Joi se dă alarma! Să NU vă alarmați!

Joi sună ALARMA la Bistrița! Semnalul de alarmare, compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare va avea loc în intervalul orar 10.00-15.00. De asemenea, vor fi testate şi echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populaţie.

Cele mai des întâlnite situații în care este alarmată populația, prin intermediul sirenelor electrice și electronice, au loc pe timpul inundațiilor, când este semnalată iminența producerii unor viituri care să pună în pericol viața persoanelor.

x1

x2

 

 

 

 

 

 

 

 

De asemenea, sistemul de înștiințare – alarmare este utilizat în cazul producerii unor accidente tehnologice în care sunt implicate substanțe periculoase, ruperii unor baraje hidrotehnice sau căderii obiectelor din atmosferă. Această metodă destinată protecției populației civile poate fi utilizată și pe timpul conflictelor armate.

În cadrul exercițiului se vor acționa toate sirenele electronice de alarmare de pe raza Municipiului Bistrița și se va declanșa „alarma la dezastre” compusă dintr-o avertizare sonoră de 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu o pauză de 10 secunde între ele.

One comment

  1. Balan Marius- ingrijitor al STATULUI.

    In nici un caz. Cu alarma cu tot suntem vai de capul nostru si permanent la mila DOMNULUI. De 27 de ani se trag tot felul de alarmi ; pentru CORUPTIE, TAIATUL PADURILOR, APARARE, SANATATE, INVATAMANT, VANZAREA ARABILULUI,, si noi tot orbi si surzi suntem .

error: Content is protected !!