I-a trecut visul cu centura de sud! Primarul Crețu dă bani pentru Pădurea Codrișor!

Primăria Bistrița intenționează să aloce din bugetul local pe anul în curs suma de 80.000 de lei pentru un proiect aprobat încă din anul 2015, care prevede amenajarea Pădurii Codrișor ca un loc de agrement. Suma cuprinsă în bugetul pe 2018 va fi destinată elaborării fazelor de proiectare pentru acest proiect .

În 2015, inițiatorii au reușit să adune peste 4.000 de semnături pentru implementarea proiectului, acesta fiind aprobat de Consiliul Local Bistrița.

„Scopul proiectului este restabilirea pentru pădurea Codrişor a destinaţiei iniţiale – parc pădure, în loc de defrişare pentru realizarea variantei ocolitoare şi amenajarea, pe întreaga suprafaţă a pădurii, a unor puncte de atracţie, în acest sens se va putea valorifica potenţialul urbanistic, peisagistic şi turistic al dealului Codrişor, se va asigura viabilizarea şi creşterea atractivităţii zonei cu participarea cetăţenilor oraşului. Se va asigura punerea în valoare a dealului Codrişor, a pădurii şi a panoramei asupra oraşului şi crearea unei zone naturale de agrement, foarte aproape de zonele rezidenţiale ale oraşului; parcul municipal, construit la începutul sec. XX, cu o suprafaţă de cca 7 ha, este prea mic pentru actuala populaţie a oraşului; de la parcul municipal până la pădurea Codrişor este o distanţă foarte mică, de 150-200 m” se arăta la acea vreme în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Iniţiatorii acestui proiect propuneau prin proiect realizarea unor trasee amenajate atât pentru pietoni, cât și pentru biciclişti, dar și a unui traseu competiţional pentru probe ciclistice de „downhill” care va fi marcat special pentru evenimente sportive. De asemenea, se prevedea amenajarea unor platforme pentru picnic şi a unor zone pentru joacă în poienile de pe platoul de sub coama dealului.

Primarul Bistriței, Ovidiu Teodor Crețu, a precizat atunci că s-au identificat trei poienițe în care se pot ridica mici construcții fără a se efectua defrișări în zonă.

De asemenea, Primăria Bistrița intenționa să construiască o centură ocolitoare a orașului, traseul acesteia trecând prin zona Dealului Codrișor. Este vorba despre varianta ocolitoare Bistrița Sud, municipalitatea câștigând recent un proces inițiat de mai mulți bistrițeni în privința acestei variante. Însă, centura Bistriței nu se va realiza cu bani din bugetul local, fiind prinsă în Master planul de transport al Ministerul Transporturilor.

One comment

  1. Balan Marius- PARTIDUL VERDE B-ta

    Am spus-o cam asa ; Cretule fa-te ECOLOGIST si amenajeaza parcuri ca mai mult ai de castigat. Dao-n doba de DRUJBA ! Astept sa te inscri la PARTIDUL VERDE si la BISTRITA CIVICA.

error: Content is protected !!