Boschetarii din zona Industrială, îngrijiți de Crucea Roșie! Alo, Poliția Locală: de ce NU evacuați focarul unde locuiesc 60 de persoane? Ați uitat de cele 2 crime violente care au șocat Bistrița, cu cuțitarii proveniți din coșmeliile C.P.L?

Tabăra de boschetari din Zona Industrială este în plină dezvoltare. În 5 ani, Poliția Locală NU a reușit să evacueze familiile de țigani nomazi care locuiesc în garaje și corturi improvizate în zona fostului combinat de prelucrare a lemnului: MOPAL.

De ce NU intervine Primăria Bistrița să DEMOLEZE coșmeliile? Motivul e aberant: tabăra e instalată pe teren privat, NU pe domeniul public!

Fără drept de ședere, fără toalete, țiganii locuiesc în condiții mizere și își cresc pruncii într-un focar de infecție nu numai din punct de vedere al igienei, ci și al educației, alături de infractori și prostituate. Procedural, situație e complicată, deoarece terenul NU aparține Primăriei Bistrița ci aparține C.F.R și lichidatorului MOPAL. Fără toalete publice, fără curent electirc, țiganii trăiesc în condiții insalubre.

boschetari bistrita

boschetaribistrita

x46

x3

Astfel de tabere mai sunt amplaste în Pădurea Codrișor, pe Valea Ghinzii (la blocul „lui Duca”aflat în construcție), în zona UCTA (într-o casă părăsită din apropierea Penny Market), în punctele termice. Sunt familii de țigani din zona Năsăudului (Nimigea, Dumitra), Teaca (Viile Tecii, Pintic) sau Sărata. Aceștia au înțesat orașul și pot fi văzuți în zona supermarketurilor unde cerșesc, în zona Industrială, unde caută fier-vechi, în cartiere unde scormonesc prin gunoaie sau în zona centurii unde practică prostituția.

Două crime între boschetari au șocat opinia publică: o crimă în zona Prefecturii ziua în amiaza mare (2015) și alta între copiii din tabără! (2014). Cuțitarii aveau cartierul general în tabăra CPL!

Crima de la Prefectură! (octombrie 2015)

Țiganii care caută-n containere s-au certat între ei și unul dintre ei a ucis o tânără de 19 ani, lovind-o cu cuțitul în zona toracelui.

VIDEO: EL e criminalul din centrul Bistriței! În cătușe, polițiștii l-au purtat prin cartiere, la reconstituire!

LOCUL crimei: strada 1 Decembrie, în zona Serviciului de Pașapoarte, sâmbătă dimineața, octombrie 2015
MOTIVUL: se pare că cei implicați au avut o dispută pe zonele de influență a containerelor. Criminalul în vârstă de 16 ani intenționa să-l înjunghie pe un unchi al concubine sale, dar fata acestuia i-a sărit în apărare și a plătit cu viața. Tânăra de 19 ani, lucra la Leoni și era verișoară cu concubina criminalului.

Copilașul-ucigaș: și-a omorât verișorul în zona căii ferate! (mai 2014)

Reamintim că în anul 2014 a avut loc o crimă între minori. Un copil de 14 ani și-a ucis verișorul cu o lovitură de cuțit. Fapta a avut loc lângă calea ferată din zona taberei. Crima s-a petrecut de față cu ceilalți copii și a șocat opinia publică.

tt11

t10

Până acum, Poliția Locală NU a intervenit în forță pentru a demola acele locuințe construite ilegal, deoarece sunt amplasate pe un teren privat, NU pe domeniul public.

Crucea Roșie le-a dat de mâncare și le-a oferit pături călduroase! Problema NU e rezolvată și FOCARUL infracțional se extinde: a ajuns la 57 de membri!

Tabăra nomadă din zona C.P.L a luat amploare în ultimii ani. Dacă la început erau doar grupuri restrânse, acum tabăra are 57 de membri.

„Cele 57 de persoane (copii, tineri, adulti, persoane vârstnice, persoane cu handicap) pe care i-am ajutat au nevoie de sprijin în continuare, fiind necesară solidaritatea comunității bistrițene continuă pentru ca acești oameni nevoiași să nu mai sufere de foame, să fie mai îmbrăcați și cu mai multă speranța la trecerea peste aceasta iarna geroasă! Oamenii au mulțumit polițiștilor de la Poliția Locală a Mun. TiktokFollowerKaufen.de TikTok Likes Kaufen Mit PayPal Bistrița pentru contribuție și voluntarilor Crucii Roșii care au atras donatori și s-au implicat!

x2

x33

x432

x44

Activitatea s-a realizat de către Crucea Roșie Română, Filiala Bistrița-N în colaborare cu Poliția Locală a Municipiului Bistrița prin care s-au dăruit pături groase, îmbrăcăminte groasă, alimente de imediată utilitate (carne și produse din carne, saci cu cartofi, ceapă, morcovi), persoanelor nevoiașe, în indeplinirea misiunii noastre umanitare și în dorința de a-i sprijini să supraviețuiască pe acești oameni care trăiesc în condiții de sărăcie extremă. „ a transmi psih. Marius Moldovan – director Crucea Roșie Română – Filiala Judeteană Bistrița-Năsăud.

Instituțiile abilitate: Poliție, Jandarmi, Poliția Locală, Primăria Bistrița, Protecția Copilului sau diferite O.N.G-uri trebuie să găsească URGENT soluții pentru rezolvarea situației și evacuarea focarului infracțional din Zona Industrială care se extinde în fiecare an.

2 comments

  1. Balan Marius- ingrijitor al STATULUI.

    Somn usor AUTORITATI.

  2. În fiecare zi sânt prezenți la chioșcurile din zona str Dragoș Vodă ! Nu stiu cum se face dar bani de țigări ,cafea si sticle de băutură au ! Să îndrăznești să i deranjezi cu o vorbă cel puțin atunci ai puso !Mai credeți că ar trebui ajutați aceste jeguri !Cei mici cerșesc ,te trag de mana ,insistă să le dai ,si daca i trimiți la plimbare pe un ton mai ridicat atunci intervin cei mari cu insulte si gesturi obscene ! Sânt persoane în putere ,dar dacă le merge asacu pomenile ,furturi ,gunoieri ,mizerabili !!Până cand încurajăm aceste practicii ? Nu le mai dați nimic ! Nu merita aceste jeguri !Pe câtva i cunosc ,sânt din Viile Teci ,unul și-a făcut veacul prin Dipsa ,cel orb ! din Pintic ! De niste bătrâni amărâți bolnavi,cu pensi de mizerie ,care rabdă foame în acest sezon ptr ca și-au cumpărat lemne de foc si nu mai au bani de mâncare sau de toate cele ,nuva e milă dlor ?? Numai de aceste zdrențe !!

error: Content is protected !!