Iată cât a costat în realitate pârtia de schi ”Cocoș”! Nicidecum nu a fost 7 milioane de euro, spune primarul Crețu!

Cu toate că inițial se știa că toate costurile privind amenajarea pârtiei de schi ”Cocoș” din Unirea s-ar fi ridicat undeva la 7 milioane de euro, primarul Bistriței, Ovidiu Teodor Crețu, afirmă că această sumă nu este cea reală rezultată în urma investiției. Acesta explică și de unde a apărut confuzia.

”Inițial, proiectantul ne-a dat costuri de aproximativ 7 milioane de euro. Însă, prin licitație, prin ceea ce am plătit s-a ajuns la o sumă de sub 4 milioane de euro” a declarat primarul Ovidiu Teodor Crețu într-o emisiune la postul local de televiziune AS-TV.

Așadar suma la care se ridică întreaga investiție finalizată în cursul anului 2016 și utilizată doar două zile și jumătate este de aproximativ 4 milioane de euro, conform spuselor primarului.

În sezonul rece 2016 – 2017, pârtia nu a fost utilizată nici măcar o zi, în vreme ce în sezonul 2017 – 2018, până în prezent, pârtia a funcționat două zile și jumătate, între 26 și 28 ianuarie. În această perioadă, circa 800 de schiori au reușit să testeze pârtia, iar în urma vânzării tichetelor privind utilizarea telescaunului s-au încasat aproape 20.000 de lei, adică circa 4.500 de euro.

One comment

  1. ca investitia sa fie recuperata e nevoie de 888 zile de iarna iar in fiecare zi sa schieze 800 de persoane, iar cu 2 zile pe an sezon de schi e nevoie de 444 ani, super investitie

error: Content is protected !!