EDITORIAL: No’ vezi Răducule: „Dumnezo’ NU culcă-te! „

FINALA a luat-o Storhamar, echipa ce are 200.000 de euro de la Statul LOR, norvegian. În Județul cu buda-n curte, tu cheltui 5 MILIOANE de euro! Din banii noștri!

Din start vă spun că iubesc sportul dar urăsc deplin golăneala din sport. Și fix asta se întâmplă cu Gloria de partid. Cei din galerie sunt rugați să citească pân’ la capăt și să NU se oprească la titlu!

Răducu și-a dus PSD-iștii și presa favorabilă după el , în Austria, la Final Four. Desigur, au venit și suporterii adevărați! Am văzut imagini jenante cu așa-ziși oameni de administrație care se bucurau FALS, doar-doar să-i vadă ăl bătrân că-s trup și suflet pentru echipă.

Lazany țopăia ca un bezmetic, prefectul se chinuia să iasă din atitudinea de spăriet și nevăstuicele pe-acolo și ele la țopăiala de campanie.

Răducu al nost’ în elementul lui: la strigat, urlat și încruntat. Prin poze: doar combinatori la bugetul județean.

Vai și-amar de el sport!

Ce s-a întâmplat de fapt, prin deplasarea de partid: s-a pus presiune eeeenormă pe echipa finanțată din bani publici. Efectul electoral a fost fix invers, pe facebook: oamenii s-au enervat că în Săpămâna Luminată cei întunecații la minte dansau a pagubă.

Bugetarii de LUX au exagerat cu poze și rânjete.

Antrenorul Pera NU a mai știut gestiona meciul pe care Baronul Roșu era gata-gata să-l șpăguiască de putea. Doar că-i mai greu la nivel european să ai acces la arbitrii, chiar dacă-s turci.

Politrucii au pus presiune pe jucătoare și în finală au cedat pe rând: Bazaliu, Laslo și cele 2 eliminate. Ne-a salvat Arruda, că era vai și-amar dacă intrau toate mingile.

Strategie praf și pulbere + dominare clară la toate capitolele. Gloria a alergat mereu în urma norvegiencelor și meciul s-a jucat psihic, s-o recunoaștem.

Dacă Gloria lua trofeul, sfătoșagul PSD-iștilor era de nedescris! De parcă au adus bani de-acas’! Mi-e ciudă că ne asemănăm cu triburile africane, ce se bucurau când Camerun bătea campioana mondială la fotbal, dar poporul locuia-n colibe.

Handbalul românesc e creat pe un calapod securistic și finanțat 100% de la Stat. Ca Statul Paralel să fure-n liniște, iar votanții să aplaude la goluri!

Acum câțiva ani, Craiova a câștigat competiția second -hand intitulată Cupa EHF. Între timp, Olguța Vasilescu a tăiat finanțarea hienelor și Craiova e echipă de pluton.

Oricum ar fi, ăia șmecheri joacă în Champions League, iar amărâții prin Cupa EHF. Asta e realitatea.

Vreo 50.000 de euro a câștigat marea finalistă iar participarea la fiecare meci se plătește ( inclusiv înscrierea în FINALĂ). Ca să vă dați seama cum stau treburile în această competiție.

Aici a ajuns Gloria Bistrița și Dunărea Brăila, județul cu cea mai mare rată a infracționalității. Iar BN e singurul județ dIn Ardeal fără vreo autostradă sau centură ocolitoare. Cu Radu Moldovan la butoane de vreo 12 ani. (centura de la Beclean e meritul Primăriei de-acolo, să ne înțelegem).

Astea 2 județe au creat echipe artificiale de handbal prin care baronii se auto-măresc. Și iau voturi de la prostime.

Veți vedea că decăderea lui Răducu de-aici i se va trage!

Finala Cupei EHF a luat-o o echipă ce are subvenție de 200.000 de euro! În Județul cu buda-n curte, Radu oferă 5 MILIOANE de euro, buget din bani publici!

Câștigătoarea Cupei EHF ia 200.000 de euro de la Statul LOR, ca subvenție. Răducu- PSD dă 5 MILIOANE de euro, cu salariile la secret!

Cu Google translate și un pic de research, am văzut că norvegiencele au buget sub 1 MILION de euro și iau de la Primăria lor cam 200.000 de euro/an. Pe lângă asta, produc aproximativ 800.000 de euro/an. Clubul norvegian are pierdere de 70.000 de euro/an.

Sursa: https://www.storhamarhandball.no/wp-content/uploads/2024/03/arsberetning-storhamar-il-handball-for-2023.pdf

Gloria pierde 5 MILIOANE de euro/an. Și unii aplaudă sportul mafiot, coordonat “de servicii”, fără criterii financiare și cu legi speciale!

Pe 2024, bugetul Gloriei depășește 7 MILIOANE de euro (la toate secțiile) dar e ținut la secret. Salarii, șpăgi, bani la negru, propagandă. Cam asta e Gloria.

