Gabriel Lazany cheamă doctorii la concurs și anunță că medicii peste 65 de ani NU pot fi manageri de niciun fel! În acest caz, Buta e OUT și NU poate deține funcții în staff-ul de conducere!

buta si lazany

Spitalul Județean angajează director medical! Postul asigură un salariu de minim 10.000 de lei pe lună! Imediat ce a preluat funcția de manager al Spitalului Județean, Lazany a trecut la acțiune și după o serie de măsuri populiste anunțate prin facebook, acum își caută director medical. Postul este scos la concurs, iar examinarea se va desfăşura la sediul instituției de pe strada General Grigore Bălan, în data de 06.12.2017, începând cu ora 09.00.

Lazany explică de ce medicii cu vârsta de pensie NU pot deține funcții de conducere! 

„În conformitate cu prevederile alin.(10), art. 184 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății medicii care au împlinit vârsta de 65 de ani nu se pot înscrie la concurs și nu pot fi numiți în niciuna dintre funcțiile componente ale comitetului director.” a declarat Lazany.

 

 

 

Ajuns la vârsta pensionării, Mircea Buta (65 de ani) NU poate deține funcții de conducere la vârful Spitalului Județean! Legea-l limitează la funcția de  șef de secție! 

Doctorii ajunși la vârsta pensionării, cum este cazul lui Mircea Buta care are 65 de ani NU mai pot face parte din staff-ul de conducere și nici deține funcții în Comitetul Director: director medical, director îngrijiri, director financiar-contabil, director administrativ.
În acest caz, Mircea Buta poate fi maxim șef de secție!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Funcția de director medical a fost deținută de doctorul Florin Neagoș și ulterior, de Gabriela Asghari. În 2017 funcția a fost vacantă și atribuțiile au fost preluate de fostul manager Mircea Buta.

 

 

 

 

 

 

 

 

O parte din măsurile populiste, luate de Lazany, de când a devenit manager de spital:

– a cerut aplicarea programului de vizitare a pacienților.

– a restricționat accesul firmelor de pompe funebre care agasau aparținătorii.
– a impus regula ca personalul spitalului să poarte obligatoriu ecuson pentru a putea fi reclamați dacă e cazul.
– a organizat o licitație pentru spațiile pe care sunt amplasate tonomatele de cafea din cadrul instituției

–  la finalul unei ședințe ordinare, a prezentat aleșilor locali proiectul privind realizarea Centrului de Radiologie (proiect promis de Radu Moldovan)

– a anunțat semnarea unei finanțări pentru un tomograf și un RMN, aparatură care valorează câteva milioane de euro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gabriel Lazany a fost singurul candidat pentru funcția de manager, iar în trecut a făcut parte din staff-ul lui Buta și a fost director administrativ. De altfel, Lazany are o relație specială cu președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan și îl însoțește la diverse evenimente.

One comment

 1. Vorbe multe, pentru a nu spune nimic.
  Dacă este lege, ce să comentăm; doar că, poate ar fi nevoie să se modifice legea, în condițiile în care 50% din cei peste 65 de ani ar fi apți să îndeplinească o asemenea funcție.
  Inclusiv dr. Buta (pe care, cu malițiozitate, îl pomeniți în mod repetat).
  Maurul și-a făcut datoria.
  Să-i vedem pe urmași.
  Sper să nu fie niște epigoni, că-i greu să ajungă la nivelul predecesorului.

error: Content is protected !!