Lucrările la noua piață agroalimentară din zona Decebal vor fi ”amânate puțin”

Lucrările la noua piață agroalimentară din zona Decebal vor fi ”amânate puțin”, potrivit primarului Ioan Turc. Municipalitatea nu va deschide acest șantier până când nu se vor finaliza lucrările la pasajul pietonal subteran și până când locuitorii din această zonă nu se vor mai ”liniști puțin”.

”În urma unor analize, am ajuns la concluzia că lucrările la piață le vom amâna puțin pentru că oamenii care locuiesc în zona respectivă au avut destul de mult de suferit. Nici acum nu sunt finalizate toate lucrările. A demara un proiect nou în această perioadă ar fi prea mult pentru oameni. Ne vom strădui să finalizăm lucrările și la pasaj, să deschidem circulația cât de repede și dinspre Cuza Vodă spre Republicii. Sunt lucrări complexe. Urmează să finalizăm lucrările și la gurile de intrare și ieșire în pasaj, urmează să facem toate lucrările care presupun rezolvarea infrastructurii ascunse. Sunt o mulțime de fire pentru că vom avea pe lângă lifturi și scări rulante. Așa că vom demara lucrările de construire a pieței Decebal după ce lumea se va mai liniști puțin. Oricum, noi vom gestiona acel șantier în așa fel încât oamenii să fie mai puțin afectați”, a spus primarul Ioan Turc într-o emisiune la Radio Balada.

Anul trecut, edilul Bistriței menționa că noua piață agroalimentară pe care Primăria Bistrița intenționează să o construiască în zona Decebal, pe amplasamentul actualei piețe, va fi o adevărată ”bijuterie arhitecturală”.

Viitoarea construcție va fi împărțită în zone pentru producători locali și comercianți, fiind prevăzute și spații special amenajate pentru depozitare, vânzare de produse industriale, refrigerate și congelate. Proiectul include și două zone destinate copiilor, una în incintă și una în aer liber. De asemenea, va fi amenajată și o parcare cu un număr generos de locuri.

Investiția în noua piață este estimată la circa 17,5 milioane lei, finanțarea urmând să fie asigurată din bugetul local și dintr-un credit contractat de municipalitate.

Pentru realizarea acestui obiectiv, municipalitatea ar putea fi nevoită să recurgă la exproprieri.

Probabil că pentru viitoarea piață vom fi obligați să recurgem la exproprieri. Vom mai avea discuții cu proprietarii din piață, dar dacă nu ajungem la un compromis rezonabil, legea ne permite şi acest lucru şi voi propune Consiliului local să facem acest lucru. (…) Urmează să-i invităm la Primărie, să le arătăm ultima formă a proiectului şi eu sper că, văzând-o, se vor răzgândi cei care ţin neapărat să îşi continue activitatea în actuala formulă. (…) O piaţă nouă este un obiectiv de utilitate publică și atunci legea ne permite să facem exproprieri. Este vorba despre acele magazine care există acum în piață. Nu este vorba despre Hala Decebal, ci doar despre clădirile mici dinspre strada Arţarilor”, a explicat primarul Turc într-o recentă conferință de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *