FOTO/VIDEO: Bărbat din Reteag, reținut după ce a împușcat un câine

Un bărbat din localitatea Reteag, comuna Petru Rareș, a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști, acesta fiind bănuit că a împușcat un câine cu o armă neletală, animalul decedând ulterior, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud. 

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că ieri, 14 martie, în timp ce se afla în grădina locuinței, bărbatul de 59 de ani, din Reteag, ar fi executat, fără drept, un foc cu o armă neletală, pe care o deținea în mod legal, asupra unui câine ce aparținea unui bărbat, de 48 de ani, din Reteag. Ulterior, din nefericire, câinele a decedat. Totodată, în urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că acesta ar fi deținut, fără drept, cantitatea de aproximativ 712 grame pulbere neagră, pe care ar fi folosit-o la producerea, cu ajutorul unor prese, de muniție artizanală, pentru armele deținute în mod legal. Tot ieri, polițiștii au indisponibilizat de la domiciliul bărbatului o armă letală cu destinația vânătoare și două arme neletale cu destinația tir sportiv, toate deținute legal, însă cu privire la care există suspiciunea că ar fi fost folosite la săvârșirea unor infracțiuni. Totodată, au mai fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, cantitatea de 712 grame pulbere neagră, utilizată la producerea de muniție artizanală, două prese pentru confecționarea de muniție artizanală, 19 cartușe confecționate artizanal și 79 de cartușe deținute legal”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Bistrița-Năsăud.

Bărbatul a fost condus la sediul Poliției. În urma audierilor, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru nerespectarea regimului materiilor explozive, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uz de armă fără drept și uciderea animalelor cu intenție fără drept.

De asemenea, urmează a fi dispuse măsurile legale și în ceea ce privește neregulile constatate de polițiști cu privire la respectarea condițiilor de păstrare a armelor și munițiilor.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase.

La activități au acționat în sprijin polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor.

FOTO/VIDEO: IPJ Bistrița-Năsăud

One comment

  1. la pușcărie jegule!