Haiducul Resvanță a fost ARESTAT pe 30 de zile! Procurorii spun că există probe că el și-a dat foc locuinței pentru a obține asigurarea de 350.000 de euro!

Daniel Resvanță a fost arestat pentru 30 de zile la solicitarea procurorilor bistrițeni. În urma probelor adunate, procurorii susțin că există indicii că acesta și-ar fi înscenat incendierea casei cu o zi înainte de alegerile electorale. Resvanță este acuzat că a tras cu arma în mașina parcată în fața casei, după care și-a dat foc lcuinței cu scopul de a obține ulterior polița de asigurare în valoare de 305.000 de euro.

 

r88Inițial, Resvanță a declarat că NU deține asigurare pe casa ce a fost incendiată în lunia iunie 2016, dar ulterior s-a prezentat la compania Allianz Tiriac și a solicitat despăgubiri de 350.000 de euro, în baza poliței încheiate în 18 mai 2016. Inculpatul este acuzat că în 2013 a obținut fraudulos 300.000 de euro din asigurări, în urma unui incendiu la o pensiune din zona Tihuța.

 

 

 

 

Soția lui Resvanță și concubina acestuia au fost audiate, dar în cazul lor judecătorii au respins solicitarea procurorilor de arestare preventivă și au dispus 60 de zile de control judiciar.

r51

r13

 

 

 

 

 

 

În acest caz există suspiciuni, deoarece au existat neconcordanțe în declarațiile celor implicați. În urma perchezițiilor efectuate de I.G.P.R pe raza localităților Teaca, Tiha și a municipiului Bistrița au fost confiscate mai multe arme de vânătoare. Procurorii de caz trebuie să DEMONSTREZE că există legătură între armele de vânătoare confiscate și cazul Resvanță.

 

Acuzațiile aduse lui Resvanță:

tentativă la omor calificat şi complicitate la tentativa de omor calificat – pentru faptul că Resvanță ar fi dat foc locuinței în care se aflau soția și concubina acestuia, împreună cu cei 4 copii.

infracţiunea de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor: procurorii spun că Resvanță a deținut această armă și cu arma deținută a efectuat cele 6 focuri.

dare de mită: în 2013 ar fi  oferit mită un autoturism unui inspector  I.S.U, în cazul cabanei care a luat foc și pentru care Resvanță a fost depăgubit cu 300.000 de euro.

infracţiunea la înşelăciune privind asigurările, respectiv complicitate la această infracţiune pentru că în viziunea procurorilor, această incendiere a imobilului din 2016 și incendierea a fost făcută în scopul de a obține asigurarea, deși polița de asigurare prezenta o valoarea nereală. 

inducerea în eroare a organelor judiciare şi falsul în declaraţii, deoarece toți au susținut în mod mincinos că au calitatea de persoane vătămate, deși știau că faptele au fost efectuate de inculpat.

Agentul de asigurări al companiei Allianz Tiriac este cercetat penal pentru abuz în serviciu. Procurorii susțin că valoarea reală a locuinței incendiată în 2016 este de 40.000 de euro, față de 350.000 de euro cât este valoarea poliței de asigurare încheiată de Rezvanță.

Comunicatul ambiguu prezentat de polițiștii bistrițeni:

„Polițiștii bistrițeni, sub coordonarea specialiștilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au efectuat, zilele trecute, 36 de percheziții domiciliare  și la sediul unei firme, pe raza municipiului  Bistrița și a comunelor Tiha Bârgăului şi Teaca.

În urma acestora, au fost ridicate 1 armă de vânătoare și 3 țevi pentru armă de vânătoare confecționată artizanal, 1 pistol neletal, o arbaletă, 7 cartușe de diferite calibre, trofee de cervide, lațuri pentru capturarea vânatului, alte obiecte și înscrisuri relevante pentru cauză. De asemenea, a fost indisponibilizat un autoturism de teren și un ATV” – se arată în comuncatul I.P.J.

În cazul mașinii de Poliție incendiată în fața sediului din Prundu Bârgăului, au fost recoltate probe A.D.N. de pe recipienții folosiți, probe care ar putea fi concludente în rezolvarea acestui caz.

Procurorii bistrițeni au de rezolvat un caz dificil din prisma acuzațiilor ce trebuie probate: armele cu care s-a tras, testele A.D.N, teste balistice, eventuale interceptări telefonice, martorii oculari sau declarațiile celor implicați ar fi câteva probe cu greutate care trebuie prelevate și coroborate pentru a face lumină în acest caz.

Cercetările continuă, iar între timp Resvanță se află în arest preventiv pentru 30 de zile.

Citiți și :

res1-609x400Un INTERVIU exploziv cu haiducul Bârgaielor, cel care a pierdut într-o noapte TOTUL! Lui Resvanță i-a ARS casa în flăcări, după ce a sesizat D.N.A-ul despre MAFIA lemnului!

http://www.ziardebistrita.ro/un-interviu-exploziv-cu-haiducul-bargaielor/

 

One comment

  1. care sunt probele? ca nu le-am gasit pe aici.

error: Content is protected !!