Iluminatul festiv în Bistrița se aprinde pe 30 noiembrie

FOTO: arhivă

Iluminatul festiv în municipiul Bistrița și localitățile componente se va aprinde pe 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, a anunțat, sâmbătă, primarul Ioan Turc. 

Edilul Bistriței a menționat că momentul aprinderii luminițelor de sărbători va avea loc pe pietonalul Liviu Rebreanu, de la ora 18:00, în această zonă urmând să aibă loc un spectacol susținut de Magicianul Robert Tudor și tânăra interpretă Kamelia Melnic.

De asemenea, vor avea loc animații pentru copii susținute de trupa de teatru Alexandru Misiuga.

Odată cu aprinderea iluminatului festiv va fi deschis și Târgul de Crăciun.

Anul acesta, Primăria Bistrița a alocat un buget de peste 800.000 de lei, aproape dublu faţă de 2022, pentru iluminatul festiv din municipiu și localitățile aparținătoare.

”Suma pentru iluminat festiv este anul acesta de 821.554 de lei. Da, într-adevăr, este mai mare decât cea de anul trecut, pentru că anul trecut am mers pe o sumă mică. Să ne amintim că în anul 2021 eram în pandemie, am mers pe o sumă modică. În 2022 tot orașul era în șantier. Ei, acum stăm ceva mai bine sau, îmi permit să spun, că stăm mult mai bine și ne așteptăm ca, la nivelul lunii decembrie, orașul să arate mult mai bine decât a arătat înainte de deschiderea acestor șantiere. Or, acest lucru presupune și un iluminat festiv mai curajos pentru sărbătoarea Crăciunului, a Anului Nou și până la Sfântul Ioan. Locuiesc în zona centrală și vă invit, după ce dăm drumul la iluminat, să veniți și să vedeți cât de mulți oameni vin cu copii, își fac poze. Anul trecut a fost un adevărat fenomen legat de prezența a mii și mii de oameni în centrul orașului“, a explicat primarul Ioan Turc.

Edilul Bistriței a completat că municipalitatea intenționează ca anul acesta să extindă zonele care vor beneficia de iluminat festiv.

”Dorim să ducem acest iluminat și în cartierele orașului, precum și în localitățile aparținătoare ale orașului. Pentru toată lumea e sărbătoare și toți trebuie să simtă că fac parte din comunitatea bistrițeană”, a adăugat Ioan Turc.

Reamintim că luminițele de sărbători din Piața Petru Rareș, în fața Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, vor fi aprinse în seara de 25 noiembrie, momentul urmând să fie marcat printr-un spectacol susținut de Gașca Zurli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!