FOTO: Au început lucrările de demolare a fabricii RAPID! Se construiește un depozit LIDL, în mijlocul orașului, pe strada Andrei Mureșanu!

Fabrica Rapid SA va fi pusă la pământ iar în locul clădirilor se va construi un depozit LIDL. Momentan, s-a eliberat autorizația de demolare și muncitorii de la REMAT desființează construcțiile metalice din curtea interioară, iar clădirea princială va fi pusă la pământ cu utilaje moderne.

Terenul de pe strada Andrei Mureșanu este estimat la 200 de euro/mp.

Utilajele fabricii RAPID, puse în funcțiune la Beclean, la fosta fabrică „Laminorul!”

În timpul regimului comunist, fabrica Rapid confecționa produse de metalurgie ușoară: saboți de frână pentru vagoane, capace de canal și diferite confecți, piese și accesorii turnate din fier, piese și accesorii turnate din fontă, unelte pentru agricultura si horticultura, galeți și farașe de uz casnic. Omul de afaceri Dan Vasile , patronul Dan Steel Beclean este președintele Consiliului de Administrație și acționarul principal al firmei. După ce a preluat firma, o are parte din utilajele de la Bistrița au fost transportate la Beclean și puse în lucru în incinta fabricii Dan Steel.

În anul 2006, RAPID SA a avut o cifră de afaceri de 10 milioane de lei și un număr de 68 de angajați. În anul 2017 mai avea 2 angajați și o cifră de afaceri de 244.000 lei.

One comment

  1. Balan Marius - contribuabil

    De tat rahatul ! In loc sa se extinda aici zona cu blocuri moderne apare depozit de HALEALA in mijlocul orasului si a b-dului A. Muresanu. Intre timp se fac blocuri pe niste gradinute cumparate de la babele si mosnegii care au stat la case. De tata groaza este acest HURBANISM urat mirositor. Vai de curu vost !

error: Content is protected !!