FOTO: Marile magazine din municipiul Bistrița, verificate de echipe de control formate din specialiști ai Direcției de Sănătate Publică și polițiști

Principalele hypermarket-uri și supermarket-uri din municipiul Bistrița au fost controlate, sâmbătă, de echipe mixte formate din reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud și ai Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud. În contextul răspândirii virusului COVID-19, reprezentanții autorităților locale au vrut să se asigure că sunt respectate recomandările de prevenire. 12 unități din Bistrița au fost vizate de controale. 

Potrivit Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, în urma controalelor ”s-a constatat că la toate unitățile există dozatoare cu substanțe biocide pentru dezinfectarea mâinilor (atât pentru personal, cât și pentru clienți), dezinfectante specifice distincte pentru suprafețe, precum și un grafic în ceea ce privește dezinfecția. Cărucioarele, mânerele, intrările în unități și suprafețele din interior se dezinfectează după un plan bine stabilit. Personalul fie poartă mănuși, fie există un dezinfectant pentru mâini la fiecare casă. Toate produsele utilizate în scopul igieniezării au fost verificate și sunt produse conforme, profesionale”.

De asemenea, echipele mixte de control au mai constatat că în toate unitățile sunt afișate, la loc vizibil, materiale informative oficiale despre coronavirus.

”La nivelul tuturor unităților există o dispoziție care permite angajaților să se poată învoi imediat, în eventualitatea în care se simt rău. Un aspect pozitiv este faptul că toți reprezentanții marilor magazine au manifestat o mare disponibilitate în legătură cu această problematică, solicitând recomandări suplimentare specialiștilor din cadrul Direcției de Sănătate Publică”, mai arată Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Potrivit specialiștilor, singurul aspect care trebuie îmbunătățit în contextul de față este cel privind respectarea unei anumite distanțe între clienți în interiorul magazinelor. Personalul de la pază face atenționări în acest sens, însă nu toți cetățenii respectă recomandarea.

În ultimele două săptămâni, Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud a efectuat vizite și la principalele firme de transport din județ, pentru a se asigura că aplică în mod corect măsurile de prevenire, necesare în această perioadă.

One comment

  1. Și ca sunt peste 200 de oameni în magazin nu o constatat