FOTO: Prof. univ. dr. Mircea Gelu Buta a devenit Cetățean de onoare al municipiului Bistrița

Prof. univ. dr. Mircea Gelu Buta a devenit Cetățean de onoare al municipiului Bistrița, diploma care atestă această calitate fiindu-i înmânată miercuri, în cadrul unei festivități care a avut loc la sediul Primăriei Bistrița. 

În deschiderea evenimentului, primarul Ioan Turc a precizat: ”Îmi face o deosebită plăcere și consider că este și o onoare să deschid festivitatea de decernare a diplomei de Cetățean de onoare al municipiului Bistrița domnului prof. univ. dr. Mircea Gelu Buta. Am spus-o și cu alte ocazii, Mircea Gelu Buta este cu adevărat o personalitate în comunitatea bistriţeană, este un om care se bucură de o largă recunoaştere, care excede limitele teritoriale ale municipiului Bistriţa. Domnul dr. Mircea Gelu Buta se simte foarte bine și la Cluj, și la București, așa că se cuvine ca astăzi, într-un cadru festiv, să îi acordăm o diplomă binemeritată, cea de Cetăţean de onoare”. 

Ulterior, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat acest moment, care a fost mai apoi urmat de un discurs de laudatio susținut de prof. univ. dr. Dan Lucian Dumitrașcu.

La rândul său, prof univ. dr. Mircea Gelu Buta a luat cuvântul și a mulţumit în discursul său familiei sale, dar și celor care i-au fost alături de-a lungul activității, precum și celor care au propus să îi fie decernat acest titlu.

Mulțumesc colegilor de la Spitalul Judeţean de Urgentă, cu care am condus aproape 30 de ani, străduindu-ne ca prin proiectul pe care l-am lansat, ‘SJU Bistriţa în mileniul trei’, să reuşim să punem la dispoziţia bistriţenilor un sistem medical modern, care, așa cum vedem, se dezvoltă frumos și în continuare. Să știți că acest lucru a fost posibil, în primul rând, datorită disponibilității mediului de afaceri din Bistrița, primul și cel mai însemnat susținător al nostru. Ulterior, văzând că are succes, proiectul a fost preluat de politicieni. Vreau să mai mulțumesc domului consilier dr. Ionel Ruști, cel care a susținut propunerea pentru ca să îmi fie conferit acest titlu, domnului viceprimar Gheorghe Șanta și colegului dr. Radu Lezeu pentru propunerile făcute în acest sens. Închei cu o concluzie: M-am întrebat ce este important în viaţă şi răspunsul meu este următorul: cred că un nume bun, să fii împăcat cu propria-ţi conştiinţă, să mori în pace şi liniştit, fără a fi supărat pe tine însuţi. Vă mulțumesc foarte mult!”, a spus prof. univ. dr. Mircea Gelu Buta.

Primarul Ioan Turc i-a decernat ulterior titlul de ”Cetățean de onoare al municipiului Bistrița”.

La eveniment au participat Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, prefectul județului Bistrița-Năsăud, Mica Oprea, consilieri locali, șefi de instituții, preoți și apropiați ai celui care a primit diploma de Cetățean de onoare al municipiului Bistrița.

Prof. univ. dr. Mircea Gelu Buta este cea de-a 73-a personalitate căreia i-a fost conferit titlul de Cetățean de onoare al municipiului Bistrița.

FOTO: Primăria Bistrița 

VIDEO AICI

Prof. univ. dr. Mircea-Gelu Buta, propus pentru titlul de ”Cetățean de onoare al municipiului Bistrița”