Iarăși ne-a dat ȚEAPĂ: Gala Folclorului Transilvan a fost de fapt o gală locală, cu Pomohaci cap-de-listă! Vezi spectacolul făcut în campanie de Dorel Cosma!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dorel Cosma a conceput un spectacol folcloric cu denumire pompoasă, care de fapt s-a dovedit a fi un spectacol modest, unde Pomohaci și-a făcut numărul. Gala Folclorului Transilvan a fost de fapt un show pentru iubitorii genului (majoritatea pensionari), realizat în campania electorală sub auspiciile Zilei Europei. Primarul Crețu s-a suit pe scenă și a vorbit sub 1 minut despre valorile europene, iar la scurtă vreme a plecat.

Spectacolul a fost deschis cu imnul instituției, pus pe ritmuri folclorice, cu participanți ce fluturau stegulețe de hârtie.

Versurile imnului intitulat: Cer albastru, sufet nou

Aici e casa noastră luminoasă
ca macii într-un lan de grâu
trecutul din prezent, cea mai frumoasă
Ca un izvor ce povestește-un râu

Refren:

Veniți la Bistrița prieteni
Palatul Cultural nu-i vis!
Vă așteptăm în prag c-o floare
Cu inima și sufletul deschis

Nimic din toate NU e întâmplare
Prinos cetății astfel am adus
Căci arta e la mare căutare
și-un reflector se-aprinde acolo, sus

Bătrâna Doamnă, cu împliniri alese
Un vers, un cântec, un tablou
Ca florile grădinii sunt culese
Într-un buchet al Bistriței din nou.

(C. Udreea)

Spectatorii au admirat dansuri populare ale Ansamblurilor Folclorice „Cununa de pe Someș”, „Colibița” din Bistrița Bârgăului”, „Balada”, Grupul „Trișcașii” din Leșu Ilvei, Grupul „Coronița” din Solovăstru – Mureș. Au cântat salariați ai Casei de Cultură: Petre Petruse, Mărioara Sigheartău, dar și alți interpreți din județ, cum ar fi Cornelia Hoha, Larisa Bozbici, Alexandra Turcu, Mălina Pop, Elena Rusu, Anton Todică, Ionela Lechințan, Paul Ban, Teodora Simionca, Cristina Scurtu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ovidiu Homorodean a interpretat câteva melodii din repertoriul lui Furdui-Iancu, iar Cristian Pomohaci a încheiat evenimentul zis Gala Folclorului Transilvan, la care de fapt au participat artiști din județ…

 

 

 

 

 

 

Citește și:

În 2016, Casa de Cultură sparge 23 de MILIARDE pe lălăieli

http://www.ziardebistrita.ro/23-de-miliarde-pe-lalaieli/

One comment

  1. E foarte bine ca au fost invitati cantareti de la noi din judet dar de ce nu se aduc si la Bistrita interpreti autentici, de valoare? Macar doi, trei, de renume? Bine ca vine mascariciul asta.

error: Content is protected !!