica-nimeni face ca Bistrița să NU aibă alternativă în alegeri.

Visătorii-primari sunt subțiri tare de tot: Dobra are tricou cu „Basarabia e România” și pe dedesubt e cel cu „Exploatați Roșia Montană pentru locuri de muncă!” – un oportunist eșuat în Parlament, după ce Țintean a cedat puterea unor răzgâiați puerili.
t5Tuță nu are carismă și are prea multe combinații pe filiera consultanței în fonduri europene, fiind mai degrabă un candidat de listă. Uninominal, nu trece de 5%, chiar dacă e cel mai povestitor consilier local și raportează-direct cui trebuie…

 

 

 

 

t3

Dolha are mintea ocupată și își repetă încontinuu speech-urile sale alambicoase, visând că-l învinge pe Moldovan la Consiliul Județean. Un actor aflat într-o veșnică repetiție, în timp ce în culise alții fac scenariile…

 

 

 

t4Alin Seserman a intrat în hipnoza scaunului de primar, ca Crin Antonescu președinte (cacofonia e realizată cu tâlc). Își va pierde mințile dacă Oltean nu-l nominalizează.

 

 

 

Chereji închină demersul Pădurii Fermecate celor potenți și se deconspiră parțial. Bistrița NU e numai Codrișor, Bistrița înseamnă muuuult mai mult, iar centuriștii de dreapta trebuiau să fie primii care au înțeles-o. Să-l schimbăm pe Crețu pentru o marionetă de dreapta, parcă NU-i chiar bine.
Hangan și Curteanu sunt bieți rătăciți în amalgamul de ecuații pentru candidat și nu prea au ce să pună pe tapet, în afara unui … clișeu care le evidențiază inocența… „Bistrița are nevoie de un primar naiv” ( a se citi „tânăr”).

Cu-adevărat scufițele Gabriele (Montoiu, respectiv Doris Moldovan) puteau da un aer zglobiu acestui tablou îmbâcsit.

t1Dincolo de valoarea NULĂ a candidaților, o asociere cu Ioan Oltean e ultra-negativă și oricine știe asta. Dacă vor să ia Primăria Bistrița, liberalii trebuie să facă un singur lucru: să – i spună deputatului să stea pe colegiul Năsăud, ca Hitler în buncărele din munți ! Iar dacă Oltean îi ține pe după cap prin afișe, înseamă că a vândut funcția lui Crețu însuși.

„Salvați Pădurea Codrișor” pare a fi unicul program anti-Crețu, dar cei care fac parte din tablou siluiesc periodic mișcarea verde, deschisă de ecologiști și lustruită cu tact de Chereji. Și veverițele chicotesc văzând cum tufele se cred stejari și se-ntrec într-ale peisagisticii… sperând că Pădurea Codrișor le va da o gură de oxigen în alegerile viitoare…

foto: timponline.ro

4 comments

  1. Oltean ascuns sub ochelari de soare la umbra pădurii, Seserman mirat și neîncrezător în pasul următor, Dolha gata oricând de o bună figurație, poză reușită, Dobra cu gândul ascuns pe lenjeria intimă, doar domnul Bălan degajat, simțindu-se în elementul lui. Asta am văzut eu privind pozele direct de la sursă.

  2. Balan Marius- Ecologist B-ta

    COZMINE… multam fain ca pe mine nu m-ai nominalizat, si nu mai bagat in acelasi CAZAN. Dau o BERE !

  3. Oltean iarasi apare? S-a saturat lumea de el si el nu se lasa si vrea sa ne conduca. La puscarieeee

  4. Ce fetze au astia parca sunt bau-bau. Nici tziganii de pe centru nu o sa-i voteze