Ioan Turc se BLINDEAZĂ! Și-a votat o listă „de siguranță” cu delegații la alegerile PNL pe Județ!

150 de delegați au venit astăzi la Casa de Cultură să-și aleagă președintele PNL pe Bistrița.

La alegerile de azi au existat 2 tabere: aripa PNL-istă, susținută de Ioan Turc, Diana Morar, Stelian Dolha, Robert Sighiartău, Ovidiu Florean și aripa PDL-istă reprezentată de Dorin Dobra. Tabăra de opoziție a fost manevrată de foști PDL-iști, printre care Ioan Oltean și Gheorghe Tuță! 

Sorin Hangan a luat 101 voturi iar Dorin Dobra a luat 43 de voturi și jocul s-a tranșat rapid! A urmat măcelul victoriei!

Ioan Turc a jucat tare astăzi și după alegerea Biroului Politic Municipal a supus la vot o listă cu delegații din Bistrița, care vor vota la alegerile județene! Pe listă au fost înscrise aprox. 65 de persoane, dar în funcție de calculele interne, municipiul va avea o delegație formată din aprox. 30- 35 de membri care vor livra voturi pentru alegerea președintelui de filială.

Pe lista supusă la vot astăzi, au fost înscriși membrii de siguranță, care cel mai probabil vor vota cu Ioan Turc pentru șefia Organizației.

alegeri pnl hangan

Sorin Hangan & Co fac parte din echipa lui Orban! Pe Județ, Florin Câțu NU are susținători la vedere și opozanții așteaptă intrarea în scenă a lui Sighiartău!

Victoria zdrobitoare a lui Hangan și implicit a echipei lui Ioan Turc îi pune-n gardă pe primarii PNL „de opoziție”. Aceștia se văd obligați să gândească o strategie care să-i oprească ascensiunea lui Turc.

Sighiartău NU se-aruncă, deocamdată!

Secretarul general Robert Sighiartău a declarat că-l susține pe Florin Câțu pentru șefia PNL. Dar pe plan județean, Sighiartău evită o confruntare directă cu Ioan Turc pentru șefia filialei județene și preferă să activeze în filialele din țară, având funcție de secretar general al PNL. Cel puțin pentru moment!

După alegerea președintelui PNL la nivel județean și a echipei acestuia, la București vor merge delegații cu drept de vot. (primarii, consilierii, membri Biroului Politic Județean etc).

Orban vs Câțu = Turc vs. Sighiartău!

Ludovic Orban controlează o parte importantă din filialele de pe Moldova, București și Oltenia, în timp ce Florin Câțu are susținerea filialelor din Ardeal, dar rupe constant din filiale.

În PNL BN domnește o pace aparentă, dar se ascut cuțitele între cele 2 tabere: Florin Câțu și Ludovic Orban. Deocamdată, tabăra lui Câțu e în derută și nu are în jurul cui să coaguleze, aspect care-i crează spațiu de manevră lui Ioan Turc!

Conform algoritmului de partid, județul va trimite aproximativ 100 -120 de delegați care vor alege președintele PNL pe țară.

One comment

  1. Botezat, ai citeste odata ce ai scris: „La alegerile de azi au existat 2 tabere: aripa PNL-istă, susținută de Ioan Turc, Diana Morar, Stelian Dolha, Robert Sighiartău, Ovidiu Florean și aripa PDL-istă reprezentată de Dorin Dobra.”

error: Content is protected !!