FOTO/VIDEO: Cum arată pârtia de schi din Wonderland? Adrian Florin Chereji: Am convingerea că pârtia NU va putea fi omologată!

Pârtia de schi realizată de municipiul Bistrița nu a putut fi omologată de către Ministerul Turismului datorită gradului de dificultate (în primii 200 m de coborâre înclinarea pantei este între 39-40,6%, iar pe restul traseului între 8-28%).

Pârtia nu poate fi inclusă în circuitul turistic neomologată, fapt ce a condus la necesitatea modificării traseului inițial prin realizarea unei bucle în prima parte a pârtiei, a cărei pantă să se înscrie în limitele de siguranță impuse de legislația în vigoare.

Bistrițeanul Adrian Florin Chereji, care recent a efectuat o vizită în zona pârtiei, consideră că nici cu aceste modificări, Primăria Bistrița nu va reuși să obțină omologarea.

Ieri am dat o tură la pârtia de schi să văd ce lucrări s-au mai făcut acolo, pe ce s-au mai cheltuit bani. Am coborât pe varianta de ocolire a pantei abrupte de la vârful pârtiei. Prima porțiune este OK, e lată și are o pantă adecvată pentru începători. În schimb, după curba de revenire spre pârtia principală situația se schimbă, pârtia se îngustează, cred că nu are 10 m lățime, iar panta crește foarte mult. Dacă nu se pune gard solid în latura spre vale a acestei variante există pericolul să cadă schiorii în prăpastie. În zona de intersecție cu pârtia principală panta este foarte mare. Fiind un traseu îngust și cu pantă accentuată schiorii începători vor avea mari dificultăți. Nu este spațiu suficient pentru curbe largi. Este riscul foarte mare ca să pâtrundă pe pârtia principală cu mare viteză și să se ciocnească de schiorii care coboară direct sau să o ia la vale unde panta mare este încă cel puțin 100 m” a precizat Chereji.

De asemenea, fostul consilier local Adrian Florin Chereji a completat că a rămas dezamăgit de modul în care arată pădurea după defrișarea culoarului pentru varianta de ocolire.

Sunt foarte mulți copaci tăiați sau doborâți lăsați în voia soartei. Nici furtuna din septembrie nu a făcut asemenea dezastru. Trag un nou semnal de alarmă și am convingerea că pârtia nu va putea fi omologată” a încheiat într-o postare pe pagina personală de Facebook, Adrian Florin Chereji, președintele Asociației Bistrița Civică. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pârtia de schi din Complexul sportiv Wonderland are o lungine de 1.335 m și o lățime de 60 m, având punctual de plecare de la altitudinea de 676 m. Această investiție s-a ridicat, în total, la circa 7 milioane de euro, fiind realizată cu bani din bugetul local și dintr-un împrumut.

FOTO/VIDEO: Adrian Florin Chereji

One comment

  1. Balan Marius - contribuabil

    In cazul asta se impune reimpadurirea cu ACAT ca se prinde mai repede ori sa se puna BARABOI pentru BOI !