Ioan Bâca a fost la pârtia de schi și a făcut un filmuleț la investiția de 7 MILIOANE de euro! Telescaunul a fost vandalizat, NU există iarbă pentru fixarea zăpezii și pârtia NU are autorizație de funcționare! Dom’ primar, ratăm și sezonul ăsta?!

Ioan Bâca e profesor universitar și realizator de emisiuni la AS – TV și de curând a făcut o vizită în Wonderland, unde Primăria Bistrița a amenjat o pârtie de schi cu bani din bancă.

VIDEO: Telescaunul a fost vandalizat!

Pârtia de schi NU este împrejmuită și accesul este liber, lucru care pune în pericol echipamentele de milioane de euro. Primăria Bistrița a demarat procedura de achiziție pentru un sistem de supraveghere a pârtiei de schi și intenționează să monteze 9 camere video pentru informarea video a turiștilor, pe internet. Cost estimativ: 29.000 de lei .

 

 

Pârtia de schi NU este autorizată! Mai grav: NU există iarbă pentru fixarea zăpezii și se va schia pe noroi!

 

 

 

 

 

Primarul Ovidiu Crețu a ratat sezonul trecut, după o serie de promisiuni către locuitorii orașului. Cu toate că pârtia NU s-a folosit nici măcar o singură zi, municipalitatea a plătit un cotract de 25.000 de euro  (290.000 de lei) către firma EuroAlpin, care a întreținut echipamentele din Wonderland (compania înființată special în acest sens și deținută de Dumitru Tănase, un prieten al primarului Crețu).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cu 2 luni înainte de startul sezonlui, din bugetul local a fost alocată și suma de 20.000 de lei cu care să se achite taxele de autorizare în vederea funcționării pârtiei.

 

Din bani publici s-au plătit 25.000 de euro pe întreținere, chiar dacă pârtia NU a fost deschisă publicului-larg nici măcar o zi!

În sezonul trecut, firma EuroAlpin a încasat 25.000 de euro pentru nimic, deoarece pârtia NU a funcționat nici măcar o zi! Tunurile au produs zăpadă doar câteva zile, zăpadă care NU s-a fixat deoarece suprafața pârtiei NU este înierbată. Temperaturile NU au fost scăzute și zăpada s-a împrăștiat rapid.

Telescaunul a fost folosit doar pentru probe… Cu toate astea, Primăria Bistrița a decontat 15.000 de euro pentru reviziile și operarea echipamentului ! (adică peste 250 de euro pe zi de funcționare… presupunând că telescaunul ar fi funcționat în fiecare zi de contract).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pârtia de pe Dealul Cocoșului are cea mai joasă altitudine din țară: pornește de la 676 metri și ajunge la 418 metri și are 1.200 metri lungime. A fost realizată cu bani din bancă! Până acum, pârtia de schi a costat 5 milioane de euro. În 2016, pentru pârtia de schi din Wonderland, Primăria Bistrița a alocat 7.021.000 lei de la bugetul local și 14.327.000 lei din creditul bancar. TOTAL: 26 milioane de lei fără TVA (peste 7 milioane de euro cu TVA-ul inclus), iar pârtia este nefuncțională în continuare!

2 comments

  1. Nu inteleg cum lucreaza primaria fix inainte de sezon.. Un an intreg au dormit si acum ii apuca harnicia

  2. Sunteti in urma, la partie se lucreaza de zor: s-a efectuat ceva imprejmuire, se niveleaza partia cu buldozerul(iarba care a fost s-a dus) si se fac pavaje> Baca nu este prof. universitar. Pana acolo mai are… mai bine s-ar preocupa de ale lui. La aproape 300 de stud. la geografia turismului sa nu aiba o asociatie sau un club montan… vin alti din alte judete sa ne faca noua refugii montane… rusine pt. un jud cu mai multe grupe de munti… ce promoveaza Baca… zero barat… 3 lei de la ASTV ,, dragi prieteni” si scrematuri ca s-a urcat pe un pietroi…

error: Content is protected !!