FOTO/VIDEO: Bistrița are patru noi cetățeni de onoare

Patru veterani ai teatrelor de operații au devenit cetățeni de onoare ai municipiului Bistrița. În prezent aceștia activează în cadrul Invictus România.

Miercuri, la Primăria Bistrița a avut loc festivitatea de decernare a titlurilor de Cetățean de onoare.

”Pentru contribuţia importantă în promovarea imaginii municipiului Bistriţa, pe care au avut-o prin conduita profesională și socială de excepție“, au primit o astfel de distincție plutonier adjutant (rtr.) Florin Boc, sergent major în rezervă Gabriel Czifrak, caporal clasa I Ioan-Iosif Reman și plutonier major în rezervă Vasile Pop.

Ioan Turc: „Eroii sunt printre noi!”

”Este o bucurie și o onoare pentru mine să fiu astăzi aici, în sala mare de Consiliu a Primăriei Bistrița, împreună cu dumneavoastră. Facem un gest normal. (…) Îi căutăm pe eroi în cărți, în filme, în memoria colectivă, dar de foarte multe ori ei sunt alături de noi, sunt printre noi. (…) Eroii sunt printre noi. Avem acest privilegiu de a-i cunoaște și de a-i recunoaște ca atare. (…)

Am fost impresionat de simplitatea, sinceritatea și onestitate acestor oameni. Sunt calități pe care ei le au și acești oameni merită cu prisosință titlul de Cetățean de onoare al municipiului Bistrița, care nu se dă ușor, care se dă pentru lucruri clare, bine fundamentate. (…)

Oameni care au luptat pentru țară, oameni care au asumat o anumită calitate, știind ce presupune ea și că își pun viața și integritatea în pericol, știind că, Doamne ferește, familiile pot să sufere, și s-a întâmplat acest lucru, sunt oameni demni de toată admirația.

Și sunt demni de toată admirația și cei de lângă acești oameni. (…)

Nimeni nu își dorește să fie rănit, dar ce s-a petrecut după ce acești militari au fost răniți este demn de toată stima. Acești oameni s-au recuperat, au revenit cumva în circuitul public cu multă putere, fiind oameni demni de toată admirația noastră, oameni care reprezintă un exemplu pentru comunitatea bistrițeană. Repet, nu trebuie să ne căutăm eroii, ei sunt printre noi”, a spus primarul.

Distincțiile au fost înmânate noilor cetățeni de onoare ai municipiului Bistrița de către primarul Ioan Turc.

Potrivit municipalității, plutonier adjutant (rtr.) Florin Boc ”este o persoană dedicată și implicată cu pasiune reală în proiectul INVICTUS și merită recunoașterea și aprecierea noastră, a tuturor. Face parte din Proiectul INVICTUS încă din anul 2017 și a promovat numele municipiului Bistrița în cadrul mai multor ediții naționale și internaționale ale INVICTUS GAMES”.

Sergent major în rezervă Gabriel Czifrak ”și-a servit exemplar țara, atât înainte, cât și după ce a fost rănit în anul 2020, în Teatrul de Operații Afganistan. Face parte din Proiectul INVICTUS și a participat și promovat numele municipiului Bistrița în cadrul mai multor ediții naționale și internaționale de gen”.

Caporal clasa I Ioan-Iosif Reman ”și-a servit exemplar țara, atât înainte, cât și după ce a fost grav rănit în anul 2020, în Teatrul de Operații Afganistan. Face parte din Proiectul INVICTUS și a participat și promovat numele municipiului Bistrița în cadrul mai multor ediții naționale și internaționale de gen”.

De asemenea, plutonier major în rezervă Vasile Pop ”și-a servit exemplar țara, executând 5 misiuni internaționale în Teatrul de operații Afganistan. Face parte din Proiectul INVICTUS și a promovat numele municipiului Bistrița în cadrul mai multor ediții naționale și internaționale de gen”.

One comment

  1. „Eroi” în Afganistan, Irak. Au luptat cică pentru țară dar pe tărâmuri străine. Eu știu alt cuvânt în DEX care se potrivește mai bine, începe cu M, se termină cu R și e format din 8 litere în total.

    Cu ce sunt diferiți față de atât huliții ruși din prezent? De fapt, rușii ar avea motive mult mai întemeiate și temeinice decât acești ”eroi” dacă e până acolo.

    Nu-i mai spălați că nu va ieși niciodată rușinea, cu toate diplomele și distincțiile goale oferite. Au luptat pentru bani pe sol străin la comanda imperiului. Rușine lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *