INTERVIU cu Sebastian Burduja, un tânăr care a studiat la HARVARD și are un proiect de țară pentru România! Face parte din geniile națiunii, gata-gata să oprească HOȚIA, JAFUL și INCOMPETENȚA! Să fie SALVATORUL României?

Îl cheamă Sebastian Burduja și e unul dintre tinerii de perspectivă ai României, un lider cu studii economice la Harvard care a lucrat la Banca Mondială, specializat în Dezvoltare Regională. Este președintele (PACT) Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor – un partid din noua-generație care vrea să schimbe din temelii modul în care se face politică în România.

Tianu Burduja a acordat un inteviu pentru „Ziar de Bistrița” și a prezentat viziunea sa de salvare URGENTĂ a României, prin promovarea oamenilor de valoare în funcțiile-cheie.

 

burduja2Reporter: – Spuneți-mi ce studii ați făcut în America și la ce vă pricepeți!

Burduja: – Am făcut Administrație Publică și dețin un M.B.A, un masterat  în Administrarea Afacerilor. Mă pricep la Dezvoltare Regională și Urbană, la fonduri europene și la sprijinirea mediului privat.

Reporter: – La Banca Mondială ce ați făcut?

Burduja: – La Banca Mondială m-am ocupat de proiecte regionale. Asta până am decis să fac pasul în politică, să fac parte din PACT. De la Washinton am sprijinit Guvernul României vreme de 3 ani, să poată absorbi mai bine fondurile europene alocate.

Reporter:  – Banca Mondială e privită așa, ca un bau-bau care îngenunchează națiunile. Limpeziți-ne un pic lucrurile. În favoarea cui lucrează?

Burduja: – Instituția lucrează pentru cetățenii acestei lumi, pentru țările în curs de dezoltare. Finanțează proiecte în infrastructură, sunt sute de miliarde care se investesc. Banca Mondială a investit încă din anii 90. Dincolo de aceste investiții, instituția vine cu partea de asistență tehnică, de know-how. Au cei mai buni experți și duc bunele-practici din țările super-dezvoltate către țările în curs de dezvoltare.

Reporter:  – La ce credeți că o să vă ajute experiența acumulată?

Burduja: – Am lucrat 3 ani pe acest subiect și vă spun că EXISTĂ soluții pentru deblocare. Informatizarea întregului lanț din administrație ar fi un pas, deoarece NU e niciun motiv pentru care să avem munți de hârtii și implicit, blocaje în administrație!

Reporter: – Avem cei mai mulți informaticieni dar avem cea mai mare birocrație. Un alt paradox!

Burduja: – Să ne uităm la Estonia, țară care și-a asumat în anii 90 un proiect național… țara I.T-ului. Și-au format oameni și sunt printre cei mai buni din lume pe domeniu. Ar trebui să simplificăm lucrurile și să evoluăm pe astfel de lucruri. Președintele Estoniei e un om educat în America și spunea: calculatoarele NU pot lua mită!

Reporter:  – Da, dar cine apasă enter poate lua!

– Burduja:  (râsete) … dacă sistemul e suficient de bine pus la punct, e mai greu!

 

Proiectul de țară:Suntem condamnați să reușim în următorii 4 ani …  10 ani deja e mult.”

 

Relansarea României, în vizunea liderului PACT!

 

tt7Reporter: Unde ar fi marile probleme ale României la acest moment?

Burduja:  – Discutăm de două mari probleme în România: corupție și incompetență!

Reporter: – Cum veți rezolva aceste mari probleme?

Burduja: – Ne trebuie oameni potriviți la locul potrivit… adică oameni cu pixul în mână în  poziții decizionale. Să fie integri și să se priceapă la ceea ce fac. România suferă la nivelul corupției și la dezvoltare economică. NU putem vorbi de o țară cu școli și spitale moderne, dacă NU vorbim de o țară dezvoltată economic.

Reporter:  – Să presupunem că veți lua puterea. Pe ce axe veți marșa?

Burduja:  – Trebuie dinamizat mediul privat românesc: I.M.M – urile, firmele cu capital românesc. Crearea unui fond al antreprenorilor români cu alocare financiară pe criterii obiective, așa cum se alocă multe din fondurile europene.

Reporter: – Cu împrumuturi?

Burduja:  – Statul poate intra cu împrumuturi dar la rate foarte mici. Pentru că asta e o altă problemă: NU mai avem bănci românești cărora să le pese cu adevărat de economia românească. Avem bănci străine care fac bani foarte ușor din plasamente sigure… dar NU avem bănci cărora să le pese de Stat .

Reporter: – Negocierea din sistemul bancar NU s-a făcut în interesul românilor în momentul când unele bănci s-au privatizat. S-a ajuns să plătim cele mai mari credite din U.E, în condițiile în care suntem printre cei mai săraci!

Burduja:  – Noi susținem înființarea unei Bănci de Dezvoltare a Statului Român, inclusiv prin participație publică!

 Reporter: – Se zice că și Ceaușescu parcă a încercat așa ceva, dar a fost învins de Oculta Mondială. Credeți că s-ar permite unei țări să fie independente și să permită unor patrioți să ia hățurile în mâini?

Burduja:  – E vital să avem un motor de dezvoltare românesc! NU putem să avem dezvoltare fără o bancă dispusă să investească în economia românească. Este inadmisibil să ai legume din Turcia și Grecia când noi de fapt le producem aici!

Reporter: – Cum veți atrage investitorii, cum veți sprijini antreprenoriatul?

Burduja: – Avem experți pe fiecare domeniu, cu comisii de specialitate, care au venit cu soluții: infrastructură, fonduri etc.

Reporter: – Unde stau bulgărașii de aur, în anonimat? Sunt corporatiști, membrii ai Guvernului tehnocrat?

Burduja: – Avem persoane care consiliază Guvernul, dar și persoane care lucrează în instituții financiare, în societatea civilă, oameni cu un C.V care arată că știu ce fac!

Reporter:  – Mai are România resurse pentru o repoziționare în politica globală?

Burduja:  – Încă suntem o țară bogată! Dar suntem condamnați să reușim în următorii 4 ani …  10 ani deja e mult.

Generația de salvare a României!

 

tt32cReporter: –  Care este target-ul P.A.C.T la următoarele alegeri?

Burduja:  – Credem că putem intra în Parament cu 10 oameni, cam ăsta va fi pragul!

– Reporter: Cum veți aborda parlamentarele?

Burduja: Căutăm o soluție să spargem gheața! Să arătăm că în România se poate și cu altfel de oameni în politică. Poate cel mai potrivit scenariu e cel al unor candidaturi independente susținute de PACT la nivelul câtorva județe din țară. Ne vom axa pe câteva județe și probabil pe Diaspora.

Reporter: –  Aveți pârghiile necesare pentru accederea pe funcții-cheie sau e nevoie de legitimitatea electoratului!

Burduja: – Singuri NU ne putem lupta cu nimeni, mai ales cu un sistem bine-organizat. Ca o echipă o putem face și spunem că va fi câștigătoare această strategie: de a ne concentra pe câteva puncte din țară unde putem sparge gheața.

 

Tianu Burduja: „NU suntem șantajabili!”

 

tt4Reporter: – Sunteți oamenii lui Soroș, ai lui Putin ai americanilor? Ai cui sunteți?

Burduja:  (râsete) Ai românilor… Nu avem nicio legătură cu niciun astfel de personaj. Ne-am finanțat INTEGRAL din donațiile membrilor, sunt coropratiști, investitori de la Londra care ne-au finanțat. Politicile noastre servesc interesele României.

Reporter: Pare greu credibil pentru un electorat care a votat de fiecare dată schimbarea și a văzut poate prea târziu interesele celor care gestionau puterea. Să NU uităm că s-a votat masiv cu PSD sau cu PDL, care au spus  că EI sunt alternativa. În cazul dvs. oamenii pot spune că băieților de la PACT le trebuie ceva: De ce nu-și văd de vilele lor, de concedii? Cine e în spatele lor?  

Burduja:  – Asta e o capcană în care NU trebuie să cădem! E capcana în care ne-au adus cei care de 26 de ani își bat joc de noi. Pe de o parte se spune că de ce NU se implică tinerii, iar pe de altă parte: bă, de ce se implică ăștia? ce interese au?

 Reporter: – Păi, da… dar pot scoate câteva contracte, câteva burse acordate și toate să ducă într-un sens

Burduja: – În cazul nostru NU au cu ce să ne atace. S-a încercat, au făcut asocieri iar orice om cu capul pe umeri vede că sunt scorneli ce NU duc nicăieri .

Reporter: – De ce credeți că actualul sistem NU vă lasă să penetrați și să ajungeți în zonele de influență, dacă tot sunteți tineri, capabili și integri?

