Ioan Deneș (PSD): ”Haos total, inconștiență si amatorism în gestionarea pandemiei!”

Senatorul PSD Ioan Deneș acuză actuala guvernare de ”inconștiență” și ”amatorism” în gestionarea pandemiei de coronavirus.

”A trecut un an de pandemie și situația este la fel de dramatică. Cum să-ți bați joc de zeci de mii de oameni și să declari carantinarea unei zone după ureche sau după interesele politice?! După toate certurile și contradicțiile dintre guvernanți, acesta e modelul după care se impune carantina. Nu există criterii epidemiologice pentru instituirea carantinei, din moment ce deciziile se iau prin vot politic. Este halucinant când vezi că oamenii mor, deciziile se iau haotic, iar autoritățile mint populația aproape în fiecare zi”, spune Ioan Deneș.

În opinia senatorului, deciziile privind gestionarea pandemiei nu se iau în funcție de ce stabilesc epidemiologii. Sursa citată consideră că nu există criterii clare care să arate necesitatea unor decizii precum cea de carantinare a unei localități.

”Guvernul Orban și acum Guvernul Cîțu nu au vrut să modifice legea și nu vor să stabilească aceste criterii obiective, pentru că vor să aibă marjă politică în stabilirea interdicțiilor. În Regulamentul cadru al comitetelor pentru situațiile de urgență, se spune, negru pe alb, că deciziile să se iau prin vot, cu o majoritate de două treimi din votul unor oameni numiți politic care fac parte din în Comitete pentru Situații de Urgență Județene și în Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Acest lucru permite ca aceste decizii să fie luate doar în funcție de interesele politice ale actualei coaliții, la nivel local sau la nivel național”, mai completează Deneș.

Parlamentarul critică actuala guvernare și pentru faptul că nu a făcut demersuri pentru a suplimenta numărul de paturi în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă.

”Domnilor guvernanți, a trecut un an de pandemie, iar situația este la fel de dramatică și în spitale. De ce nu ați investit în suplimentarea numărului de paturi ATI? Ce s-a întâmplat cu banii împrumutați la dobânzi record de Cîțu?”, a mai spus Deneș.

Senatorul a încheiat spunând cu actuala guvernare pasează responsabilitatea privind campania de vaccinare către medicii de familie.

”Veniți acum și ne spuneți că ne vom putea vaccina și la medicul de familie, fără programare în platformă, începând cu sfârșitul lunii aprilie sau începutul lunii mai. Aruncați acum toată responsabilitatea voastră pentru că nu ați fost capabili să gestionați cum trebuie campania de vaccinare”, a încheiat Deneș.

One comment

 1. Roata de la Runc

  Avea Bistrița trei feciori,
  Bistrița, pfahlburg transilvan,
  Cu Deneș, Suciu și Ivan,
  Cu pană-n clop, cu vânători,
  Și jucau Roata de la Runc
  Dragnioți din Roșiori.

  Toți, ca lăcustele-n costrei,
  Săreau pe sus, mișcau pe jos,
  Când rodeau imașul neros
  Vasile se-adâncea în ei
  Și jucau Roata de la Runc:
  “Trei, Doamne, și toți trei!”

  Sprinteni ca niște vinderei,
  Rapizi ca gândul unui prunc,
  Trei feciori joacă azi bărbunc
  Ori cazacioc? Trei pesedei
  Se dau de-a roata, lângă Runc:
  “Trei, Doamne, și toți trei!”