EDITORIAL: Împuțeală! Cele mai mari minciuni despre hoția JAFALIA și combinația P.S.D-ului care acum se dă fată mare, după ce ne-a ÎNTINAT!

Proiectul deșeurilor puțea încă de la începuturi și combinația politică a firmelor implicate avea să deverseze peste un electorat năucit și manipulat.

Concret, o firmă cu încrengături politice a pus mâna pe un contract dubios și a făcut harcea-parcea județul. VITALIA a avut mână liberă în acest jaf și factorii de decizie NU au făcut niciun marcaj strâns asupra gunoierilor puși pe căpătuială. Acum încearcă să dreagă busuiocul și dau drumul la fitile prin târg. Vă dați seama cât de proști ne cred, nu? Șansa lor e că NU suntem uniți că altfel ar fi fost demult arși pe rug ăștia ce umblă cu vrăji ieftine.

v1

v2

 

 

 

 

 

 

 

Iată minciunile de propagandă a forobrajilor care ne iau de proști!

pe colectare:

– Populația colectează iresponsabil: buuuuuun, dar atunci de ce s-a dublat tariful fix când carburantul s-a ieftinit? De ce VITALIA NU făcea selecția la centrele de selecție existente, înainte de depozitarea lor la Tărpiu? Iar la Tărpiu știți că există o linie de sortare, care se dovedește inutilă pe mâna unor habarniști? Acolo e o groapă IMENSĂ ca pe Zăvoaie lăsată în continuare pe mâna unei companii care a făcut praf colectarea în 2 ani! Și va face la fel și cu depozitarea. Și pe final se cară, după ce își vor lua înapoi garanțiile și nouă ne lasă jegul. Și f…ți și bătuți și cu banii luați!

k5

xz

 

 

 

 

 

 

– VITALIA s-a cărat din cauza A.D.I, entitate care i-a subminat. FALS! În fapt, colectarea s-a făcut dezastruos, de amatori care NU cunoșteau specificul zonelor, frecvența de colectare etc. Asta deoarece serviciul a fost implementat de incompetenți plantați pe criteriu de partid sau blat. Compania pierdea zilnic bani având o astfel de conducere, motiv pentru care și-au luat viteză înainte de a fi alungați!

– Adunarea de Dezvoltare Intercomunitară e de vină! FALS! Vina principală ar trebui să o aibă cel care a GIRAT și coordonat acest proiect, respectiv Radu Moldovan, deoarece:

 

ss1

 

 

 

 

 

 

 

 

1. controlează A.D.I prin natura poziției sale în P.S.D și niciun primar NU mișcă-n front în fața lui, deci avea majoritate lejeră și în acte putea să se impună scurt în fața gunoierilor de la VITALIA.

2. taie și spânzură în ce privește fufele și incompetenții de pe-acolo pe care i-a protejat, laolaltă cu acoliții care au fost îndesați, în frunte cu Dragomir Câmpan, cel care va fi sacrificat imediat ce i se găsește un înlocuitor!

3. ca președinte al A.D.I, Moldovan a semnat un contract în alb iar VITALIA colectare s-a cărat și a lăsat județul cu buza-umflată. Idem și în cazul depozitului de la Tărpiu, unde VITALIA de-Servicii pentru Mediu face ce vrea!

Nimeni NU putea face nimic! FALS! Ce putea face președintele C.J sau oricare primar cu vână? Să impună condiții, dacă tot au fost aleși lideri, să aibă echipă în A.D.I. și soluții pentru că lucrurile au luat-o razna de la început. Liderii P.S.D dau vina pe cei dinainte, care chipurile le-au dat un proiect greșit. Mai sunt fraieri care cred asta! În fapt, oamenii care au gestionat proiectul sunt paraleli și NU au absolut nicio scuză!

 

 

 

 

 

 

VITALIA NU a avut date reale, cu nr. de locuitori și de aceea NU a gestionat situația! FALS! Atât ofertantul desemnat câștigător, cât şi ceilalţi participanţi la licitaţie au avut toate datele pentru fundamentarea echilibrată a tarifelor la data licitaţiei. Au avut datele recensământuui din 2011 și recomandarea să-şi facă ofertele raportat la 308.739 de locuitori şi nu 317.247 de locuitori cât scria iniţial în caietul de sarcini şi să ţină cont de faptul că, de la agenţii economici va colecta cu 28% mai puţine deşeuri decât fusese estimat . Aceste date le dețineau TOATE firmele implcate în licitația pe colectare (conform clarificării pentru toţi participanţii la licitaţie cu numărul 11 din 09.01.2013 , depusă în completarea caietului de sarcini).

– Datele eronate care au fost transmise au făcut ca VITALIA „colectare” să NU poată respecta tariful inițial! FALS! VITALIA a venit la licitație la preț de dumping cu un tarif IMPOSIBIL, la jumătate față de ceilalți ofertanți, cu planul făcut de-acasă: mărim prețul cu prima ocazie, cu votul prietenilor din P.S.D ceea ce s-a întâmplat.