Burduja: – Tocmai că NU suntem șantajabili  și NU au cu ce să ne aibă la mână. N-au cum să ne controleze!  Miza e mare. Sunt miliarde și miliarde de euro care se cheltuie aiurea. Ar trebui să ne uităm la un singur exemplu: au avut 600 de miloane de euro cheltuite de autoritățile din București pe crizanteme și trandaifiri. Luau firul cu 50 de lei și îl dădeau cu 200 de lei.

 

Despre influența „Serviciilor” și rolul D.N.A!

 

bb7Reporter: – Pentru situația României, credeți că e de vină clasa politică, electoratul?

Burduja:  –  E de vină clasa politică! Cei care au avut puterea în mână, resursele și puteau face bine. Dar NU au făcut-o și au ales să facă bine doar pentru familiile lor.

 – Face bine națiunii politica asta a D.N.A -ului, cu cătușe la mâini pe la televiziuni, plimbă ursu, arată vinovatul?

Burduja: – În sine e un lucru pozitiv faptul că se pedepsesc faptele de corupție… NU sunt de acord cu acest circ al cătușelor. Eu nu am văzut așa ceva în America.

Reporter: – Cum se recupera prejudiciul în America?

Burduja: – Sunt instrumente destul de complexe … trebuie oameni foarte buni  care să urmărească traseul banilor…

Reporter: – Ar fi nevoie de o agenție, poate un minister!

– Da, cu specialiști foarte bine-plătiți, cu remunerație pe măsură comision în funcție de sumele recuperate de către Stat.

Reporter:  – Tinerii de valoare au plecat în străinătate, dar acum e momentul tinerilor. Ne puteți da câteva nume care ar fi pregătiți să schimbe macazul?

Burduja:  – Putem discuta cu orice om interesat de dezvoltarea României. Dar trebuie să rămânem în limitele democrației, să evităm derapajele ultra-naționalsite.

Reporter:  – Pe cei de la sate cum îi puteți convinge?

Burduja:  – Am mers în 10 localități și am obținut scoruri foarte bune. Spre exemplu în comuna Tortoman din Constanța am pierdut Primăria la 6 voturi. Sistemul se auto-protejează, dar ne-a demonstrat că oamenii din mediul rural sunt de acord cu mesajul schimbării și văd o speranță într-un nou partid.

Reporter: – Există semnale și nevoia de schimbare?

Burduja:  – Categoric, totul e să ajungi la ei, să le explici… eu nu sunt de acord cu politicienii care dau vina pe electorat.

 

De ce NU apare la televizor?

 

tt1Reporter: – Televiziunile actuale contează în ecuația alegerilor sau se decridibilizează?

Burduja: – Contează din ce în ce mai puțin. Oamenii s-au prins că televiziunile urmează linia stabilită de patronii lor, PSD-PNL, în funcție de interesele fiecăruia.

 Reporter: – De ce NU apăreți la T.V?

Burduja:  – E un blocaj media. Dacă NU ai resurse financiare NU poți  să plătești participarea la talk-show de maximă audiență.

Reporter:  – De unde credeți că au bani PSD su PNL? Din donații?

Burduja:  – Probabil! Sunt partide care pot atrage donații din diferite surse. Dar am încredere în instituțiile Statului că pot demonstra schemele, dacă ceva NU e în regulă.

 Reporter: – Ați avut acces la cercuri înalte, la discuții importante. Cât contează prezența „serviciilor” într-o economie națională?

Burduja:  – Ar trebui să conteze foarte puțin în orice democrație avansată. Serviciile Secrete au rol vital în protejarea intersului național și în securitate. Nu ar trebui să aibă un rol în dezvoltarea unei țări, NICIDECUM în controlul unor pârghii care țin de instituțiile alese. Cu cât influența lor e mai mare , cu atât democrația e mai slabă!

Reporter:  –  Unde au fost „serviciile” când s-a devalizat România, în protejarea economiei când s-au vândut resursele care țin de securitatea țări?

Burduja:  – Acolo au fost unii oameni care și-au făcut treaba în timp ce alții și-au văzut propriul interes.

Reporter: – Credeți că actualul sistem vă va permite accesul la funcții de  control în Stat ?

Burduja:  – O să ne permită cetățenii!

Reporter: – Se votează „pe bune”?

Burduja:  – Eu refuz să cred că după 26 de ani de democrație și peste 1.000 de oameni care s-au jertfit la Revoluție nu se votează pe bune. Se fură la vot, dar…

Reporter:  – Cum s-ar zice: „NU pot ei fura cât se poate vota…!”

Burduja: – Așa e. Dacă ai mesaj bun, scoți lumea la vot și ai puterea de a schimba ceva!

 

Despre orgoliile celor care vor să salveze România. Burduja explică DE CE nu se unesc „genialii”?

tt2Reporter:  – Mai rămâne de unit toate forțele partidelor din noua-generație, cum este și U.S.R. !

Burduja: – Ar fi un scenariu ideal… dar trebuie întrebat Clotilde, Nicușor Dan… de ce refuză dialogul cu alte partide-alternativă. U.S.R -ul, care e cel mai vizibil actor, NU dorește să facă o alianță cu noi partide!

Reporter: – Spuneați că target-ul P.A.C.T ar fi 10 parlametari . Cum veți transmite mesaje către țară, dacă NU  aveți acces la televizini?

Burduja: – Obiectivul e să arătăm că se poate! Vrem să demonstrăm că se poate în câteva județe. Depinde de noi și vom comunica pe diferite medii. Cea mai bună variantă e față către  față!

 Reporter: – Ce  fel de oameni căutați?

Burduja: – Cum spuneam, cele mai mari probleme sunt două: incomppetență și corupție. Noi căutăm oameni cu competență și integritate.

 Reporter: – 10 ani  am trăit cu sloganul „să trăiți bine”…. acum există o emulație la nivelul întregii națiuni pentru schimbare radicală!  În cât timp credeți se va reuși schimbarea României

Burduja:  – Dacă NU se schimbă în următorii 10 ani… e o șansă pierdută!

 

Sebastian „Tianu” Burduja:

dd1– a absolvit printre primii Universitatea Stanford, cu titlul de Phi Beta Kappa, „with honors and distinction,” cu specializările Politică Comparată (Honors), Economie și Sociologie (minors).

– a fost acceptat ca dublu masterand la Harvard Business School (MBA) și la Harvard Kennedy School of Government (HKS). Pratic, cele mai bune instituții academice din lume pe domeniile de administrare a afacerilor, respectiv politici publice.

– primul stagiar al Diviziei NATO din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Și tot primul stagiar din divizia pentru Europa de Est de la National Endowment for Democracy (NED) în Washington DC

– fondator Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS).

– în 2012 a fost recrutat de Banca Mondială, în cadrul unității de dezvoltare socială a diviziei Europa și Asia Centrală (ECA), la sediul central din Washington, D.C. A fost membru al unei echipe internaționale de experți pe proiecte strategice de dezvoltare urbană și regională, în special pentru România, în contextul unui efort de asistență tehnică cu privire la creșterea capacității administrative de absorbție a fondurilor nerambursabile.

– președinte P.A.C.T , Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor.

15 comments

 1. Mugurii unui nou mod de a face politica apar peste tot. Sper din toata inima sa prinda putere acest proiect si sa adune masa critica necesara. Succes!

 2. Dl BURDUJA,
  Vă recomand , in demersurile Dv de a câștiga cat mai multi adepti ptr PACT, să vă focusati eforturile spre INTELECTUALITATEA acestei tări formată in EPOCA SOCIALISTĂ – INOCULATĂ cu SIMTUL DREPTĂȚII, CINSTEI,ONOAREI , prin însăși procesul educativ (școlar) al acelei epoci – întrucât aceasta INTELEGE f bine CE S-A PETRECUT in RO intre 1990 – azi, si vă ASIGUR că această INTELECTUALITATE NU VĂ VA ÎNTREBA NICIODATĂ ” MIE CE-MI IESE”, ptr ca ea SIMTE, GANDESTE, NUTREȘTE aceleași IDEALURI cu ale DV. TOT ce vă va CERE această INTELECTUALITATE e SĂ VĂ TINETI de CUVÂNT, SĂ NU-O TRADATI, SĂ NU TRECETI DE PARTEA ACTUALULUI SISTEM cum a facut PONTA cu cel de la PNL in 2012.
  Folositi-va de această INTELECTUALITATE cât mai EXISTĂ, că deja e pe cale de DISPARITIE si această clasă socială, locul ei fiind luat de NOILE GENERATII care au primit o EDUCATIE ANTIROMÂNEASCĂ, si care NU VĂ VA DA VOTUL decât CONTRACOST, si ptr că DV n-aveti mentalitatea de A VĂ CUMPĂRA VOTURILE, acestia VOR VOTA MEREU PE CEI CARE „DAU CEVA”, deci PACTul va fi MEREU PERDANT.

