Interviu ZGUDUITOR: Seserman tace de prea multă vreme și a primit o ofertă BETON din partea colegilor ce l-au scos din jocul pentru Primărie. Emoții pentru Radu Moldovan ?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alin Seserman a răspuns provocării lansate de “Ziar de Bistrița” și a acordat un interviu în care a vorbit despre pupătorii de inel din PNL, despre viitorul său politic, dar și despre întâlnirea cea de taină care l-a făcut non-combat în ultima săptămână și i-a creat culoar liber lui Adrian Titieni.

Tăcerea suspectă din partea celui care putea rupe PNL-ul vine la schimbul unei oferte tentante care i se îmbie din partea celor care l-au scos de la Primăria Bistrița. Alin Seserman este asmuțit anti-Radu Moldovan cu directiva clară, de a confisca PSD-ului șefia Consiliului Județean. Teoretic, există și planul C: Alin Seserman – parlamentar de Bistrița… Poate fi țeapa țepelor pentru Seserman sau cântecul de lebădă pentru Radu Moldovan.

 

Reporter: Cum vă simțiți în poziție secundă, după ce s-a inoculat opiniei publice că sunteți primul în sondaje?

Seserman: Lucrurile stau în felul următor…  în urma campaniei din interiorul partidului și a sondajelor ce au avut loc s-a ajuns la următoarea concluzie, din perspectiva partidului… NU din perspectiva mea: că sunt pe prima poziție … dar NU e suficient pentru a câștiga în fața lui pe Crețu, prin urmare ar fi nevoie de o soluție miraculoasă… Exista această propunere, cu domnul Titieni din partea unor colegi care au agreat această candidatură.

Reporter: Din cea mai vehementă voce din interior, brusc aveți așa o atitudine duplicitară, oarecum..

Seserman: Duplicitară NU… eu v-am spus, pot să fiu de acord să susțin o idee sau NU… e opinia mea.

Reporter: Veți face campanie pro-Titieni?

Seserman: Nu am discutat cu el, NU m-am întâlnit niciodată cu dl Titieni ăăăă…

Reporter: Alături de colegii dvs. veți merge în campanie?

Seserman: Nu știu exact ce voi face… Poate voi face campanie la municipiu, poate la județ, poate la București, nu m-am hotărât… până de foarte curând, NU demult eram candidat.. iar acum lucrurile sunt schimbate…

 

Mai jos… despre funcțiile și planurile de partid. Poate fi tras Seserman pe linie moartă și aruncat într-o bătălie fără sorți de izbândă?

 

Reporter: Erați oarecum supărat, mâhnit săptămâna trecută când s-a făcut marele anunț cu Titieni, acum vă văd mai degrabă a căuta variante

Seserman: Pe mine mă interesează să găsim o soluție, NU să incendiez partidul… vreau să găsim soluție bună pe care să o agreez și eu, dacă NU… fiecare are drumul lui.

Reporter: Ce înseamnă „o soluție bună” … o funcție v-ar conveni?

Seserman: Eu am propria evaluare față de mine și știu cam ce aș putea face pentru partid… e o relație bio-univocă … și partidul are nevoie de mine și eu de el…pentru a avea rezultate.

Reporter: Partidul NU vă vrea ca și candidat la Primăria B-ța, lucrurile par evidente.

Seserman: Nuuu, partidul consideră că există o soluție mai bună… dacă aș simți că NU mă vrea sub nicio formă, nu știu ce aș mai căuta în partid.

Reporter: Ca și candidat la Primăria Bistrița e clar că NU vă vrea…. din moment ce s-a adus un candidat pe ultima sută de metri… lucrurile sunt limpezi… că sunt posibile funcții sau alte candidaturi sau fel de fel de servicii pe care ulterior le poate întoarce partidul e altceva… dar ca și primar, lucrurile sunt clare… NU sunteți agreat.. Întrebarea rămâne: cum veți susține partidul și 2. Cum vă va susține partidul?

Seserman: Până la sfârșitul lunii lucrurile se vor clarifică și în ceea ce mă privește, campania e peste două luni… E prematur acuma… iau decizia așa cum e… e a partidului.

Reporter: Viceprimar v-ar conveni să fiți?

Seserman: Nu o să fiu candidat într-o echipă cu dl. Titieni, cu dânsul primar și eu viceprimar … NU o să candidez pe lista de consilier cu dânsul candidat… dar asta nu e o problemă, mai sunt colegi care…

Reporter: Cum să înțelegem acest mesaj? NU intrați în alegeri la municipiu… Alin Seserman iese din politica municipală?

Seserman: Noi ne-am depus candidaturi pt funcția de primar… NU o să găsiți candidatura mea decât ca primar… Sunt 30 de candidaturi pentru consilieri local… a mea NU e… eu NU mi-am depus candidatura.

Reporter: Deci, la Bistrița ați depus candidatura doar pentru primar?

Seserman: EXACT!

Reporter: La Județ ar fi o variantă, la Consiliul Județean  sau eventuale funcții la parlamentare… dacă v-ar interesa?

Seserman: Vedem… aici ține de partid, dar aici ține de organizație… într-o organizație deciziile se iau printr- o majoritate.. NU faci politică doar să fii primar. Crețu a fost prefect, senator… vedem… NU sunt cantonat în vreo funcție… eu cred că eram cel mai bun candidat… unii colegi consideră că este o soluție mai bună…

Reporter:  Din exterior, la poziția pe care o anticipam ca fiind duplicitară… pare că ați fost ofertat

Seserman: Asta cu duplicitară nu cred… Ofertat am fost… unii se plâng că NU sunt ofertați niciodată.

 

Întâlnirea  cea de taină dintre Seserman și nucleul dur al partidului. Ce i s-a propus în schimbul tăcerii pe modelul “să fie bine pentru toată lumea”

 

 

 

Reporter: Din cel mai strălucitor candidat al partidului, fără ca dl. Titieni să fie sondat, brusc ieșiți din jocul municipal. De-aici vine întrebarea ce veți face?

Seserman: Liderii partidului au spus că e nevoie de mine la cel mai înalt nivel… prin urmare o să văd despre ce e vorba zilele astea și o să luăm o decizie împreună…. ei au spus că vor să utilizeze notorietatea și încrederea de care beneficiez… și eu aș vrea prin urmare se pare că asta va genera o soluție.

Reporter: Tocmai vorbeam la începutul interviului de un troc… se pare că “cel mai înalt nivel” așa s-ar traduce… mai exact ce înseamnă discuții la cel mai înalt nivel?

Seserman: Am purtat discuții cu co-președinții și cu secretarul general…. Dânșii au considerat că trebuie neapărat să mă regăsesc în echipă și-au arătat disponibilitatea,  rămâne de văzut dacă zilele astea.

Reporter: S-au deschis discuții anumite subiecte, pentru funcții nominale, de parlamentar, de consilier județean, de parlamentar?

Seserman: … s-au deschis, dar astea țin de decizii interne… NU aș vrea să fac… o să vedem dacă găsim o soluție bune… zilele astea cu siguranță  veți afla.

Reporter: Se poate ca aceste negocieri să fie doar o gâdilare de orgoliu pentru a face liniște la desemnarea candidatului și ulterior să fiți scos din joc… poate sta în picioare această teorie?

Seserman: Eu n-am pornit așa discuțiile… sper că nici alți colegi… eu am mers la întrunire deschis și mi-am spus punctul de vedere. Din ce mi-au spus dânșii se pare că ar fi o soluție foarte bună… rămâne să se realizeze.

Reporter: Și cine a fost la întrunire?

Seserman: Domnul Curteanu, Dolha, Cristian Florian și dl Tuță.

Reporter: Și dl. Oltean? L-ați omis pe dl Oltean.

Seserman: NU a participat.

Reporter: Este o voce în partid, în continuare?

Seserman: Este.

Reporter: Pe care ați contestat-o!

Seserman: Fiecare om are influența lui, într-un partid, într-o organizație, fiecare are un loc… ce pot să vă spun… la întrunire am fost solicitat de cei care v-am spus.. dacă o să am alte întâlniri….

 

Seserman vorbește despre relația cu Ioan Oltean… despre pupătorii de inel și cum de a rămas el fără funcție în perioada portocalie, când s-au împărțit funcțiile cu greutate: „Nu întotdeauna promovările s-au făcut pe merit… de aasta avem și clasa politică pe care o avem”

 

 

 

În interiorul PNL au loc discuții aprinse pentru cea de-a doua candidatură, la Consiliul Județean. Retras de voie de nevoie din cursa pentru Primăria Bistrița, Seserman pare a fi poziționat în linia întâi pentru lupta indirectă cu Radu Moldovan. Săbiile se ascut și încă de pe-acum se anunță dispute între cele două tabere liberale, care jinduiesc desemnarea celui mai potrivit om pentru șefia Consiliului Județean.

 

 

12 comments

 1. Cat de penibil este acest individ sese . Isi scrie singur comentarii de incurajare pe ziare. Fantastic de ipocrit . Cine il cunoaste nu da doi bani pe el . Are vreme berechet sa scrie comentarii ca doara e casnic de 4 ani , adica fara job.

 2. De fapt PNL a hotarat sa mearga pe mana lui Cretu. Asta veti vota domnule Balan

 3. Draga opinie; nici vorba. Daca ar fi fost desemnat ALIN SESERMAN, mergeam pe mana lui. Acuma gata cu acest subiect ,ce naiba. PNL a hotarat ADRIAN TITIENI. Voi vota cu dansul. PUNCT !

 4. Domnul Balan il sustinea pe Seserman. Acum vad ca sustine pe altcineva. Pana la urma va vota cu Cretu. Ha-ha-ha

 5. Cozmine draga, ce vezi tu asa de ZGUDUITOR ? O venit vreun cutremur la B-ta si eu nu l-am simtit ? Fa bine si nu scrie ca eia de la ( Romania tv) adica ; SOC, ALERTA, PERICOL, stati asa , nu plecati, urmeaza……….o laie!

 6. Domnule Seserman mergeţi mai departe. Candidaţi şi câştigaţi

 7. Este o persoana sincera punctuala si cu bun simt. Bafta

 8. Acest individ poate fi cel mult consilier local in Malut. El este vesnic consilier local, fara nicio realizare notabila in cele n mandate de la x partide. Nu se gaseste nimeni in PNL sa il puna la punct? Ideea cu individul este simpla: cine il cunoaste nu il voteaza.

 9. Un mesaj foarte bun. Dle Seserman vă votez.

 10. Un candidat serios si asezat. Realist si fara fumuri. Daca eate asa cum spune bine pregatit chiar ca nu inteleg nici eu decizia liberalilor. Acest candidat Seserman este cu mult peste Titieni.

 11. Ce bine ar fi sa nu mai auzim de Radu Moldovan. Tanarul mi-a facut o impresie buna dar nu cred ca are sanse.

 12. Acesta este un adevarat candidat. Calculat, rational, bine pregatit si prezentabil. Liberalii au gresit aducand in fata un alt candidat la Primarie.

error: Content is protected !!