Ioan Turc ar vrea ALIANȚĂ pentru Primărie, cu o singură condiție: PNL-ul să aibă candidatul de primar! Cam repede au uitat că pe sondajele uninominale, liderii PNL din Bistrița sunt inexistenți!

 

 

Președintele PNL Ioan Turc a amintit despre o eventuală unire a partidelor anti-PSD, la alegerile locale. Condiția: candidatul de primar să fie din partea PNL-ului. Argumentul organizației PNL ar fi scorul de la europarlamentare. Cu 38,78 % și un total de 48 358 de voturi Partidul Național Liberal și-a adjudecat oficial victoria în Bistrița-Năsăud și și-a asigurat al treilea scor din țară al unei filiale liberale.

Ar vrea un candidat-unic și NU spun nimic despre sondajul dezastruos al PNL-ului, în care liderii de pe județ erau varză cu maioneză!

Despre sondajul rușinos , realizat în luna februarie, Ioan Turc susține că NU a fost sondat niciun lider din PNL și în calitate de președinte el personal NU cunoaște niciun scor.

În realitate, cifrele de pe sondaje sunt dezastruoase pentru principalii lideri de partid. Pe surse, în sondaj au fost prinși Ioan Turc, Robert Sighiartău, Stelian Dolha, Sorin Hangan.

Reporter: – În calitate de președinte și ca urmare a scorului favorabil pe care l-a scos filiala județeană și cumva în antiteză cu sondajul PNL de-acum 3 lui… în care niciun lider județean nu avea un scor favorabil.

Turc: – NU există un asemenea sondaj.

Reporter: – … în care au fost sondați anumiți…

Turc: – aveți rezultatele sondajului?

Reporter: – există!

Turc: – Nu cred! Mă îndoiesc.

Reporter: – O să le facem publice, atunci! … întrebarea era dacă PNL are într-un final, un candidat la primărie. De aceea am amintit de acel sondaj în care niciun lider al PNL nu stătea excelent!

Turc: – este greșit ceea ce spuneți. Nu s-a făcut niciun sondaj pe Bistrița. S-au făcut cercetări care au în vedere modul în care este văzut PNL de către alegători. alianțele posibile, favorabilitatea pe alianțe, deci sunt alte lucruri.

Reporter: – Nu știu dacă ne referim la același sondaj, a fost unul uninominal…

Turc: – înseamnă că știți lucruri pe care eu nu le știu, în calitate de membru al Biroului Politic Național. E posibil!

Reporter: – Așadar, candidat la Primărie și la Consiliul Județean!

Turc: – Vom califica aceste lucruri, deocamdată NU avem niciun nume!

Reporter: – Când?

Turc: – NU există o presiune. NU ne simțim presați deloc. Important este ca oamenii care vor fi cap de listă, atât pentru Primăria Bistrița cât și pentru Consiliul Județean, să fie oameni care să poată performa. Primăria Bistrița va fi câștigată de un candidat al Partidului Național Liberal! Este un angajament pe care mi l-am luat atunci când am candidat la alegerile interne. Vom da tot ce putem pentru a câștiga președenția Consiliul Județean. Faptul că se poate este indubitabil, după rezultatele de la alegerile europarlamentare. a fost un vot politic, care arată o favorabilitate pentru PNL, mult mai mare în raport cu PSD!

Turc: – Este o idee la care reflectăm. Nu doar că reflectăm. Vom încerca să facem alianțe peste tot unde va exista deschidere.

Despre ALIANȚA de dreapta!

Reporter: – Referitor la o alianță pentru Bistrița , spuneați că PNL-ul va da viitorul primar!

Turc: – Eu cred că un candidat al PNL, în raport cu alți candidați va ieși bine sau foarte bine.

 

Reporter: – Nu, nu! Spuneați că PNL va câștiga Primăria Bistrița. Asta înseamnă că o eventuală alianță ar implica din start candidatul PNL, de primar!

Turc: – lăsați-mă să fiu… nu optimist, ci pur și simplu corect cu mine însumi. Și eu am văzut sondaje de opinie, dar chiar le-am văzut. Am această convingere că PNL va avea acel candidat care va și câștiga Primăria Bistrița.

Reporter: – … deci o alianță dintre PNL…

Turc: – Iar într-o alianță dintre PNL, USR- Plus… și alte formațiuni, de exemplu PMP… se poate avea de câștigat… în primul rând cetățenii municipiului Bistrița, dar și reprezentanții celorlalte partide.

Scorul pe oraș! Pe orașe: În Bistrița PNL a obținut 33,74% din voturi, în timp ce USR-PLUS – 25,88%, iar PSD – 15,06%.

– USR: 10. 330 în municipiul Bistrița,

– PNL : 13.500 PNL.

– PSD – 6.000 de voturi .

Rezultate finale în Bistrița-Năsăud:

1. PNL – 38,28% (48.358 voturi)
2. PSD – 23,69% (29.921 voturi)
3. USR-PLUS – 15,02% (18.974 voturi)
4. PMP – 5,07% (6.406 voturi)
5. ALDE – 4,85% (6.125 voturi).

Victoria de la alegerile europarlamentare a strâns rândurile între liberali, care acum emit pretenții pentru funcția de primar și în cazul unei alianțe,președintele Ioan Turc EXCLUDE orice alt candidat din afara PNL.

Ioan Turc, Sorin Hagan și Diana Morar sunt liberalii care și-au anunțat candidatura internă pentru funcția de primar, însă deocamdată PNL-ul nu a făcut nimic pentru desemnarea candidatului.

La alegerile locale din 2016, Ovidiu Crețu a câștigat al 3-lea mandat, cu 12.800 de voturi (47%), în timp ce candidatul PNL, Stelian Dolha a luat 4.900 de voturi (18%).

Citiți și:

PNL-iștii au făcut un sondaj și spun că județul e „de dreapta”! Robert Sighiartău: „Există o mare rată de respingere pentru Radu Moldovan și pentru ceilalți lideri politici!”

One comment

  1. Dl Turc primar,

error: Content is protected !!