 3. Dl BURDUJA, vă asigur că simt, gândesc si nutresc aceleași IDEALURI ca cele expuse de Dv in acel interviu dat lui Cosmin.
  Vă recomand in demersurile ptr câștigarea a cât mai multor ADEPTI ai PACT, să vă focusati eforturile pe INTELECTUALII acestei tari , educati in SPIRIT PATRIOTIC , chiar dacă sânt formati in perioada socialistă si deci NU MAI sânt TINERI, ptr că acestia INTELEG CE S-A PETRECUT cu tara noastră din 1990 si până azi, sânt INOCULATI – prin educatia primită in procesul educativ al perioadei de scolarizare – cu SIMTUL DREPTĂȚII, CINSTEI si ONORII –

 4. Este greu să pătrunzi în acest sistem bagabont și mafiot, nu spun că ar fi imposibil, am incercat și ,deocamdată la nivelul de mediere,promovare etc intenții ? din cele mai bune și originale, toată munca depinde la nivel local, dacă reușești să convingi,schimbi , să-i dezobișnuiești de meteahnele trecutului, într-un timp așa scurt, ar fi bine, ce te faci când majoritatea așteaptă să le dai ceva? Și tu vi cu idei noi, principii sanatoase pt a dezvolta localitatea, scheme,proiecte etc, spui : D-le votant eu sunt curate și am studiat la cele mai bune și scumpe scoli internaționale și sunt canalizat ,tocmai pt aceste schimbări, adaptări etc, la sfârșit te întreabă : și nouă ce ne iese….iar o iei de la capăt cu una, cu alta etc, bine, bine și mie cat îmi dai? Ei tinere cu intenții f bune, că și ale mele pure,originale etc,aici este partea cea mai grea!?? sunt 28 de ani de mentalitate comunistă, ceaușistă, ilisciene, pontista ,mai nou dragneosista și ..votanții vor ceva atunci, cum poți convinge un cetățean cu convingere materialistă de moment, vorba aia, nu proiectele de viitor ,ori gândurile tale sincere și dintre cele mai pracmatice îl interesează, și anume să-i salvezi momentul de prezent, atât, cum reușești să schimbi mentalități, modul de gândire când, lor( unora) din păcate nu sunt puțini, convingerea lui este în forma vie, materială și util momentului prezent,,acum,, aici s-a ajuns cu felul,modul, direcția, dorința ,tipului de gândire, că da și o gândire sănătoasă ,aplicata, pracmatice nu este neapărat să ai studii universitare,academice la cele mai bune si înalte instituții de învățământ mondial, cele mai bune practici ,sunt acele care pot convinge schimbarea de paradicmă a electoratului, PSD a inradacinat-flagel prost și viciat, la nivel Național, vorbim de cangrena națională,patologica și în stare de Metastaza,

 5. Este greu să pătrunzi în acest sistem bagabont și mafiot, nu spun că ar fi imposibil, am incercat și ,deocamdată la nivelul de mediere,promovare etc intenții ? din cele mai bune și originale, toată munca depinde la nivel local, dacă reușești să convingi,schimbi , să-i dezobișnuiești de meteahnele trecutului, într-un timp așa scurt, ar fi bine, ce te faci când majoritatea așteaptă să le dai ceva? Și tu vi cu idei noi, principii sanatoase pt a dezvolta localitatea, scheme,proiecte etc, spui : D-le votant eu sunt curate și am studiat la cele mai bune și scumpe scoli internaționale și sunt canalizat ,tocmai pt aceste schimbări, adaptări etc, la sfârșit te întreabă : și nouă ce ne iese….iar o iei de la capăt cu una, cu alta etc, bine, bine și mie cat îmi dai? Ei tinere cu intenții f bune, că și ale mele pure,originale etc,aici este partea cea mai grea!?? sunt 28 de ani de mentalitate comunistă, ceaușistă, ilisciene, pontista ,mai nou dragneosista și ..votanții vor ceva atunci, cum poți convinge un cetățean cu convingere materialistă de moment, vorba aia, nu proiectele de viitor ,ori gândurile tale sincere și dintre cele mai pracmatice îl interesează, și anume să-i salvezi momentul de prezent, atât, cum reușești să schimbi mentalități, modul de gândire când, lor( unora) din păcate nu sunt puțini, convingerea lui este în forma vie, materială și util momentului prezent,,acum,, aici s-a ajuns cu felul,modul, direcția, dorința ,tipului de gândire,

 6. Şucuredin Memet

  Astfel si justiția să îsi facă si ei datoria , să lase prieteniile cu politicul , să fie si ei constienti , să nu mai fure , să nu mai primească spargă , mită , plocoane de la hoți , bandiți , criminali , altfel ar fi justiția referitor si la salariile pe care le primesc , exagerat de mari si beneficiile pe care le au cei din justiție.

