Ionuț Simionca (PMP): ”Fake news-ul cu Elon Musk nu poate ascunde falimentul politicilor guvernului în turism”

România se confruntă cu o ”cădere dramatică a turismului” , spune secretarul general al PMP, Ionuț Simionca. 

Într-o postare pe o rețea de socializare, președintele PMP Bistrița-Năsăud afirmă că numărul turiștilor car au ales să rămână peste noapte în structurile de cazare turistică din România a scăzut drastic în ultimii 3 ani.

”Fake news-ul cu Elon Musk nu poate ascunde falimentul politicilor guvernului în turism. Înnoptările cetăţenilor străini în structurile de cazare turistică din România au scăzut cu 40%. După ce spiritele s-au calmat în urma infirmării prezenței lui Elon Musk la petrecerea organizată de Halloween la Castelul Bran, e momentul să analizăm la rece evoluțiile legate de turismul românesc. Potrivit INS, avem o cădere dramatică a turismului faţă de acum trei ani: înnoptările cetăţenilor străini în structurile de cazare turistică din România au scăzut cu 40% în primele 8 luni din 2022 față de perioada similară din 2019. Cazările românilor sunt mai mici cu 16% în aceeași perioadă de referință. Asta înseamnă afaceri închise, deci mai puțini bani la buget și concedieri masive. Fake news-ul cu Elon Musk a fost clar stimulat de actuala Putere politică pentru a pune perdea de fum să nu se vadă incendiul (social şi economic) din spatele său. Este genul de temă parazită atât de dragă partidelor din Guvern, care, atunci când dau de greu (lipsa Bugetului, decizii privind energia, pensiile şi salariile), aruncă o astfel de nadă presei pe o temă tabloidală”, a precizat Ionuț Simionca, pe Facebook. 

Sursa citată acuză că actuala coaliție de guvernare ”falimentează intenționat turismul românesc”. 

One comment

  1. Ce are sula cu prefectura. De unde si până unde stirea falsa despre prezenta lui Elon Musk la Castelul Bran cu ocazia sărbătorii de Halloween are vre-o legătură cu falimentul politicilor guvernului în domeniul turismului, care este o boală lungă de mai bine de 30 de ani.
    Elon Musk, unul dintre „greii planetei” este noul proprietar al platformei de social media Twitter care permite utilizatorilor să trimită și să citească mesaje scurte numite „tweets”. El a declarat recent că acele conturi care au fost suspendate de reţeaua socială nu vor fi restabilite decât după „câteva săptămâni”, o decizie semnificativă luată cu câteva zile înainte de alegerile de la jumătatea mandatului din Statele Unite, din 8 noiembrie, 2022 când americanii vor reînnoi toate mandatele din Camera Reprezentanţilor şi o treime a celor din Senat.
    Fostul presedinte Donald Trump a fost înlăturat de pe platforma socială la scurt timp după ce Capitoliul a fost luat cu asalt în ianuarie 2021, fiind acuzat că şi-a incitat susţinătorii la violenţă. În urma deciziei lui Elon Musk, fostul preşedinte american Donald Trump nu va putea reveni pe Twitter până la alegerile de la jumătatea mandatului de marţea viitoare.

error: Content is protected !!