La dezbaterea pe buget a fost prezent un singur cetățean: Marius Bălan! În afara acestuia, dezbaterea a fost mai degrabă un exercițiu politic la care au fost prezenți doar consilierii liberali! Crețu a refuzat să le răspundă!

Sorin Hangan, Ioan Peteleu, Mioara Seica și Diana Morar au fost consilierii locali prezenți la dezbaterea pe buget. În afara acestora, Marius Bălan a fost singurul cetățean care s-a prezentat la dezbatere, însă a părăsit sala după câteva minute.

Marius Bălan a refuzat să ia cuvântul și a declarat, după aceea:

„Eu mi-am făcut datoria de cetățean și este a 10-a dezbatere la care am fost prezent. Am părăsit sala imediat ce Sorin Hangan a spus că NU mai vin oameni la dezbatere. Din cei 80.000 de cetățeni am fost singurul prezent, dar am ajuns la concluzia că mai bine vorbesc la miting cu bistrițenii, decât să vorbesc cu pereții din primărie.” – a declarat Marius Bălan.

Ovidiu Crețu a făcut prezentarea bugetului, iar consilierii iberali au avut câteva interpelări. Liberalii prezenți la dezbatere au abordat teme generale: punctele termice, piețele din municipiu, malurile râurilor – subiecte atacate de toți candidații la Primăria Bistrița în 2016. Diana Morar a contestat pasarela de pe Independenței iar Mioara Seica a abordat subiectul străzilor de pământ din municipiu și pârtia de schi, care înghite lunar sume importante de la bugetul local.

Lui Crețu i s-a reproșat modul succint în care a prezentat bugetul local și faptul că NU a consultat opoziția în acest sens. Ovidiu Crețu a avut o atitudine degajată și NU a răspuns provocărilor, spunând că politicienilor le va răspunde în ședința ordinară din 14 februarie, când se va vota bugetul local. Directorii din primărie au asistat la această dezbatere, din prisma obligațiilor de serviciu, iar jandarmii și-au trimis un angajat sub acoperire.

 

Bistrița Civică face dezbatere în aer liber! Duminică, de la ora 18 în fața Primăriei!

Bistrița Civică, ONG condus de Florin Chereji a pregătit o dezbatere publică în aer liber, fix cu o zi înainte de dezbaterea de la primărie (programată inițial pe 12 februarie). Doleanțele cetățenilor urmau a fi dezbătute în stradă și înmânate primarului a doua zi, într-un cadru oficial. Acest lucru a fost dejucat de primarul Crețu, care a modificat data și a fixat dezbaterea publică în 8 februarie… în timp ce dezbaterea în aer liber fusese programată de Chereji pentru 11 februarie.

Florin Chereji NU renunță și îi cheamă pe bistrițeni să vină în fața Primăriei la o dezbatere pe buget. Întâlnirea este programată pentru duminică 11 februarie, de la ora 18. În linii mari , Bistrița Civică are solicitări similare cu cele ale grupului liberal din Consiliul Local.

În opinia ONG-ului, bistrițenii au nevoie de:

– străzi asfaltate, fără gropi;
– utilități urbane pe toate străzile din Bistrița și cartierele aparținătoare (apă, canalizare, electricitate, gaze naturale);
– piața agroalimentară Decebal modernă;
– aer curat;
– locuri de joacă pentru copii;
– parcări;
– piste de biciclete;

Cetățenii nemulțuiți de proiectul de buget au putut depune contestații până în 2 februarie. (termenul legal este 15 zile de la data publicării).

One comment

  1. Balan Marius - contribuabil

    No vedeti ; daca era legalizata prostitutia de unii politicieni veniti de la Bucuresti, cu siguranta era mai interesanta o dezbatere direct la BORDEL decat in sala de sedinte de la CL unde doar peretii te asculta.

error: Content is protected !!