Lorant Sas și Sorin Hangan sunt oamenii-cheie din echipa lui Ioan Turc! Unul va fi city-manager, altu’ e variantă de viceprimar! USR-iștii au și ei 1 viceprimar! Condiție obligatorie: să intre Turc la Primărie!

Lorant Sas, președintele PLUS Bistrița – Năsăud a fost primul care a anunțat public susținerea lui Ioan Tuc la Primăria Bistrița. Lorant Sas ar fi trebuit să candideze în interiorul Alianței PLUS-USR pentru nominalizarea de primar, dar a renunțat și a intrat în Alianța PNL. Ulterior, au urmat USR-iștii și mebrii PNȚCD.

Dacă Ioan Turc iese primar, Lorant Sas va fi viitorul city-manager al Bistriței . Teoretic, funcția se ocupă prin concurs, dar mai degrabă este vorba de înțelegere politică!

Lorant Sas a fost prezent la lansarea Programului de Guvernare Locală și a avut o poziție echilibrată:

Mulțumesc frumos Ioan Turc că m-ai făcut să vizez! E orașul în care vreau să trăiesc și pot să spun că la proiectul ăsta eu sunt 100% „in”. Vă puteți baza pe noi. Este minunat că nimic NU este în disonanță cu proiectul USR – PLUS! De-abia aștept să aducem Bistrița la alt nivel! – a transmis Lorant Sas, președintele PLUS Bistrița – Năsăud!

Sorin Hangan a dat-o la pace cu Ioan Turc și e varianta PNL-istă de viceprimar!

Sorin Hangan – președintele PNL pe municipiu – a avut o relație ostilă cu Ioan Turc, dar după ce PNL l-a desemnat pe Turc drept candidat de primar, cei 2 au dat-o la pace! Sorin Hangan este varianta de viceprimar din partea PNL și omul cu care Turc va trebui să colaboreze, dacă iese primar!

Sorin Hangan este abia pe locul 9 la Consiliul Local, poziție pentru care partidul trebuie s-adune aproximativ 8.000 de voturi! Din postura de președinte pe municipiu, Sorin Hangan ar mai avea o variantă pe loc eligibil la parlamentare, dar lucrurile se pot complica dacă iese nasol pentru PNL și Turc pierde la locale!

USR are protocol și vrea al 2-lea viceprimar!

USR a intrat alături de PNL și astfel, Călin Stan (președintele pe municipiu) a negociat o funcție de viceprimar! Înțelegrea PNL – USR are scopul de a bate PSD-ul, dar e o abordare riscantă pentru electoratul dur, dorinic de oameni noi în politică!

USR îl susține pe Turc de primar, dar candidează separat pe listele de Consiliu Local și e obligat să adune voturi cât mai multe pentru a justifica funcția de viceprimar. În funcție de voturile din 27 septembrie, USR va putea analiza dacă a fost înțelept să intre-n Alianță cu PNL!

Ioan Turc a jucat politic și are Alianța cu el! Acum, trebuie să convingă electoratul că-i cel mai bun, chiar dacă-i din garda veche !

Ioan Turc a făcut tot ce se poate pentru a încropi o Alianță și a promis funcții tuturor! Candidatul PNL pentru funcția de primar a adunat liderii celorlalte partide, dar acest lucru NU-i garantează o migrație a electoratului către Alianță!

ioan turc alianta

Până acum, Turc a jucat politic, dar are un hop mare de trecut care ține de campania propriu-zisă ! Ioan Turc e din garda veche și este obligat să se plieze pe pretențiile unui electorat profund nemulțumit de stilul vechi de-a face administrație!

Comunicarea și profilul candidatului, explicarea programului, sprijinul celor din lista de consilieri locali și atacurile celorlalți candidați sunt elemente-cheie de care PNL-iștii sunt obligați să țină cont în lupta pentru Primăria Bistrița!

2 comments

  1. Sas da, Hangan nu.

  2. votant anti- psd

    Si Ciobanica cel viteaz de la verzi capata macar praful de pe toba masinii primarului ?