Secțiile iau doar firimituri și bani de penare și ghiozdane. Iar la handbal e dezmăț total din toate punctele de vedere.

E ok să avem centre de juniori, dar echipa MARE a Gloriei are al 2-lea buget după CSM București și cheltuie 90% din banii pentru Sport!

Aveți link-ul echipei care cu 1 milion de euro pe an a luat Cupa EHF. Primăria lor le dă 200.000 de euro/an ca subvenție și restul și-l produc singuri.

Cu management european într-o țară cu justiție și cu electorat deștept. Iar salariile sunt publice, de asemenea.

În județul cu buda-n curte, asistăm la un dezmăț pe bani publici și un președinte de CJ care se crede veșnic și Stăpân pe moșie!

Stai cuminte, barosane să vezi numa’ ce eliminare îți iei în alegeri! De-aia grea de tot! Să-i văd apoi pe trepădușii tăi dacă te-or mai căuta!

Tic-tac, tic-tac!

15 comments

 1. Cosmine, Cosmine, mai chemă și un ”câine”, să te apere de ”fanii” PSD. Am văut că dai satisfacții cu butonul de la spital…treaba ta! Ideea este să te ferești de pesediști mai ales când aduc ”daruri”!

 2. Un contribuabil ... nemulțumit.

  Cel ce a scris articolul a fost gras platit ptr proliferarea de minciuni ca in timpul pandemiei . Acum este bine ,s-au desfiintat parcarile laterale de pe strazile orasului ptr a ” trage ” piste de biciclete” ,care n-au nici inceput ,nici sfarsit ,dar bistritenii sunt mulțumiti . „Groapa turcului ” ce beneficii a adus si va aduce urbei ,este un trafic pietonal mai aglomerat ca la han , nu ,dar … de ce să nu avem si noi pasaj subteran ,ce , numai bucurestenii sa aibe ? Clujul se descurca fara pasaje pietonale subterane , investeste in infrastructura stradală cu cap ,sunt politicieni si politicieni ,liberali sau de altă coloratură .

 3. Ciuma rosie murdareste si sportul. Echipa artificial creata pe bani publici de kelner a fost invisa de norvegience care fac sport pur si simplu din placere cum e obiceiul pe la nordici.. au batut niste imbuibate speriate de efectele infrangerii: alungarea de la stupul cu miere publica din Bistrita!
  O competitie de doi bani, neinteresanta, cu cate 20 de „suporteri” ai celorlalte echipe dar cu o multime de dobitoci in rosu, hipnotizati de kelner, o turma de cozi de topor psd-iste…
  Sportul adevarat a invins!!!! Sustinem oricand o echipa de fete din Bistrita, pasionate cu adevarat de handbal, formata aici.. si niciodata o adunatura de mercenare platite regeste din banii comunitatii..

 4. Pe vremea împușcatului se făcea sport de performață în multe domenii. Fără atâtea milioane de euro, fără sifonări prin buzunarele de partid și la clientelă. Acum, în BN, sport de performanță nu se poate face decât cu 5 milioane de euro? Cine zice? Unul care se îmbracă în trening și tricou, dar nu a făcut sport decât demonstrativ? Câtă manipulare mai are județul ăsta de răbdat și câte furturi până îi vine mintea la cap? Ceușescu a fost un dictator aproape cretin, dar în țara asta erau promovați oamenii pe criterii de performanță, nu după cât mint, manipulează și donează la partid, din furăciuni, după ce își trag lor și familiei vile, mașini bengoase și conturi burdușite cu milioane de euro! Votați-i pe ăștia care fură de sting, să închidem România! Hai! Că-i groasă! Țara este în faliment și jupânul finanțează cu milioane de euro un singur sport! Ce au celelalte sporturi? sau ce n-au? Dar dacă ar performa mai mulți? De unde ar lua banii? Sigur nu din conturile lui ci din puținul nostru, nu?

 5. Am înțeles foarte bine acest articol care e axat pe denigrare din orice poziție, atât a echipei sportive cat și a membrilor unui partid! Sunt mulți sponsori în joc, nu doar un partid și prin ce spuneți îi denigrați pe toți!! Din fericire pentru mulți, faptul ca aceste jucătoare au ajuns până în finală este un câștig, faptul ca în urma conducerii PSD Bistrița se vede ceva constructiv începând cu spitalul, sala de la Unirea, drumuri noi și multe altele nu va convine și uite cum va agățați de sport!
  Trăiți cu buda în curte dar aveți piste de biciclete, nu aveți parcări si în loc de mai multe benzi/ drumuri în oraș sunt mai puține…acesta e nivelul, o investiție în sport cu un rezultat nu va place! Va place pasajul Decebal, acolo e investiție bună și nefinalizată! Vă place ca multor oameni li s-a luat “pâinea de la gură” și -au închis afacerile din cauza proastei genstionari a lucrărilor la piste incepute peste tot si fara circulație și multe alte lucruri facute fara cap! Dar așa e la noi, unde nu e cap, vai de ele picioare!
  Va place sau nu, Bistrița este pe hartă un punct turistic, o atracție, se evidențiază și are valoare în urma proiectelor realizate si finalizate de Consiliu Județean și nu de cei din Primărie!

