Angajări „pe șustache” la Primăria Bistrița: Dana Bilegan e noul șef-serviciu pe Urbanism și a fost la 3 sutimi să pice examenul la care-a concurat de una-singură! E inginer constructor, la fel ca Monica Pop și astfel municipiul e cu ZERO arhitecți pe funcții-cheie!

Serviciul Urbansim al municipiului Bistrița va fi condus de un inginer-constructor! Domnișoara Dana Bilegan a candidat de una singură pe funcția scoasă la concurs, după demisia arhitectului-pensionar Ștefan Tămaș.

Condiții de concurs, realizate cu dedicație: pentru șefia serviciului Urbanism, NU a fost musai să fii arhitect. Era suficient inginer-constructor! 

Concurs de recrutare pentru ocuparea funcţiei publice de conducere vacante de şef serviciu urbanism s-a desfășurat la București , evitându-se astfel ca un arhitect cu experiență să intre în sistemul creat la nivelul Primăriei Bistrița. Astfel, domnișoara Bilegan a avut pontul și a concurat de una singură pe acest post.

Dana Bilegan a fost angajată a Primăriei Bistrița, dar și-a dat demisia odată cu tăierile salariale de pe vremea regimului Boc și a activat în mediul privat! Acum e back in bussines!

Era să se facă de râs: a luat concursul la limită: cu 3 sutimi peste punctajul minim!

Domnișoara Biegan s-a prezentat la București în 16 ianuarie și a susținut proba scrisă, unde era obligatoriu să acumuleze 70 de puncte. A trecut la limită proba examenului scris,  cu doar 3 sutimi peste baremul-minim.

Conform art. 60 alin. (3) lit. b) din HG nr. 611/2008, cu modificările şi completările ulterioare, sunt declaraţi admişi candidaţii care au obţinut minim 70 de puncte.

(3) Sunt declaraţi admişi la proba scrisã candidaţii care au obţinut:

a) minimum 50 de puncte, în cazul concursurilor organizate pentru ocuparea funcţiilor publice de execuţie;

b) minimum 70 de puncte, în cazul concursurilor organizate pentru ocuparea funcţiilor publice de conducere.

Interviul s-a ținut în aceeași zi!

Proba interviu era programată în 21 ianuarie, dar s-a ținut în aceeași zi, la 2 ore distanță de proba scrisă. Asta deoarece NU s-au înregistrat contestații la proba scrisă, lucru imposibil datorită faptului că pentru examenul de șef-serviciu a fost un singur candidat. Domnișoara Dana Bilegan  a compensat la proba orală unde a luat 80 de puncte din 100 (70 de puncte era punctajul minim obligatoriu) și astfel a acumuat 150 de puncte în total (scris +interviu).

Conform hotărârii nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea concursurilor în administrația locală:

Interviul se realizeazã conform planului de interviu întocmit de comisia de concurs în ziua desfãşurãrii acestei probe, pe baza criteriilor de evaluare.

Criteriile de evaluare pentru stabilirea planului de interviu sunt:

a) abilitãţile de comunicare;

b) capacitatea de analizã şi sintezã;

c) abilitãţile impuse de funcţie;

d) motivaţia candidatului;

e) comportamentul în situaţiile de crizã.

(3) Pentru funcţiile de conducere planul de interviu include şi elemente referitoare la:

a) capacitatea de a lua decizii şi de a evalua impactul acestora;

b) exercitarea controlului decizional;

c) capacitatea managerialã.

Înregistrarea interviului se pãstreazã, în condiţiile legii, timp de minimum un an de la data afişãrii rezultatelor finale ale concursului.

Dana Bilegan este domnișoara care a deținut funcția de șef-serviciu Urbanism, dar a renunțat pe vremea Guvernului Boc, când salariile s-au redus drastic! După concursul dat la București de care a trecut la doar 3 sutimi, inginerul Dana Bilegan și-a asigurat o funcție de LUX și va încasa un salariu BRUT de 10.100 de lei!

Urbanismul din Primăria Bistrița este condus de 2 ingineri-constructori, plus Ovidiu Crețu – inginer „de șpan”! Arhitecții specializați pe urbanism au interdicție în administrație! 

Dana Bilegan – Monica Pop este tandemul de ingineri structuriști care coordonează arhitectura municipiului Bistrița. În frunte cu inginerul ” de șpan” Ovidiu Crețu care a fost inginer în cadrul Comelf și care este cel care are decizia finală pe aprobarea autorizațiilor de construire și pe dezvoltarea arhitecturală a municipiului. 

În plan urbanistic, orașul suferă vizibil și asta deoarece în ultimii 10 ani NU a existat un arhitect-șef care să-și impună viziunea și totul s-a realizat la întâmplare… cu blocuri mov în zona piațetelor, cu struți de plastic lângă biserici și cu fel-de-fel de alte elemente kitch-oase care NU se încadrează în peisajul medieva

3 comments

 1. Dar unde a fost anuntat acest concurs?
  Sunt curios daca a fost anuntat pe site-ul primariei.
  S-au frica de a nu veni un arhitect pe post si sa se clatine scaunul maretei doamne Pop Monica.
  Nici o sansa cat este Cretu .
  Se doreste un executant, un obedient nu un profesionism.
  A cata oara este aceasta domnisoara batrana la primarie?
  A patra oara?
  De ce a tot plecat si s-a intors.
  Cand au fost bani putini la primarie a plecat , acuma ca salariile sunt mai mari a revenit, dar sper sa faca ceva treaba dar nu prea cred, tot timpul a executat ordinele atat a putut si poate.

 2. Vai de steaua ei, de nu ar fi fost prientena ei Pop monica……..
  Priteni sunt buni la nevoie.
  Sper sa reziste , este pe linga urbanism.

 3. Balan Marius - contribuabil

  Cele patru minuni ale orasului din poze ne indreptatesc sa primim numele de CARACALUL Transilvaniei. Fara nici un fel de studiu in domeniu , sa ma bata norocul ca nu as fi fost capabil sa execut asemenea ghidusii ciudate. De toata jena pe ce se duc banii !

error: Content is protected !!