Ionuț Simionca: Dreapta Unită va fi pe buletinele de vot pe 9 iunie!

Alianţa electorală Dreapta Unită, formată din USR, PMP şi Partidul Forţa Dreptei, se va afla pe buletinele de vot de la alegerile din data de 9 iunie, după ce, în cursul zilei de marţi, Instanţa supremă a anulat decizia Biroului Electoral Central prin care a fost respins protocolul său de constituire, anunță președintele PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca.

”Până la urmă, Dumnezeu face dreptate. Decizia abuzivă a Biroului Electoral Central a fost desființată de Înalta Curte de Casație și Justiție. Oricât a încercat PSD, împreună cu PNL, să ne scoată din joc și să calce în picioare democrația, nu le-a ieșit. Salut decizia justiției și mă bucur să văd că mai sunt și oameni corecți în România. Veniți la vot în 9 iunie și alegeți Dreapta Unită! Suntem singura alternativă la actuala putere incompetentă și antidemocratică PSD-PNL”, a transmis Ionuț Simionca.

“ICCJ ne-a dat dreptate și a constatat că decizia BEC de respingere a înscrierii protocolului alianței Dreapta Unită este un abuz, un atac direct la adresa democrației din România, o încercare de a împiedica Opoziția să participe la alegeri. Oricât de mare este disperarea regimului Iohannis, legile sunt clare. ICCJ a decis corect, la fel cum a făcut-o în 2019, când Dragnea și PSD au vrut să scoată USR de pe buletin. Nu le-a mers nici atunci, nu le-a mers nici acum. Ne vedem la vot, pe 9 iunie”, a afirmat și Cătălin Drulă, președintele USR.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anulat marţi decizia Biroului Electoral Central prin care a fost respins protocolul de constituire a Alianţei Dreapta Unită, formată din USR, PMP şi Partidul Forţa Dreptei.

Judecătorii au admis protocolul de constituire a Dreptei Unite, care poate participa astfel ca alianţă la alegerile locale şi europarlamentare din 9 iunie.

Admite contestaţia formulată de contestatorii Partidul Uniunea Salvaţi România, Partidul Mişcarea Populară şi Partidul Forţa Dreptei împotriva deciziei Biroului Electoral Central nr. 1/D/17.03.2024, astfel cum a fost îndreptată prin decizia Biroului Electoral Central nr. 1/D/18.03.2024. Anulează decizia Biroului Electoral Central nr. 1/D/17.03.2024, astfel cum a fost îndreptată prin decizia Biroului Electoral Central nr. 1/D/18.03.2024. Admite Protocolul de constituire a alianţei electorale – ‘Alianţa Dreapta Unită USR – PMP – Forţa Dreptei’. Definitivă. Pronunţată astăzi, 19 martie 2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în decizia instanţei.

One comment

  1. S-a făcut dreptate. Ar fi fost culmea ca „Forța dreptei”, o alianță preelectorală constituită pe creterii democratice să fie împiedicată de Biroul Electoral Central (BEC) să candideze la alegerile din ciclul electoral al anului 2024. Si asta după ce o coalitie PSD-PNL constituită împotriva naturii de presedintele Klaus Iohnannis, a distrus orice fel de opozitie democratică în politica românească. Klaus Iohannis, pentru linistea lui, a adus PSD la guvernare ceea ce a determinat disparitia doctrinară a PNL care a ajuns o anexă la remorca social-democratilor. Mai grav este că asocierea la guvernare a PNL cu PSD s-a soldat cu ratarea tuturor obiectivelor interne ale mandatelor prezidențiale ale lui Iohannis prin lipsa de reforme economice si administrative. Chiar si programul său de suflet „România Educată” s-a dovedit un dezastru. În concluzie, Iohannis si-a făcut-o cu mâna lui ajungând după 10 ani la o președinție ratată, un eșec intern pe toate planurile, dar mai ales de la România Educată s-a ajuns la România Eșuată.
    Urmează ciclul electoral al anului 2024, în care după distrugerea opozitiei democratice și a speranțelor alegătorilor, alianţa electorală Dreapta Unită alcătuită din USR, PMP si Forța Dreptei, reprezintă un proiect politic alternativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *