EDITORIAL: Dictatura mărunților… Fi-le-ar lumea de amar să le fie!

La ședința pe buget am asistat la un exercițiu de forță regulamentar și profund imoral al celor care conduc orașul, respectiv gruparea PSD-istă formată în jurul lui Crețu. Cum-necum… oamenii ăștia au luat 12.800 de voturi și au majoritate în Consiliul Local, taie și spânzură și nu mai au vreme de ale discuții și propuneri! De ce? „Pentru că pot”…. vorba lui Codrin Ștefănescu.

Era de așteptat că cetățenii nemulțumiți vor lua cuvântul și că vor vocifera de pe margine și puteau fi ușor anticipați. Puteau fi lăsați să vorbească, să propună, să dezbată…tratați cu diplomație. Plus că unele solicitări ale lor se puteau transforma în promisiuni ferme din partea consilierilor PSD. Mamă, ce simplu era! Dar ei au ales calea lor și Bria a preferat să cheme Poliția Locală!

Eu țin minte mintingurile politice ale PSD-iștilor de pe vremea Guvernului Boc. Mamă-mamă ce scandal făcea Radu Moldovan, Fane Sângeorzan, George Avram plus vreo câțiva socialiști infiltrați în mulțimea adusă cu japca la Prefectură… O parte din ei au acum „servici” în primărie sau la Consiliul Județean și oricând pot fi transformați în tropmete electorale, dacă situația o cere! No’ ăia chiar trebuiau ejectați de jandarmi pentru urlete și comportament abject. Anii au trecut, lumea a uitat și încetuc, cu treabă bună, la Bistrița s-a instaurat demo-Creția…

E ciudat cum în jurul primarului toți capătă o aură intangibilă: directorii cu care merge la schi și pe care-i doare la bască de eficiența muncii, ziariștii cu care a colaborat Crețu, acum ajunși în diverse cercuri instituționale, plus președinții de ședință… care se-nfoaie de fiecare dată și taie microfonul ca să-i vadă șefu’ ce breji sunt.

Alex Bria și-a închipuit că-i în sala de judecată și discută cu inculpații și poate de aceea a chemat urgent polițiștii locali pentru evacuare. Sub rânjetul lui Crețu a spus de la microfon că va apela la jandarmi, dacă situația  o cere. La alte întruniri de consiliu, celălalt june, Andrei Kozuk era la fel de vehement când era președinte de ședință… și la sfătoșagul de care au dat dovadă ăștia-micii, acum înțeleg comunștii bătrâni care selectau torționarii pe criterii de mărire, ambiție și ne-inimă!

PSD -ul comite gafe încet dar sigur și dacă o ia bulgărele la vale, nu mai conteză nici un bloc reabilitat, niciun Aqualand, ci toate sunt de pomană… Gafele cu Crețu la schi în Austria, evacuarea forțată comandată de Bria, aroganța funcționarilor cu salarii majorate care-și angajează neamurile la Stat îi va costa pe PSD-iști lui 16%.

Poleite-n aur să fie străzile și ășta NU mai rămân la putere dacă masa inertă se va răscula, fix când li-i lumea mai dragă… La fel  cum a pățit Ceaușescu în decembrie 89, când se jura de la balcon că va majora salariile… și NU a înțeles întocmai ca cei de-acum că aerul libertății de opinie e neprețuit și NU se poate da cu porția!

2 comments

  1. Balan Marius - contribuabil

    Ca sa fiu corect , facand abstractie totala de numele meu. Doar ca cititor vreau sa spun asta , nu ca beneficiar al faptului ca mai apar cu numele prin stirile tale.

  2. Balan Marius - contribuabil

    Draga COSMIN BOTEZAT ! Scrie ca scri grozav de clar si bine. Te recunosc pe tine in ciuda tineretii tale un viitor talent scriitoricesc. VIATA LUNGA si mult SUCCES. Nenea Balan este alaturi de tine si iti este un fidel cititor.