VIDEO: Cam așa e atmosfera la Viișoara! Să vadă toată lumea ce puțini spectatori au fost la BÂLCIUL Folcloric! Radu Moldovan și Cristi Niculae au vrut o baie de mulțime, dar s-a dovedit că erau mai mulți artiști decât spectatori!

Zilele Bistriței se derulează timp de 9 zile și se desfășoară în perioada 19 – 27 august. Bugetul evenimentului este asigurat de Primăria Bistrița : 870.000 de lei și de Consiliul Județean care a pus la bătaie 400.000 de lei. TOTAL: aproximativ 300.000 de euro. Evenimentele se desfășoară pe 3 scene: Pietonal, Schullerwald și Heidenfeld (Viișoara).

 

Maxim 100 de oameni au căscat-gura la spectacolul folcloric Dor Românesc! 

Vineri 25 august, spectacolul Dor Românesc a fost cap-de-afiș, dar maxim 100 de oameni au asistat la concertu de vineri-seara. Președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan și Cristi Niculae au sosit în jurul orelor 18.30 și au inspectat zona, iar după o tură în jurul tarabelor, staff-ul PSD s-a oprit în zona cortului de protocol. La începutul spectacolului Dor Românesc, oficialitățile au ocupat locurile din față, dar după aproximativ o oră, Radu Moldovan a părăsit Viișoara.

Artiștii invitați să cânte la Viișoara!

Spectacolele din Viișoara au fost coordonate de Centrul Cultural Municipal și Centrul Județean pentru Cultură. În fiecare zi au fost evoluții ale ansamblurilor folclorice, alături de numeroși artiști. Au fost invitați: Cununa de pe Someș, Veta Biriș, Marius Ciprian Pop, Ansamblul Solovăstru, Daniel Rozalind, Mariana Anghel, Dumitru Fărcaș, Maria Dragomiroiu, Liliana Laichici, Leontina Pop, Aurel Tămaș, Zuralia, Maria Golban, Nelu Șopterean, Maria Mihail, Lia Lungu, Ansamblul ”Dor Românesc”, Dorina Oprea, Andrei Romanica, Sava Negrean Brudașcu, Cristi Taran, Gheorghe Turda.

 

b7

b55

 

 

 

 

 

 

a66

a1

 

 

 

 

 

 

Spectacolele folclorice de Zilele Bistriței adună din ce în ce mai puțină lume și NU se vede o evoluție în ultimii 10 ani. Ba dimpotrivă: organizatorii NU reușesc să găsească rețeta de succes și chiar dacă au resurse financiare,  în Heidenfeld este un amestec între bâlci, kitsch și folclor, cu spectacole lipsite de viziune care îndepărtează iubitorii de folclor autentic.

 

Citiți și:

page-0-401x400

9 nopți și 9 zile: atât durează Zilele Bistriței în 2017. Vezi programul complet, formații tot-tot-tot! Radu Moldovan e POPULIST și ține parte amărâților care nu au bani de mare și de munte și zice că evenimentele înlocuiesc de fapt concediul… “să poată să mai uite de greutăţile care apar zilnic!”

One comment

  1. Si estia o venit cu cursa de la pesedeu ?

error: Content is protected !!