Prof. univ. dr. Mircea-Gelu Buta, propus pentru titlul de ”Cetățean de onoare al municipiului Bistrița”

Prof. univ. dr. Mircea-Gelu Buta, fost director al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, este propus pentru titlul de ”Cetățean de onoare al municipiului Bistrița”. Un proiect de hotărâre care prevede decernarea acestui titlu va fi analizat în ședința ordinară din această lună a Consiliului Local Bistrița

Potrivit Primăriei Bistrița, cei care au făcut propunerea ca prof. univ. dr. Mircea Mircea-Gelu Buta să devină cetățean de onoare al municipiului Bistrița sunt dr. Ionel Ruști – consilier municipal, dr. Radu Lezeu – președintele filialei bistrițene a Asociației Medicale Românești și Gheorghe Șanta – fost viceprimar al municipiului Bistrița și președinte al Fundației ”Regna”.

Potrivit celor trei inițiatori, propunerea a fost făcută având în vedere ”meritele deosebite și contribuţia semnificativă pe care prof. univ. dr. Mircea-Gelu Buta le are în promovarea imaginii pozitive a municipiului prin vasta sa activitate managerială, medicală și culturală”. 

Amploarea activității pe care domnul prof univ. dr. Mircea-Gelu Buta a desfășurat-o are un puternic impact pozitiv asupra imaginii municipiului Bistrița pe plan naţional şi internaţional şi îl recomandă cu prisosinţă pentru decernarea titlului de ”Cetăţean de onoare al municipiului Bistriţa” , ca expresie a aprecierii comunităţii noastre pentru o viaţă bogată în realizări”, se arată în proiectul de hotărâre care va fi analizat de Consiliul Local.

În documentația atașată proiectului de hotărâre se mai precizează că ”prof. univ. dr. Mircea-Gelu Buta s-a născut la Bistrița și a absolvit Liceul ”Liviu Rebreanu” din municipiu. A urmat cursurile Facultății de Pediatrie din cadrul Institutului de Medicină și Farmacie Iași și s-a specializat în disciplina Pediatrie, întâi ca medic specialist, apoi ca medic primar. Au urmat și alte specializări, în ecografie pediatrică generală și management sanitar. Doctorand al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, în anul 1996 a obținut titlul de Doctor în Medicină cu teza „Corelații dintre prezența AgHBs în sânge, manifestările biologice, histologice și manifestările evolutive în Hepatita cronică la copil” efectuând, în aceeași perioadă, stagii de doctorat în Franța, la Spitalul Comunal Montreuil, Spitalul Clinic de Hepatologie „Jean Verdier” și la Clinica „Kremlin Bicêtre”. Mircea-Gelu Buta a fost director al Grupului Școlar Sanitar Bistrița, manager al Spitalului Județean de Urgență, conf. asociat al UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca (Pediatrie, Bioetică, Nursing), cadru didactic asociat la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (Nursing, Bioetică), iar din anul 2009 este profesor universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (Bioetică Creștină)”.

Consiliul Local Bistrița va dezbate acest proiect de hotărâre în ședința programată pentru data de 29 septembrie.

 

One comment

  1. Viceprimar ceaușist

    comuniști făcându-și laudatio în cerc.

error: Content is protected !!