FOTO – VIDEO: Așa arată strada Mihai Viteazul, după fiecare torențială! În ultimii 10 ani, administrația Crețu – PSD n-a fost în stare să realizeze canalizarea pluvială!

 

La fiecare ploaie torențială, strada Mihai Viteazul este inundată. Rețeaua de canalizare pluvială este subdimensionată și nu face față volumului mare de apă, iar înultimii 10 ani, Primăria Bistrița NU a realizat mai-nimic în acest sens.

Străzile de pe Valea Budacului, (în prelungirea str. Mihai Viteazul) sunt pietruite, iar la fiecare ploaie torențiale apa se scurge pe carosabil și aduce aluvini. Beciurile sunt inundate și circulația este îngreunată și periodic se reia acest tablou. La fața locului sosește Poliția Locală, Poliția Rutieră, Serviciul de Voluntari pentru Situații de Urgență, Pompierii. Instituțiile se mobilizează, dirijează traficul, scot apa din beciuri cu ajutorul pompelor, iar după retragerea apelor, zona este curățată.

Primăria Bistrița a promis că va realiza canalizarea pluvială pe Mihai Viteazu, dar în ultimii 10 ani abia-abia au făcut proiectarea! Pentru  execuția lucrărilor NU sunt bani!

IMPO Construct SRL a fost singurul ofertant și în 2018 a început realizarea proiectării canalizării pluviale. Contractul privind documentațiile tehnice a fost în valoare de 60.600 lei. Pe bugetul actual, Primăria Bistrița NU a prins execuția propriu-zisă și cel mai probabil canalizarea pluvială NU se va realiza nici în acest an.

În fapt, rețelele de utilități apă-canal au fost în proprietatea municipalității, dar printr-o Hotărâre de Consiliu Local au fost donate și acum aparțin Aquabis-ului (societate aflată sub patronajul Consiliului Județean).

Atât Aquabis cât și Primăria Bistrița POT realiza investiții în ce privește rețeaua de canalizare pluvială, dar până acum NU s-a făcut nimic concret și lucrurile sunt tergiversate de la un an la altul…

Citiți și:

 

VIDEO: INCREDIBIL cum arată o zonă din Bistrița Europeană! De 10 ani de zile, administrația locală se câcâie și NU rezolvă o chestie simplă: canalizare pluvială pe Valea Budacului!

 

3 comments

  1. Orasul Bistrita se confrunta cu mari probleme legate de inundarea strazilor dupa fiecare ploaie mai puternica. De foarte mult timp ploaia a devenit un coşmar pentru bistriţenii care locuiesc pe strada Mihai Viteazul si nu numai. De nenumărate ori oamenii s-au trezit cu gospodăriile pline de apă pentru că atunci când plouă mai tare canalizarea nu mai face faţă şi apa refulează. In ultimii ani, chiar si in zona centrala a orasului canalizarea nu mai face fata si apa intra in subsoluri , asa cum s-a intamplat in iunie, 2017 cand în urma unei ploi abundente apa a inundat subsolul Piadineriei din Piața Mihai Eminescu. Si cu toate astea, in loc sa rezolve unele din problemele edilitare ale orasului, precum aceea legata de inundarea strazilor dupa fiecare ploaie mai puternica, primarul Cretu a cheltuit prosteste banii din imprumuturi bancare pe partia de schi „COCOS” din Unirea si pe tampenia numita ‘Wonderland’, indatorand orasul pe 20 de ani.

  2. Dao-n doba de strada ca se scurge apa in vale. Sa vedeti cum va arata WONDERLANDUL cand va fi gata ? Acolo va veti distra si veti uita de apa . In aqualandul lu Cretu este asteptat tot muritorul. Traiasca !

  3. In zona respectiva mi-am pierdut numarul de înmatriculare din vina vremi BN 30 RAU daca il găsiți vă rog contactatimă 0764968356

error: Content is protected !!