În umbra marelui CROC!

Partidul Dez-binat Liberal își alege mâine președintele. Ar fi al 4-lea președinte după retragearea lui Ioan Oltean, poreclit de unii… crocodilul. Acestuia i-au urmat interimarii Curteanu, Florian, Sighiartău, cu Dolha secund!

Primarul scară-de-bloc!

a1-CopyPartidul primarilor e reprezentat de Vasile Silași, primarul localității Chiochiș, care a adunat 850 de voturi și NU exista pe vremea când Borș, Mureșan, Nășcan adunau de pe-o vale atâtea voturi. Îl susțin câțiva primari care s-au pozat cu el, dar în cabina de vot NU se prea-știe. E noua variantă preferată de gruparea nostalgică după Guvernarea PDL și la fel ca-n cazul multor candidați, orgoliul l-a împins nebunește… în timp ce i se șoptea la ureche.

Robert Sighiartău a fost criticat în lipsă la o întâlnire de taină desfășurată în orașul Năsăud, ședință condusă de Ioan Oltean. Atunci a fost aruncat în luptă Vasile din Chiochiș după ce momeala i-a fost întinsă și lui Florin Urâte, care a refuzat să fie candidat de președinte și să se înhame la o muncă titanică, iar la vremea cuvenită alții să-și ia laurii.

POST – căitul!

z1-Copy1-800x400Președintele interimar Robert Sighiartău reprezintă noua gardă a PNL și va lupta cu echipa coordonată de Ioan Oltean cel care l-a promovat adineauri. Sighiartău pare greu-abordabil și a rupt urgent ațele puse la spate. Prin căința post-numire s-a dezis de Ioan Oltean… cu orice risc. Mai are 3 ani jumate de deputăție, ceea ce e convenabil!

Sighiartău speră la voturile tinerilor, are susținerea unor lideri din București, dar în teritoriu NU a prea confirmat. E fraged și fără experiență, perceput ca arogant. I se reproșează că a ajuns pe o funcție ne-visată, a rupt contactul cu unii primari iar acum NU este recunoscător, dar este util prin funcția și deschiderea pe care o are la nivel central.

Are resurse financiare, funcție cu greutate, dar NU este un tip popular. Nu s-a înconjurat de buni-sfătuitori și o parte din cei care i-au făcut campanie acum s-au poziționat în spatele altor lideri.

Turcitul!

Ioan Turc a intrat și el în cursă și speră să fie alesul, pe principiul când 2 se bat, al III-lea câștigă. A zis că NU se mai bagă în alegeri la județ, dar s-a sucit! Are susținătorii lui și ar fi fost principalul favorit dacă ar fi câștigat Organizația Municipală, unde îi mai trebuiau 2 vouri.

Cu toate că face parte din vechiul P.N.L, Ioan Turc a fost criticat de proprii colegi pentru poziționarea sa în siajul unor figuri ale PDL. În fond, asta l-a costat și președenția Organizației Municipale. Va lupta pe aceleași voturi cu Sighiartău și speră să intre în turul II.

Cu Florean NU se face primăvară!

s11Ovidiu Florean NU are deocamdată profilul unui președinte deși în ședințele de Consiliu Județean se dă la Radu Moldovan de unul singur, fără sprijin din partea colegilor. Va conta discursul său și candidatura îl va ajuta la notorietate.

NU e pe placul lui Oltean, NU are nici infrastructura neo-protestantă, nici banii lui Sighiartău și nici vechimea lui Turc, deci din start e pe minus față de ceilalți colegi. Pe viitor va trebui să-și cultive relațiile și să devină o voce în interior, pentru a fi lider… fără să se-mbie de fiecare dată la diverse funcții interne! Momentul său de glorie va fi discursul de la tribună și dacă bătălia se decide la câteva voturi, atunci se poate spune că a contat și detaliul Florean!

Delegația municipală are 59 de voturi la purtător și va conta ENORM în alegerea viitorului președinte de partid. Taberele de pe oraș sunt scindate: o parte merg cu Sighiartău și o parte merg cu Turc. E valabil și pe Năsăud, unde tinerii merg cu Sighiartău iar ceilalți merg cu Silași.

Organizațiile de pe Valea Someșului vor avea un cuvânt greu de spus și au șanse să impună un primar de 800 de voturi pentru funcția de președinte PNL. Asta deoarece Sighiartău și Turc se cam bat între ei pe aceleași voturi. Întâmplător sau nu! Sunt 401 delegați cu drept de vot și vreo 350 vor veni sigur iar bătălia va fi pe voturile majorității celor prezenți în sală.

o2-800x400Rămâne de văzut dacă PNL va reuși să scape de umbra lui Ioan Oltean… considerat o piază-rea de unii și un rău-necesar de alții prin prisma conexiunilor și a experienței sale.

Partidul-primarilor este sintagma care-i aparține lui Oltean și o parte din cei înhămați în spatele primarului de Chiochiș sunt de partea sa. Robert Sighiartău e deputatul în funcție și susținut de o parte din tineri, în timp ce Turc stă la cotitură. Florean e și el simbolul-reformei într-un P.N.L , ros din măduvă de grupuri, grupulețe și bisericuțe, unde… vorba celor de la Phoenix…

Timpul lor li s-a scurs
În umbra marelui CROC
Dar ghearele I-au rămas
În orice-mbrăţişare
Astăzi doare sărutul pe obraz!

2 comments

  1. Balan Marius- ingrijitor al STATULUI.

    No nici chiar asa ! Nu cred tot ce zboara din gura-n gura !

  2. Corecteaza Botezatule, corect e:
    „In umbra marelui ‘escroc’!”