Emil Neia Lăcătuș a fost reales membru al Consiliului Director al Partidei Romilor Pro Europa ! Ce zice nașu-so’ despre țiganii liberali și PSD-iști!

Emil Neia Lacătus este consilier județean ales pe listele PNL Bistrița-Năsăud cunoscut pentru intervențiile în favoarea rromilor din Bistrița-Năsăud în sedințele ordinare ale Consiliului Județean.

Totodată, Neia Lăcătuș este președintele al Asociației Partida Rromilor pro-Europa, un ONG care se ocupă de chestiunile legate de problemele minorității.

 

Neia a fost ales în Comitetul Director al ONG-ului „Partida Rromilor pro Europa! „

În perioada 15-16 decembrie, la București, a avut loc Adunarea Generală a Partidei Romilor Pro Europa. Sucursala județeană a acestei Organizații Non-Guvernamentale a fost reprezentată de președintele si consilierul judetean Emil Neia Lăcătuș și de secretarul Sucursalei judetene, Emil Lăcătuș.

” Am început să ne întărim și să ne consolidăm, iar faptul că lideri ai FeDeR și PAKIV sunt deja parte integrantă din noul Comitet Director al Partidei Romilor Pro-Europa, spune foarte multe despre intenția noastră de-a revitaliza Mișcarea Romilor. Concret, pentru prima dată a fost adoptată noua viziune politică și civică a Federatiei democrata a romilor pentru un ROMANIPEN politic, unul ce unește diferențele, care își dorește pentru romi demnitate, responsabilitate, solidaritate, și autonomie culturală. Toate acestea demonstrează dorința de schimbare, asumarea a unui program politic, calibrat pe actuala situație de criza existențială, a comunităților de romi din România, totul centrat în jurul respectului pentru drepturile individuale și colective ale romilor din țara noastră”, a spus presedintele Emil Neia Lăcătuș.

Țiganii se pregătesc de 100 de ani de România !

” 2018, ca an al Centenarului este un an important și pentru Mișcarea Romilor din Romania, care și-a propus să participe efectiv la sărbătorirea celor 100 de ani de la înființarea României Moderne, dar și să înceapă și să finalizeze reorganizarea Partidei după noile direcții, neuitînd însă de Educație, Sănătate, Cultură și Tradiții”, a conchis președintele Emil Neia Lăcătuș.

Țiganii PNL vs. țiganii PSD!

În județul nostru membrii etniei rrome sunt orientați către două direcții PNL – iștii sunt conduși de Emil Neia Lăcătus și PSD-iștii sunt conduși de Matei Lăcătuș, nașul de cununie al lui Emil Neia Lăcătuș. Matei Lăcătuș reacționează la zvonurile conform cărora, rromii care sunt votanți PNL ar fi înteprinzători și comercianți cu viziuni de anteprenori… iar cei care votează PSD ar fi mai mult asistați sociali și fără ocupații liberale: “ Romii sau țiganii noștri votează în general cu partidul din care face parte primarul localității unde locuiesc și au domiciliul , în rest sunt numai speculații pentru a crea dezbinare între noi “ a declarat Matei Lăcătuș!

Ambii lideri ai rromilor bistrițeni (Neia și Matei Lăcătuș) sunt comercianți cunoscuți în Bistrița , având ocupații liberale. Matei Lăcătuș are un chioșc în Piața Mică, iar Neia Lăcătuș se ocupă de afaceri prin târguri.

Matei Lăcătuș este președintele Asociației Rromilor social-democrați fiind un militant pentru curățenie. Activ pe facebook, Matei postează distrugerile de mobilier urban care au loc în Piața Mică și identifică cetățenii care produc acte de vandalism. În schimb, Neia Lăcătuș consilier PNL) se bucură de o deschidere mai mare prin poziția oficială de consilier județean și periodic aduce laude președintelui Consiliului Județean (chiar dacă a fost ales pe listele opoziției).

Emil Iustian Alexandru

2 comments

  1. Au trecut ani ca văntu neam unit ca fulgi de zăpadă .Păcat că cineva se foloseste de noi ,păcat că nu suntem ajutati de autorități să facem lumină in mişcare Romă.Întrebarea mea este :De ce primeste PRPE.în fiecare an buget milioane de euro iar celelalte ONG-uri nici măcar bani pentru chiriile sediilor nu credeti că este o nedreptate sau mă face să cred că jmecheriile la nivel national nu sau terminat încă.!

  2. Balan Marius- PARTIDUL VERDE B-ta

    Pt. domnul Presedinte NEIA LACATUS ; TALIAN BAHTALI si TRAIS BUT !!!