FOTO/VIDEO: Alergători din țară și străinătate, la cea de-a doua ediție a Semimaratonului Eroilor Invictus

Municipiul Bistrița găzduiește, sâmbătă, cea de-a doua ediție a Semimaratonului Eroilor Invictus, concurs de alergare organizat cu scopul de a celebra prin sport Ziua Eroilor, dar și de a aduce un omagiu tuturor celor care au căzut la datorie pentru țară.

Evenimentul se desfășoară în zona centrală a orașului, în apropierea Bisericii Evanghelice, fiind înscriși peste 1.000 de alergători printre care și militari răniți din Belgia, Danemarca, Franța, Italia, Polonia, Marea Britanie, Ucraina și România.

”Avem înscriși astăzi peste 1.000 de participanți și avem și alergători care au experiență îndelungată în crosuri și semimaratoane, cum este și Ioan Andresi – 73 de ani din Bistrița, care va alerga la proba de semimaraton, dar și Maria Sterc – 71 de ani din Baia Mare, care va alerga la proba de cros”, au precizat organizatorii, care au menționat că evenimentul este dedicat Zilei Eroilor.

Ziua Eroilor este un prilej de cinstire a memoriei militarilor căzuți la datorie, dar și a celor răniți sub faldurile Tricolorului Românesc. Cei care ne sunt camarazi, prieteni sau colegi nu pot fi uitați niciodată. Este deviza noastră, este o obligație sacră, aceea de a nu lăsa pe nimeni în urmă, indiferent de misiune, greutăți sau sacrificii. Militarii răniți au reprezentat România la jocurile la jocurile Invictus în Canada, Australia, Olanda și Germania, iar anul viitor vor participa la Invictus Games în Canada. Însă, cel mai important este faptul că zi de zi au cucerit inimile tuturor, ne-au câștigat respectul, empatia și întreaga apreciere datorită puterii lor de a depăși greutățile cu care se confruntă și de a merge mai departe, în ciuda rănilor provocate de accidentele suferite în operațiuni militare. Sunt prezenți la Bistrița și 18 militari răniți din Belgia, Danemarca, Franța, Italia, Polonia, Marea Britanie și Ucraina”, au adăugat organizatorii.

Participanții au putut opta pentru una dintre probele concursului:  semimaraton – 21 km, cros – 5 km, cursa populară – 2 km, cursa copiilor – 550/900 m.

Ediția a doua a Semimaratonului Eroilor Invictus a debutat sâmbătă dimineața, la ora 09:30, cu Intonarea Imnului Național al României.

Acest moment a fost urmat de startul primei probe care a fost dat de Alteța Sa Regală Principesa Sofia, prezentă la eveniment în calitate de invitat.

Pe toată durata evenimentului, atât participanții, cât și spectatorii, vor putea să exerseze manevrele salvatoare de viață, în cadrul atelierului de Prim Ajutor de Bază ce va fi amenajat în apropierea Bisericii Evanghelice, susținut de specialiști în domeniu din cadrul Ministerului Apărării Naționale și din alte instituții partenere. De asemenea, copiii se vor putea bucura de un spațiu de joacă special amenajat pentru această activitate.

Inițiatorul acestui eveniment este plutonierul adjutant în retragere Florin Boc, cetățean de onoare al municipiului Bistrița.

Ediția a doua este organizată de Asociația Invictus România, împreună cu Brigada 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, Primăria Bistrița și unități școlare din județ.

One comment

  1. FELICITARI !!!
    ONOARE, PATRIE, DEMNITATE, COOPERARE INTRE NATIUNI !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!