Ioan Turc: Timp de 12 ani, administrația PSD a produs fân în Parcul Industrial de la Sărata

Candidatul Alianței PNL-USR-PLUS la funcția de primar al municipiului Bistrița, Ioan Turc, consideră că Parcul Industrial de la Sărata trebuie revitalizat, precizând că, în ultimii 12 ani, administrația PSD nu a fost în stare să dezvolte acest parc.

Parcul industrial de la Sărata a constituit un obiectiv de investiții pe care l-am inițiat pe vremea când eram viceprimar al Bistriței. Ce a făcut administrația PSD timp de 12 ani cu potențialul acestei zone? Fân. Asta se produce astăzi în parcul industrial. Prosperitatea comunităților locale depinde într-o bună măsură de dezvoltarea parcurilor industriale, lucru evidențiat în numeroase zone din Ardeal. Parcul industrial de la Sărata trebuie revitalizat, iar acest lucru se poate face prin redimensionarea rețelei de unități și prin angajarea unei echipe de management și marketing performante”, a spus Ioan Turc.

Liberalul are și o soluție pentru problema forței de muncă.

”În ceea ce privește problema forței de muncă, aceasta poate fi rezolvată prin asigurarea mijloacelor de mobilitate a angajaților din arealul geografic polarizat de municipiul Bistrița.O cale ferată renovată și un tren de mare viteză între Bistrița și Cluj-Napoca reprezintă două puncte înscrise deja în proiectul de modernizare a căilor ferate anunțat de Guvern. Acestea vor atrage considerabil mai mulți antreprenori să vină spre noi.După 12 ani de produs doar fân și promisiuni, arătăm că și la Bistrița se poate”, a adăugat Ioan Turc.

https://www.facebook.com/ioanturcpnl/videos/761286097762654

One comment

  1. Încă din anul 2006 liberalul Ioan Turc, pe atunci viceprimar al Bistritei a propus amenajarea unei zone de dezvoltare economică la Sărata, respectiv a parcului industrial Bistrita-Sud împreună cu un campus pentru învățământul universitar tehnic. In acest sens, urma să se facă negocieri cu mediul de afaceri pentru a stabili ce specializări se cer pe platforma economică a Bistriței. De asemenea , urma ca pe baza unor acorduri, mediul de afaceri să susțină inclusiv bursele pentru studenți. Ulterior, Administrația PSD a Bistritei a preluat ideea realizării parcului industrial, dar a renunțat la proiectul campusului, iar pe de altă parte a realizat o investiție subdimensionată ca suprafață și utilități.
    De aceea Ioan Turca inclus in programul său electoral, redimensionarea si vitalizarea Parcului Industrial de la Sărata, ca suprafață și utilități, precum și racordarea acestuia la rețeaua de cale ferată. Pe de altă parte se impune încurajarea localizării în parc a afacerilor inovative, pornind de la angajarea unei echipe de management și marketing performantă.
    Programul lui Ioan Turc mai prevede edificarea unui campus pentru învățământul universitar tehnic, în Parcul Industrial precum si edificarea unui campus pentru învățământul profesional. In acest sens, împreună cu Universitatea Tehnică, Universitatea de Artă și Design și Universitatea Babeș-Bolyai, Primăria va pune bazele unui centru de formare în industrii creative și în IT. Crearea forței de muncă în aceste sectoare fie prin formare, fie prin reconversie profesională va atrage firme din Cluj-Napoca în deschiderea unor filiale în sectorul IT la Bistrița. Astfel, mulți tineri talentați din Bistrița se vor putea reîntoarce acasă, unde vor putea câștiga bine, iar banii vor avea altă valoare decât în centre extra-scumpe, precum Cluj-Napoca.

error: Content is protected !!