Bistrița, orașul lui „Deșteaptă-te române” a fost reprezentat de Dorel Cosma la Congresul Mondial de Poezie din Malaezia! Alt festival obscur, cu nume pompos!

La Congresul Mondial de Poezie, Bistrița a fost reprezentată de Dorel Cosma, directorul  Centrului Cultural „George Coșbuc” și de Menuț Maximinian, singurii români invitați. Congresul de poezie s-a desfășurat în Panckor (o insulă din arhipelagul malezian) la  care a fost prezent sultanul, împreună cu prim-ministrul insulei. Au participat scriitori din Malezia, China, India, Mongolia, România.

Festivalul de poezie NU este unul cotat în domeniu și la nivel național există o serie de organizații ale poeților și scriitorilor din România, darămite în întreaga lume!

 

cosma-malesya

w44

 

 

 

 

 

 

Au avut loc 3 Congrese Mondiale de Poezie în ultimele 3 luni! Vă dați seamă cât DILETANTISM e pe domeniu!

 

Congresul Mondial de Poezie din Malezia s-a desfășurat în decembrie 2016, dar trebuie menționat că în septembrie 2016 s-a desfășurat la Praga un ALT Congres Mondial de Poezie. (afla la a 36-a ediție, realizat de o organizație paralelă ): https://www.youtube.com/watch?v=lwWSKv5vQNg

De menționat că acum 2 luni, în octombrie 2016 a avut loc ÎNCĂ un Festival Mondial de Poezie, în Taiwan la care a participat o singură româncă: Anca Mihaela Brumă. (acest Congres de Poezie se afla la a 32-a ediție). https://www.youtube.com/watch?v=E73VZ4rphMw&t=268s

Vizita culturală în Malezia a durat o săptămână, timp în care Menuț Maximinian și Dorel Cosma au vizitat capitala Kuala Lumpur și obiectivele renumite: reședința sultanului, Turnurile Petronas, muzeul, Ambasada României etc. Sultanul Maleziei a primit cadou cărțile scrise de Cosma și Menuț Maximinian. Practic, cică s-au format legături în domeniul cultural și sunt tratative pentru o vizită la Nunta Zamfirei a unei delegații din Malaezia.

w3

w21

w11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Medalia pentru Poezie a Malaeziei – este TITLUL cu care se întorc acasă cei doi reprezentanți ai culturii locale, care au recitat poezii pe o scenă unde NU erau vorbitori de limba română.

În domeniul cutural NU eistă criterii de stabilire a valorii, deși se cheltuie sume importante pentru promovare. Sub sloganul „ambasadorii culturii în lume”, câțiva scriitori bistrițeni vizitează întreaga lume… deși creațiile lor NU prea contează la nivel național, cel puțin!

 

Citiți și: 

Trei Doamne… și toți trei! Cosma, Menuț și Câmpan au plecat în America să-și lanseze 3 cărți fiecare!

http://www.ziardebistrita.ro/trio-scribi/

3 comments

  1. Fain titlul! Dar câți se vor deștepta? Și când?

  2. Doamne Fereste! Am ajuns sa ne reprezinte doi anonimi care nu vand nici macar o carte la ei acasa.

error: Content is protected !!