Investiții de 8 milioane de euro, în comuna Livezile

În comuna Livezile, cu o populație de circa 5.000 de locuitori, se află în derulare proiecte în valoare de 8 milioane de euro, afirmă primarul Traian Simionca, sursele din care provin acești bani fiind atât fondurile europene, cât şi cele guvernamentale sau bugetul local.

Astfel, se efectuează lucrări la sistemul de alimentare cu apă și cel de canalizare, la modernizarea unui număr de 21 de străzi din comună, precum și la capitolul infrastructură școlară. 

”Livezile este cea mai apropiată comună de reşedinţa de judeţ, este traversată de un drum european şi am căutat tot timpul să aduc această comună la un nivel ridicat, occidental, pentru că nu suntem un sat la periferie, ci un sat prin care trece un drum european – DN 17. Avem lucrări la Livezile în valoare de 8 milioane euro, încă de anul trecut comuna a devenit un şantier, cu lucrări de infrastructură – apă, canalizare, străzi, şcoli”, a declarat primarul Traian Simionca.

Potrivit acestuia, unul dintre proiectele aflate în derulare vizează infrastructura de apă şi canalizare, care include 10 km de reţea de apă și 13 km de reţea de canalizare. Valoarea investiției este de 2 milioane de euro, aceasta derulându-se în localitățile Valea Poienii, Dumbrava şi Livezile. ”După aceste lucrări, în proporție de 99 la sută, tot ce înseamnă Livezile, Dorolea, Valea Poienii și Dumbrava vor avea canal și apă”, a mai precizat Simionca.

În plan pentru viitor este și localitatea Cușma. „Ne-a mai rămas localitatea Cuşma, care pentru alimentarea cu apă e inclusă Master Planul de apă și canalizare – etapa a II-a, iar pentru canalizare am făcut un proiect de 8 milioane lei, pe care o să-l depunem fie pe PNDL, fie pe altă sursă de finanţare şi atunci am reuşi să ajungem la 100% canal şi apă în comuna Livezile”, a mai spus primarul.

De asemenea, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, în comuna Livezile se modernizează drumul comunal 6B, care face legătura între Valea Poienii şi Rusu Bârgăului, pe o lungime de 2,6 km. Proiectul are o valoare de peste 2 milioane lei şi  se va finaliza în vara acestui an.

În plus, în Livezile vor fi modernizate 21 de străzi, pe o lungime de 8 km şi drumuri agricole, pe o lungime de 10 km. Totodată, se lucrează la un nomenclator stradal, iar PRimăria Livezile este dispusă să suporte costurile privind schimbarea documentelor de identitate ale cetățenilor dacă se va impune acest lucru.

La capitolul infrastructură școlară, se modernizează unități de învățământ din Dorolea și Cușma.

În acest an, Primăria Livezile intenționează să modernizeze și parcul din centrul localității și să refacă Planul Urbanistic General, o investiție de 90.000 de euro.

În altă ordine de idei, lăsând la o parte investițiile din comuna Livezile, primarul Traian Simionca s-a arătat mulțumit și de faptul că a scăpat de datoriile pe care le-a găsit la primărie când a preluat mandatul de primar.

Dacă nu erau acele datorii, comuna Livezile era printre primele comune din judeţ care avea totul (…) Mă bucur că am reuşit să aduc comuna Livezile la zero, după acele datorii de 54 miliarde lei vechi pe care le-am moştenit de la vechea guvernare din Livezile”, a mai adăugat primarul Traian Simionca.

2 comments

  1. Bravo balbaitule tineo tot asa…!!,!
    Respect

  2. Cum vi se pare ca în 2019, cetățeni satului Dumbrava pe doua străzi ‘principale’ sa nu aiva apa de 3-4 ani? Ar fi o rușine din partea domnului primar ca nici în anul acesta sa nu se ocupe de apa din Dumbrava.

error: Content is protected !!