 

d3-4001

 

 

 

 

 

 

 

Primarul Bistriței Ovidiu Crețu e bărbat că și-a asumat rezolvarea situației! FALS! Cărui bărbat îi trebuie 2 ani jumate să care gunoiul din Zăvoaie? Sau ce bărbat ia apărarea unei companii de jnapani care chipurile a pierdut 3 milioane de euro pe colectare și au făcut mari-favoruri orașului? Unei firme care puțea a incompetență din primele zile? De ce NU a fost bărbat de la început să impună reguli în orașul pe care-l administrează și să gestioneze de pe poziții de forță votul din A.D.I, din spatele a 80.000 de oameni? Să facă regulamente pentru firma care îi umilea pe bistrițeni și să anticipeze dezastrul? Doar se lăuda cu diploma de primarul anului în România și a stat cu capul în pământ ca struțul-emblemă, delirând că are doar un vot în A.D.I și în consecință NU are ce face! Las că amu are de lucru!

A

 

 

 

 

 

 

 

– Cei care au preluat proiectul NU au avut de ales, pentru că a fost greșit încă de la început! FALS! Proiectul a fost finalizat în 2 ani și luat de-a gata de ăștia de-amu, ce se lăudau prin pliantele de campanie că sunt mari gospodari. Contractele pe Colectare și Depozitare s-au desfășurat EXCLUSIV în mandatul Radu Moldovan, cu grave probleme pe ambele componente și fără ca VITALIA să fie controlată în vreun fel!

 Depozitul are probleme pt că s-a construit pe un teren în pantă. FALS! Are probleme pentru că e gestionat de incompetenți fără calificare! Oameni infitrați care au băgat mii de camioane cu marfă ne-sortată, pentru a încasa bani! E drept, suprafața are înclinație, dar firma care a realizat groapa (IRIDEX) a solicitat investiții pentru mentenanță. (taluzuri, drenuri, capacități respectate etc). S-a inaugurat, NU s-a investit, s-a depozitat haotic iar acum e BOMBĂ ecologică! De ca și când în județ există sute de terenuri de fotbal gata-gata pregătite să devină gropi, VITALIA a uitat când a desfăcut șampania pe Tărpiu și își freca pălmuțele așteptând și a II-a licitație (pe colectare) pe care aveau tot ei s-o câștige?Au trecut abia 2 ani și treaba se-mpute rău!

xz

 

 

 

 

 

 

Iată câteva întrebări de prin târg adunate de la oamenii care au plătit facturile la gunoi și care sunt în continuare aburiți de minciunile toxice ale celor care sunt la butoane și care demonstrează că cine NU știe face nimic, face politică!

1. Cum mama mă-sii NU i-a controlat nimeni în activitatea lor de colectare? Și NU li s-a impus nimic? „Adunătura” de Dezvoltare Intercomunitară NU a avut planul B, în cazul în care VITALIA se cară, NU au dezvoltat, gestionat, verificat proiectul, deși asta scria în fișa postului. În fond, ce au făcut oamenii ăștia pentru salariiile lor?

2. De ce li s-a permis să depoziteze haotic la Tărpiu, unde se găsesc pungi, PET-uri și tot felul de plasticuri care NU au fost sortate? De ce NU a verificat nimeni DACĂ se respectă tehnologia?

3. Cum poate funcționa ASTĂZI un depozit care reprezintă un real pericol penru mediu, la modul în care este gestionat. Asta fără să intervină nimeni!

xx6

 

 

 

 

 

 

4. De ce NU s-a rezilat contractul inițial și li s-a permis să ceară DUBLAREA tarifului și noi majorări? Și li s-a tolerat comportamentul ăsta de cămătari, când ei au venit când totul era gata și au câștigat pe nașpa licitația?

5. De ce Vitalia încă mai gestionează depozitul, deși acolo e harababură și reprezentanții companiei recunosc faptul că: depozitarea NU se face conform caietului de sarcini (ci doar în procent de 60%, iar în cazul unor ploi torențiale, levigatul va infesta toată zona, deoarece NU poate fi inut sub control). Toate acestea au loc NU din cauza înclinației, ci din cauza exploatării ne-conforme, motiv pentru care IRIDEX vrea înapoi garanția de aproape 1 milion de euro.

și ultima, de FINAL:

Cât de proști ne cred cei care peste 2 luni vor cere votul pentru o șleahtă de politruci habarniști care nici să gestioneze un proiect n-au putut, darămite să conducă o țară?

3 comments

  1. Proiectul ”Sistem integrat de management al deşeurilor solide în judeţul Bistriţa-Năsăud”, constand din Centru de management integrat al deşeurilor în satul Tărpiu din comuna Dumitra,precum si din cinci staţii de transfer în Bistriţa, Beclean, Năsăud, Sîngeorz-Băi şi Galaţii Bistriţei, trebuia sa functioneze ca un ceasornic.
    Din pacate s-a ajuns in situatie de „criza gunoaielor” in primul rand din cauza managementului defectuos al operatorului Vitalia dar si din cauza lipsei de implicare a conducerii judetului si a primariilor, in special al primarilor din orasele judetului. Raducu este preocupat mai mult de taierea panglicilor si de pupat poala popii, decat de problemele curente ale judetului, iar primarul Cretu, s-a ocupat mai mult de veverite decat de curatenia orasului.

  2. Rusine celor care nu sunt in stare de nimic si ne mintesc fara sa le pese

  3. Felicitari si nu va lasati sa aratati adevarul.Din pacate sunt colegi care spun contrariul si sterg comentariile pe acest subiect