FOTO/VIDEO: ”Centura salvează vieți” – campanie a Poliției în trafic. Cei trași pe dreapta, puși să testeze simulatorul de accidente rutiere

Serviciul Rutier Bistrița-Năsăud derulează o campanie de informare cu privire la importanța utilizării centurii de siguranță și a dispozitivelor auto de siguranță pentru copii.

În cadrul campaniei, polițiștii desfășoară activități de informare și acțiuni în trafic. De asemenea, în parteneriat cu Rotary Club Bistrița Nosa, va fi derulată și o campanie de donare a unor scaune auto pentru copii și dispozitive de siguranță.

O primă acțiune în cadrul campaniei a avut loc marți, pe DN 17, în localitatea Josenii Bârgăului, mai multe autovehicule fiind oprite în trafic de polițiști.

Cei aflați în autoturismele oprite în trafic de polițiști au putut testa simulatorul de accidente rutiere, scopul acțiunii fiind de a îi conștientiza atât pe conducătorii auto, cât și pe pasageri despre importanța utilizării centurii de siguranță.

Și, pentru că fiecare copil trebuie să fie în siguranță atunci când se află în autoturism, campania se adresează și părinților care au datoria de a se îngriji de acest lucru. Astfel, în cadrul unor întâlniri cu părinții, polițiștii vor explica cum trebuie asigurat un copil atunci când se află în autoturism, în funcție de vârstă.

One comment

  1. ”Centura salvează vieți”. Intr-adevăr, centura de siguranță salvează vieți. Dar si mai multe vieți ar salva centura ocolitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!