 6. Un neutru. Fara suparare sunteti o presa aservita ! Voi cu nea Nelu bordurica si sigartau care ne scoate din kkt si restul cu nea radu … sa vedem care a castiga ca doar dupa alegeri sunt un intreg 🙂

 7. Elisabeta, nu este vorba despre a te bucura de faptul ca a pierdut echipa, ci de faptul ca se poate face performanta si cu bani putini si exeemplul castigatoarei este acela ca se subventioneaza singura in mare parte. N-ai inteles esentialul, mai bine nu comentai

 8. Dupa comentariile pro PSD-istilor se vede nivelul de cultura al acestora. Gramatica deficitara, acuze fara noima, etc. Daca ar intelege macar substratul articolului … le fac eu un rezumat: extrem de multi bani pompati in echipa. E normal, nu vine nici o jucatoare de nivelul alor noastre pe un salariu de 2 lei! Trebuie gasite solutii, sponsori, etc … pt a gestiona cheltuielile echipei. Foarte adevarat si faptul ca la meciuri participa persoane care nu au nici o legatura cu sportul, carora e posibil sa nu le faca placere aceste deplasari obligate (dar vor sa faca impresie „artistica”) … Lasati suporterii adevarati sa participe, nu va mai carati „prietenii din partid” dupa voi! Mi-e greata de meciurile de handbal cand ma uit in tribune si vad „reprezentantii” … Fetele sunt muncitoare si talentate (bravo Arruda!), s-a vazut si in finala ca nu au idei pe atac, nu e destul sa iti doresti victoria, trebuie sa si poti! Laslo nu merita „capitania”, trebuie sa se „renventeze” sau sa renunte. Au pus mai mult suflet Bulatovic si Niombla. Aproape ca plangeau dupa eliminare … si-ar fi dorit sa ajute echipa. Cu ele in teren ar fi fost posibil ca meciul sa fi avut alt rezultat. Bravo Sonia, bravo Nicoleta, bravo Dahl, multumim ca ati luptat! Nosek a intrat tarziu. Din pacate Bazaliu si Laslo au facut un meci slab…

 9. Consider sportul o practica pasionala, motiv pentru care trebuie sa fie autofinantatsi suplimentat de la stat cu salarul ,mimim.

 10. Cristurean Mihai

  Felicitări acestui articol !! M-ai uitat de 5 ori la momentul în care Lazany a sărit :))))) n-are rost !

 11. FELICITĂRI PENTRU FETE,BRAVO LOR!!!!!!Dar când văd ROȘU -PSD ,mă apucă GREAȚĂ…..Pana la urma LAZANY -LOAZA..PS.FELICITARI , pentru ARTICOLE!!!

 12. Rusine despre acest articol, nu sunteți în stare sa faceti nimic, ati dorit sa piardă fetele ca să puteți iesi sa strigați și să arătați cu degetul. RUSINEEE !!!

 13. Te preaiu băiete, că l-ai spart pe jupân!

 14. Cosmin, ăsta e nivelul, asta își doresc alegătorii. Că dacă și-ar dori altceva, ar alege altceva (în 12, imediat 16 ani au tot avut posibilitatea asta). Și asta e democrație.

  Ei preferă buda-n curte, dar echipă de handbal în finale europene (chiar și secundare) din bani publici. E bucuria lor.

  Restul suntem minoritari, așa că trebuie să acceptăm situația și eventual să ne organizăm pentru a oferi o alternativă mai bună și a-i ajuta și pe restul să vadă altfel lucrurile.

 15. Să vă fie rușine pentru acest articol! Doar minciuni și denigri politice! Abia a-ți așteptat această pierdere și va bucurați de ea, aveți subiect acum, până acum nu a-ți avut!
  Ar fi frumos să vedem și munca acestor jucătoare care ne reprezintă orașul, nu puteți spune ca ele au ajuns până aici prin mituirea arbitrilor, să vă fie rușine pentru asta!
  Dar așa e la noi, nu știm să apreciem un lucru de valoare și adevaratul sport!
  Apreciați pistele de bicicliști pe care nu se poate circula ca nu au început și nici final, acolo e marele sport..apreciați ca din circulație cu 4 benzi și parcări avem circulație cu 2 benzi și fără parcări, nu vorbesc de bani, acestea sunt lucruri care afectează și încetinesc un întreg județ în fiecare zi!
  Rușine! Rușine! Rușine pentru toate aceste acuzații nefondate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *