Florin Bojor și-a luat DOCTORATUL în Teologie!

Profesorul Florin Bojor e DOCTOR în Teologie! Teza de doctorat a fost susținută în fața unui public numeros, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

“Noi direcții ale predicii din Biserica Ortodoxă Română și relația cu predica popoarelor latine catolice. Studii raportate la tinerii români” , coordonator preotul profesor universitar Dr. Vasile Gordon.

La susținere au participat profesori, membri ai familiei, prieteni și apropiați ai profesorului Bojor.  

Din comisia de concurs au făcut parte: fra. prof. univ. dr. Agusti Boadas Llavat, de la Ateneul Universitar Sant Pacià din Barcelona, pr. prof. univ. dr. Vasile Gordon, pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, pr. conf. univ. dr. Adrian Ivan, arhim. prof. univ. dr. Teofil Tia.

Lucrarea concepută de Florin Bojor a fost analizată de comisie și notată cu calificativul “foarte bine.”

În demersul său științific, profesorul Bojor a abordat o tematică complexă și a conceput o strategie modernă de reformă și dialog între Biserică și tineri.

Câteva teme abordate de Florin Bojor în teza sa de doctorat:

 • Predica și problematica antropologică actuală: de la necesitățiile noii predici la paralelismul istoric al mentalităților”
 • „Studiu cu privire la concepția tinerilor despre fericire”
 • „Studiu despre identitatea creștină a tinerilor. Practicarea credinței creștine”
 • „Studiu despre identitatea creștină a tinerilor. Credința în Învierea lui Iisus Hristos, respaunare și necesitatea unei noi catehizări a creștinilor nepracticanți din România”
 • „Studiu cu privire la așteptările tinerilor față de predica de la nuntă”

„Lucrarea aceasta NU poate fi una plagiată!”

“Lucrarea aceasta NU poate fi una plagiată! Atât de mult poartă pecetea lui Florin încât ea rămâne una singulară, eventual poate să fie completată cu mici note de trimitere la subsol.  Așadar, o lucrare muncită, un volum de informații apreciabil și cu un conținut obiectiv, bazat pe bibliografie de specialitate actualizată si relevantă.

Apreciem volumul de muncă, informațiile inedite, noutatea temei de cercetare și nu în ultimul rând amprenta originală a demersului științific. În urma analizei acest lucrări de doctorat, subscriu ca ea să fie susținută public, iar autorului ei să i se confere titlul de DOCTOR în Teologie,  specialitatea omiletică și catehetică.

Îl felicităm pe Florin Bojor și în egală măsură pe distinsul îndrumător științific, părintele profesor Vasile Gordon” – a spus pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, directorul Școlii Doctorale clujene.

A depus jurământul!

Florin Bojor a depus jurământul. Teologii, militarii și medicii depun acest jurământ la finalul studiilor avansate.

Momentul solemn a avut loc în capela Facultății de Teologie.

“Clipă, ești atât de frumoasă! O rămâi… NU sunt cuvintele mele, sunt cuvintele lui Goethe. Cred că Paradisul e format din astfel de clipe eterne. Să ne întâlnim în paradis”. – a spus  Florin Bojor, vizibil emoționat.Florin Bojor a terminat Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca şi în 2004 a primit 2 burse la Facultatea de Teologie din Catalunia şi la Facultatea de Filosofie: a fost primul român care a studiat în aceste facultăţi pe care le-a terminat în Barcelona.

5 comments

 1. Felicitări!
  Ce emoție frumoasă se transmite!
  Abia aștept să citesc lucrarea de doctorat.
  Sunt preocupată de mesajul ce trebuie astfel formulat către tineri, încât să le-ajungă drept la inimă!

  Aștept cu nerăbdare ziua cînd Doamne va rândui o colaborare în folosul tinerilor!

  Felicitări, înc-o dată!
  Așteptăm lucrarea publicată!

 2. prof. Florin I. Bojor

  Mulțumesc frumos!

 3. Prof.Grapini Grigore

  SINCERE FELICITĂRI PENTRU DOCTORAT.VĂ DORESC NUMAI BUCURII,SĂNĂTATE ȘI ÎMPLINIRI ALĂTURI DE CEI DRAGI.!.

 4. Felicitari !

  Un om extraordinar .

 5. SUSTIN TEZA DE DOCTORAT A DL FLORINBUJOR. PENTRUCA SE BAZEAZA PE UN NOU TIP DE-A PROMOVA CREDITA CRESTIN IN VEACUL NOSTRU TULBURE .SI PROMOVAREA TINERETULUI CU IDENTITATE DE CRESTIN ESTE FOARTE PRETIOASA PENTRU NOI CA SI TARA CRESTINA CU MAJ ORTODOXA..SI TOT ODATA ESTE UN PATRIOT SI UN NEOBOSIT OM IN SLUJBA FACELUI DE BINE .SI PROMOVAREA IDEEI DE NEAM SI TARA ..EU DIONISIE FRIM MA DECLAR UN SUSTINATOR SI MARE FAN PROF FLORIN BUJOR. DIN SPSNIA DE UNDE CEI APTOAPE UN MILION DE ROMANI .SPUNEM CA IUBIM PE PROF FLORIN BUJOR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *