INTERVIU cu Traian Ogâgău, jupânul de Sîngeorz! Vezi ce planuri are pentru orașul pe care îl conduce! „NU sunt sigur dacă mai candidez peste 4 ani!”

Traian Ogâgău și-a văzut visul cu ochii, în seara când a ieșit primar de Sîngeorz la 600 de voturi diferență de candidatul P.S.D, Daniel Suciu. De pe scaunul de primar, Traian Ogâgău încearcă să se țină de promisiunile din campania electorală și declară că NU e sigur dacă va mai candida vreodată pentru această funcție.

Rețelele de apă care l-au secat pe Venig îi pun probleme. Traian Ogâgău, despre marea promisiune: „asta ține de Consiliul Județean și de Aquabis! „

Reporter:  Iată-vă pe scaunul de primar. Visul vi s-a împlinit. Cum vedeți lucrurile de pe scaunul de primar, acum că ați ajuns să obțineți această funcție?

Traian Ogâgău: – Lucrurile trebuie văzute pe termen mediu și lung. NU trebuie să ne gândim decât la curățenie, ordine și disciplină. Dacă NU stabilim o strategie pe termen mediu și lung de care ne ținem cu dinții, NU reușim să facem mare-lucru. Dacă le faci electoral se aruncă banii pe apa Sâmbetei.

Reporter: – O bună parte de timp ați fost de partea opoziției. Ce ne puteți spune despre proiectul Aquabis-ului și despre rețele de apă? Pentru că ați fost un contestatar vehement a lui Venig pe acest subiect și acum aveți hățurile în mâini!

Traian Ogâgău: – NU avem hățurile în mâini în ce privește apa-canalul. . Master-planul e condus de Aquabis și de Cons Județean . Punerea lui în practică ține EXCUSIV de Consiliul Județean și Aquabis.

Reporter: – Roland Venig a decontat masiv la vot cu toate că ținea de Consiliul Județean. Chiar dvs ați făcut o campanie în acest sens. Este de văzut dacă sîngeorzenii vor înțelege și dacă primarul se implică… și primarul are un rol, chiar dacă ține de Aquabis

Traian Ogâgău: – Nu are nicio treabă primarul. Poate să ridice mâna și să aștepte masterplanul sau să se apuce de treabă cu fonduri proprii. Ceea ce vom face pentru că nu avem o dată certă ținând cont de ultimele promisiuni.

Reporter: – Și dacă cei de la Consiliul Județean NU vor implementa acest proiect?

Traian Ogâgău: – Este problema lor!

Reporter:  – Există șansa ca d-voastră să plătiți la vot, în alegeri?

Traian Ogâgău: Dacă electoratul mai poate fi păcălit prin astfel de metode și să nu se bage apa ca să scăpăm de x sa de y …astfel de politici NU mă interesează. Că ține de electorat, e probema lor… așa cum m-au votat așa mă pot da afară!

„Câte Pizza ați făcut ca să vă permiteți casa lui Ceaușescu?” Vezi ce răspunde primarul!

Reporter: – Spuneți-ne de mobilierul cu care ați dotat biroul. NU sunt bani de investiții, de becuri, dar aici e un mobilier scump. E luat din bugetul primăriei?

Traian Ogâgău: – M-ați înnebunit cu mobilierul! E luat din bani personali, este al meu. A costa 2.000 de euro. Noi NU avem bani de hârtie și noi luăm birouri? Legal, NU ai voie!

Reporter: – Cum împărțiți afacerile, radioul, firma, primăria?

Traian Ogâgău: – M-am retras din toate, mă concetrez pe primărie!

Reporter: – Dacă ați fi știut cât de greu este, ați mai fi candidat?

Traian Ogâgău: Hmmmmm, pentru faptul că sunt sângeorzan, da. Dar încă un mandat NU cred că mai îmi doresc?

Reporter: Sunteți sigur? Pentru că mulți primari spun că NU vor candida și în campanie spun că i-a rugat lumea să candideze!

Traian Ogâgău: dacă oamenii înțeleg ce vreau să fac, cu stațiunea cu progresul, cu turismul… cum văd eu tursimul, e bine. Dacă NU, muncim degeaba și să-și caute pe altul! Eu văd o stațiune de relaxare, NU manele, NU bătăi, NU viteză, NU accidente. Cu disciplină, ordine, curățenie! Să ne adresăm turiștilor. Să vină turiști europeni să savureze borcutul, să se vindece și să se relaxeaze, iar pe dealuri să găsească oameni cu gospodării curate…

Reporter: – Într-un mandat veți schimba mentalitatea unor oameni?

Traian Ogâgău: Să pornim! Rezultatele se văd peste 4 ani. Dacă oamenii NU înțeleg că e bine cum văd eu NU mă votează, dacă văd că e bine, mă votează!

Reporter: – Vă simțiți mai fălos că sunteți primar?

Traian Ogâgău: (ironic) – Doamne ferește… eu sunt primar de 25 de ani!

v0Reporter: – Câte PIZZA ați vândut ca să puteți cumpăra casa lui Ceaușescu?

Traian Ogâgău: – Nu am făcut un calcul, dar multe în orice caz!

Reporter: – Ce părere aveți despre noua conducere a partidului din care faceți parte?

Traian Ogâgău: – Eu văd o altfel de poltică dacă vrei să te bați cu coloșii din PSD. Trebuie o luptă pe argumente și soluții, dar atâta timp cât opoziție NU există, că NU există la nivel județean. Toată umea merge blat și se luptă pentru locurile la alegerile parlamentare din toamnă. EU nu fac parte din astfel de joc. Mi-am spus părerea, rămâne de văzut ce va fi pe viitor!

Reporter: – Și dacă vine Dani Suciu după voturi în Sîngeorz, îl veți susține?

Traian Ogâgău: – Se descurcă singur, e băiat mare!

 

 

Curățenie = măsuri populiste pentru a distrage atenția de la lipsa investițiilor?

Reporter: – Ați început cu amenzi pe curățenie ? Care este reacția oamenilor?

Traian Ogâgău: – Părerile sunt împărțite, dar mai multe pro decât contra. Nu o să îi convină nimănui să-i dai o amendă. Dar până la amendă sunt avertismente verbale! Practica Occidentului ne-a spus că fără amenzi NU se poate face treabă. Fără disciplină de fier NU se poate! NU aș da amenzi, dar credeți-mă că până la faza asta am dat avertismente scrise sau verbale. Eu nu am venit în Sîngeorz-Băi să mă rog, nici să curăț bălegarul nimănui, nici să fac curățenie în fața caselor, pentru că NU are cum face primăria așa ceva! Depinde de noi dacă vrem să avem un oraș curat! Este casa noastră comună și oamenii trebuie să înțeleagă. NU pot face nimic fără ajutorul lor… dacă oamenii înțeleg, progresăm și mergem înainte, dacă NU, peste 4 ani mă retrag și să NU mai aud…

Reporter: – Pot fi considerate mișcări populiste, astea cu amenzile și să mascați faptul că NU aveți bani pe investiții?

Traian Ogâgău: – NU are treabă una cu alta. Noi lucrăm în paralel și la anumite proiecte europene pentru că asta e șansa noastră. Dacă știi să te gospodărești trebuie să îți bagi bani în buget pentru pe co-finanțări.

Reporter: –  Puteți face investiții pe bugetul local?

Traian Ogâgău: – Minore!

Reporter: – Sacul este gol?

Traian Ogâgău: -Mai avem de recuperat datorii. NU vreau să spun ce a făcut adminstrația trecută, o să fac un raport în care o să spun pe înțelesul tuturor ce s-a întâmplat. Cert este un singur lucru: de 2 luni, lumea cere piatră și becuri, încontinuu. Dar NU asta e soluția! Eu dacă aș băga piatră pe străzi cum cere lumea, bugetul s-ar duce pe piatră. Ca să îmi atrag electoratul ar trebui să bag piatră. Și becuri în stâlpi. Dar un bec pus pe coclauri consumă mai mult decât impozitul pe care-l plătește o familie. Îi pun becul sau NU-i pun becul? Îi pun piatră sau NU-i pun piatră? Încercăm alte soluții: becuri din 2 în 2 stâlpi, putem reabilita drumurile cu auto-gredere și repusă piatra care există deja. Nici într-un caz să băgăm banii în piatră și tot felul de ciubucăreli numai ca să atragem electoratul de partea noastră!

Despre frecușurile pentru funcția de viceprimar și negocierile cu oamenii lui Suciu!

Reporter: – Despre viceprimar ne puteți spune ceva? Pe cine ați vedea ca fiind un viceprimar de nădejde?

Traian Ogâgău: – Deocamdată domnul Buia care este inspector SVSU a preluat funcția de viceprimar și se descurcă impecabil! Eu personal spun că NU este nevoie de viceprimar acum, ci de un administrator al orașului pt că aici e foarte mult volum de lucru. Nu e cum au spus unii că sunt incompetent, ci pur și simplu NU poți mai multe decât poate un om, NU ai cum. Am nevoie de acest administrator, dacă cei ce au majoritatea in consiliul local vor viceprimar, cu drag îl aștept și îi dau de lucru, dar la momentul potrivit. Să-și pun viceprimar, NU am nicio problemă. Eu rămân la propunerea mea cu dl Petrică Mutu, pentru că este normal să ai omul tău cu care să lucrezi, că deocamdată am câștigat alegerile. Ei având majoritatea prin venirea lui Cârcu de la ALDE, să-și pună viceprimar dacă așa consideră. Dacă mi-l trimite aicea o să îi dau un birou și o să îi dau de lucru, că NU am ce face!

Reporter: – Ați avut discuții cu unii consilieri locali să vină în barca puterii?

Traian Ogâgău: – Exclus. NU fac compromisuri!

Reporter: – Ne puteți enumera principalele proiecte pe care vreți să le ducețila finalizare în acest mandat? Ați zis master-planul de apă-canal….

Traian Ogâgău: – Îl așteptăm cu brațele deschis, dar NU depinde de mine!

Reporter: – NU, dar este o prioritate, chiar dacă NU depinde…

Traian Ogâgău: …. a oricărui primar este prioritatea, la fel cum au făcut primarii din alte localități, care sunt în mediul rural și au accesat fonduri europene, NU au mai stat după master-plan. Dar pe mediul urban NU există axe de atragere de fonduri pentru apă-canal. Începând de anul viitor ne apucăm să facem ce putem și cât putem în așteptarea master-planului.

 

 

Reporter: – Altceva ce ar mai fi?

Traian Ogâgău: – Ar fi reabilitarea infrastructurii stațiunii.

Reporter: – Din ce bani?

Traian Ogâgău: – Din bani europeni o să facem teren de sport, alei prin pădure, parcul dacă îl putem prinde, care a fost făcut așa cum a fost.

Reporter: – Se intră în lucru cu acest proiect?

Traian Ogâgău: – Absolut. Dacă NU suntem în stare să-l facem până în decembrie, „la revedere”, pierdem!

Reporter: – Se lucrează în acest moment?

Traian Ogâgău:  – Sigur!

Reporter: – Ce valoare are acest proiect?

Traian Ogâgău: – 5 milioane de euro!

Reporter: – Cu cine lucrați pe fonduri europene, cu oamenii fostului primar?

Traian Ogâgău: – Nu, am consilierii mei și am o echipă bună plus firma de consultanță!

Reporter: – Bazinul de înot?

Traian Ogâgău: – Depunem proiect pe CNI, pe Compania Națională de Investiții pentru un bazin didactic De asemenea pentru bază sportivă tot prin CNI.

Reporter: – În Năsăsud au depus un proiect similar cu un bazin didactic și încă unul în Beclean unde e finalizat!

Traian Ogâgău: Felicitări pe această cale !

„van Damme” Ogâgău va merge  BLAT cu PSD-ul?

Reporter: – Oamenii pot pune că în campanie ați promis marea cu sarea și acum fiind pe scaunul de primar NU reușiți să duceți la capăt unele proiecte: asfaltări, ulițe etc.

Traian Ogâgău: Am promis apă și canal, exact cum a promis Daniel Suciu. După promisiunile C.J cu master-planul: dacă NU se face nicăieri în zonă, nici aici NU se face. Dacă se face oriunde, și la noi se va face… NU suntem mai breji.

Reporter: – Pe buget ce puteți face?

Traian Ogâgău: (ironic) – Putem face 50 de m de trotuar , putem schimba o băncuță. Chestiuni minore, nesemnificative pentru progresul unei comunități…. Dar fondurile europene sunt soluția. Să ai o echipă bună cu care să atragi fondurile.

Reporter: – Dacă vă promit bani, veți trece la P.S.D?

Traian Ogâgău: – NU!

Reporter: – Ați avut negocieri în acest sens?

Traian Ogâgău: – NU cred că mai au nevoie de mine!

Reporter: – Înaine de campanie ați avut negocieri cu PSD?

Traian Ogâgău: Exclus. Sunt povești!

Traian Ogâgău a ieșit primar de Sîngeorz cu 2.640 de voturi (53%). În cele 4 mandate ale fostului primar Roland Venig, Traian Ogâgău a fost un critic vehement al modului în care se făcea administrație. Acum, „van Damme” are hățurile în mâini și sîngeorzenii stau cu ochii ca pe butelie, în așteptarea marilor promisiuni electorale. Dacă-i intră cărțile și atrage fonduri europene, Traian Ogâgău se poate pensiona de la Primărie, iar dacă NU, sîngeorzenii cei făloși l-or zvântura „în ambiție”, cât e el de… sîngeorzan.

2 comments

  1. succes Traiane!

  2. Balan Marius - PARTIDUL VERDE

    Pe probleme de curatenie TRAIAN OGAGAU e pus pe fapte mari. Eu stiu cum gandeste cum s-a implicat acest OM inca inainte de a ajunge primar. Noi VERZII chiar daca nu avem structuri in SANGEORZ – BAI , ne bazam pe domnul primar OGAGAU. Il consideram ca fiind un primar de isprava, si apreciem preocuparile sale fata de MEDIU. Mult SUCCES !!!