Emil Radu Moldovan: ”Nu voi mai candida pentru nicio altă funcție executivă. Nu vreau să las loc de niciun fel de interpretare”

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, aflat la cel de-al treilea mandat, a anunțat luni, în timpul ceremoniei de depunere a jurământului, că nu intenționează să mai candideze pentru nicio altă funcție executivă la următoarele alegeri locale din anul 2024. Moldovan a afirmat că acesta va fi ultimul său mandat de președinte al Consiliului Județean și că nu intenționează să candideze nici pentru funcția de primar al Bistriței. Totuși, ar exista o primărie pentru care ar fi dispus să intre într-o nouă bătălie electorală la următorul scrutin.

Eu am anunțat încă de dinainte de alegeri, reiterez și aici, îmi doresc ca Dumnezeu să ne dea sănătate tuturor, să ne putem duce acest mandat la capăt. Eu, subsemnatul, nu voi mai candida pentru o funcție executivă, ca să fie lucrurile liniștite pentru toată lumea, în alegerile din 2024. Nu vreau să las loc de niciun fel de interpretare, nu mă interesează nici Primăria municipiului Bistrița. Sigur, m-aș putea gândi, e un lucru la care nu m-am gândit până acum și care mi-a venit chiar acum, poate la primăria comunei în care m-am născut și am crescut – Șieu Măgheruș. Eventual, poate mă gândesc doar la o astfel de funcție executivă. Pentru Primăria municipiului Bistrița sau președinția Consiliului Județean Bistrița-Năsăud e un angajament că nu voi mai candida, angajament pe care o să îl respect cu strictețe”, a declarat Emil Radu Moldovan.

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a completat că își dorește ca în acest ultim mandat să aibă o bună colaborare cu celelalte autorități publice locale. În acest sens, Moldovan a spus că va lua legătura cu noul primar al Bistriței, Ioan Turc, și că va purta discuții cu acesta cu privire la viitoarele proiecte care ar putea ajuta la modernizarea și dezvoltarea orașului.

Nu am orgolii. În zilele următoate o să îl sun pe domnul primar al municipiului Bistrița, pe Ioan Turc, pentru a putea avea o întâlnire și o discuție în interesul municipiului Bistrița și a cetățenilor, pe viziunea dânsului, pe proiectele pe care le are ca prioritate, pe zonele unde trebuie să conlucrăm și să colaborăm. Din partea mea va exista toată deschiderea. Cetățenii au dreptate întotdeauna. Așa au decis ei pe 27 septembrie, noi avem obligația, ca reprezentanți ai lor, să luăm act de acest lucru, să punem proiectele de dezvoltare în practică și să încercăm, împreună, cu știința fiecăruia dintre noi, cu experiența fiecăruia dintre noi, cu efortul comun pe care va trebui să îl facem, să facem lucru bune pentru a putea sta cu capul sus atunci când va trebui să facem raportul de activitate, la finalul mandatului nostru”, a mai spus Emil Radu Moldovan.

La scrutinul din 27 septembrie 2020, Moldovan a obținut un procent de 51,75 din voturile valabil exprimate.

One comment

error: Content is protected !!