FOTO: Primarul Ioan Turc: ”Se lucrează în ritm susținut pe șantierele de pe străzile General Grigore Bălan și Gheorghe Șincai”

Se lucrează în ritm susținut pe șantierele de pe străzile General Grigore Bălan și Gheorghe Șincai, spune primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc. 

Edilul orașului adaugă că lucrările pe aceste străzi trebuie finalizate până la începerea anului școlar.

Atât strada Gheorghe Șincai, cât și strada General Grigore Bălan sunt cuprinse în proiectul “Linia Verde de transport public utilizând mijloace de transport cu motor electric sau hibrid sau normă de poluare redusă”, care prevede reabilitarea infrastructurii rutiere de pe o nouă rută de transport public care va traversa orașul de la est la vest, prin centrul orașului. Este vorba despre traseul Unirea – Calea Moldovei – General Grigore Bălan – Bistricioarei – Piața Petru Rareș – Piața Unirii Dornei, Gheorghe Șincai – Independenței – Libertății – Viișoara.

Pe lângă crearea rutei noi de transport public, pe care vor circula vehicule electrice, se prevede modernizarea părții carosabile şi a zonelor adiacente, prin remodelarea parcărilor, a trotuarelor, spațiilor verzi și amenajarea unor piste pentru cicliști. În proiect este prevăzută și achiziţia unor autobuze electrice și a unor staţii de încarcare pentru aceste autobuze, precum și a unui depou și a unui dispecerat pentru managementul traficului.

Inițial, valoarea totală a proiectul “Linia Verde” a fost de 12,8 milioane de euro, în această sumă fiind prevăzută și achiziția autobuzelor electrice, dar bugetul a fost mărit cu încă aproximativ 2 milioane de euro.

One comment

  1. Numai la poze dom’ primar , ca zilele trecute nu era nimeni !!!