FOTO: Lucrări în toi la Centrul de zi pentru persoane vârstnice de pe strada Octavian Goga

Începute în vara anului trecut, lucrările de amenajare a unui centru de zi pentru persoane vârstnice pe strada Octavian Goga din municipiul Bistrița sunt în plină desfășurare.

Potrivit reprezentanților Primăriei Bistrița, în prezent se lucrează la partea de zidărie, dar și la instalațiile electrice și cele sanitare.

Noul imobil se va întinde pe o suprafată de 840 mp, urmând să fie amenajată și o terasă deasupra clădirii. Imobilul va fi dotat cu lift, pentru a facilita accesul vârstnicilor la terasă, unde vor putea să se bucure de diferite activități în aer liber.

Centrul, care este amenajat pe locul unui fost punct termic de pe strada Octavian Goga, va avea o capacitate de 56 de locuri, aici urmând să se desfășoare și activități recreative sau de informare cu privire la drepturile persoanelor vârstnice prevăzute de actele normative în vigoare. De asemenea, se vor organiza excursii, vizite și activități cultural-artistice.

Reprezentanții Primăriei Bistrița spun că amplasamentul centrului nu a fost ales întâmplător, întrucât acesta se află în imediata vecinătate a traseului ”Linia Verde”.

Potrivit estimărilor, într-un interval de 5 ani, aproximativ 500 de persoane cu vârsta de peste 65 de ani aflate în situații predispuse riscului de marginalizare socială vor fi beneficiarii direcți ai acestui proiect.

Valoarea proiectului este de circa 3 milioane lei, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene.

One comment

  1. De fapt este vorba despre transformarea punctului termic de pe strada Octavian Goga într-un centru de zi pentru pensionari. Inafară de faptul că locatia se află în imediata vecinătate a bulevardului Independentei si deci a traseului „Linia Verde” de transport public, Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice se invecinează si cu parcul de lângă Big unde in vremurile bune se adună zilnic o multime de oameni care joacă șah și cărți si care, dupa finalizarea lucrarilor la centrul de zi, nu vor mai fi obligati își facă nevoile acasă, asa cum ironic le sugera primarul Cretu: https://www.timponline.ro/cretu-cei-care-joaca-sah-si-carti-in-parcul-de…

error: Content is protected !!