 7. Şucuredin Memet

  Oameni buni , la noi în țară , până nu se răscoală un general din armată , poliție , jandarmeriei care doreste să facă o treabă bună , să răstoarne guvernul si parlamentul , adică să îi aresteze pe toți precum au făcut statul si poporul turc , nu se vede nicio speranță că acesti criminali ai țării care sunt acum la putere , ca țara cât de cât să îsi revină la normal .

 8. Sunt curios daca îmi dai răspunsuri; ?

 9. Salut tinere, se vede și pregătire, răspunsurile le pui unde trebuie, însă, spune-mi te rog : părinții tăi, unde au locuit, ce școli și unde, ce funcții au avut în sistemul ceausisc- Iliescu , nivelul de pregătire a necesitat ceva timp și bani pe măsură, în condițiile în care un simplu cetatean- elev nu și-a permite, sa nu-mi spui că au fost doctori, pt că știu ce înseamnă un medic in Romania și cum face banii, avocați de succes in regimurile comuniste,ilisciene etc, patroni cu capital de la stat iar nu merge, savanți cu proiecte poate promovate și licențiate pe plan mondial și de unde s-au încasat f multi bani? Deci tinere, incepe cu inceputul, sunt atent la cele mai mici detalii, te rog:

 10. Vedeti dumneavoastra cum sta treaba…partea buna e ca are initiativa, curaj, o gandire formata intr-un mod destul de bun,etc si il apreciez pentru asta…au mai existat si altii. Partea proasta e ca circula pe net informatii cum ca acest Burduja ar fi un fiu de securist. Partea si mai proasta e ca pe majoritatea fiilor de securisti din Romania i-a cam durut undeva de scoala, studii, munca serioasa si foarte multi din ei sunt mari patroni de baruri, cafenele de fite, pensiuni, hoteluri,etc., toate acestea ridicate pe banii castigati „cinstit” de taticii lor.(nu e cazul lui banuiesc, desi am tot citit pe net ca unii il acuza ca si-ar fi permis studiile in state datorita banilor tatalui).

  Intrebarea mea pentru acest domn Burduja: daca va fi cazul sa le strice „coruptilor” afacerile de sute de mii/milioane de euro, doar ca sa faca curat in tara, o va face cu adevarat sau va da inapoi ca un las? Si inca o chestie domnule Burduja, prin care incepeti sa va asemanati cu altii care au esuat intr-un astfel de demers. De ce tot timpul incercati strategii de tipul „top-down” si anume schimbam pe cei ce au puterea in speranta ca o sa le fie mai bine „celor de jos”? Ce ar trebui sa incercati dumneavoastra e un proces foarte lung, care ar putea dura 10,20 de ani, poate chiar mai mult, prin care sa incercati sa schimbati mentalitatea romanilor, sa ajutati la educarea noii generatii! Cum? Studiile,experienta va recomanda, asteptam o idee in acest sens!

 11. M-as bucura sa vina vremea lor dar e greu de crezut.

 12. Bravo sper ca romanii sa înteleaga mesajul dv ,sa vi se alature tineretul în special este vorba de viitorul lor am pierdut prea mult timp cu demagogii . Aveti dreptate partidele politice traditionale nu mai merg ,primit si dupa ce sànt alesi nu fac nimic .Putem facem altfel de politica ,.Sant deja fabuleux dv. Curaj .

 13. Reporter: – Ar fi nevoie de o agenție, poate un minister!

  – Da, cu specialiști foarte bine-plătiți, cu renumerație pe măsură comision în funcție de sumele recuperate de către Stat.
  Asa a spus „specialistul”-„renumeratie”? Halal specialist! Sau poate a gresit reporterul!

 14. Tare m-as bucura ca, in sfarsit, sa apara aceste elemente in spatiul politic romanesc: competenta si integritate. Din pacate, pana acum, am vazut faptul ca pana si cei care au plecat la drum deschisi si cu ganduri de a face ceva impotriva nedreptatii au sfarsit prin a se inregimenta in sistem… Aceasta schimbare de care vorbeste dl Burduja se poate face extrem de greu la noi. Motivele sunt multe si le stie toata lumea. Dar, eu le urez foarte mult succes! Cine stie….poate….

 15. frumos interviu. bravo Cosmine!

error: Content is protected !!