Marea țiganiadă: Cum au fost evacuați țiganii de la Balul Romilor! Scandal pe meniul de 30 de lei care trebuia să fie GRATIS, să-l plătească Primăria, zic ei!

Balul Romilor s-a desfășurat în centrul istoric al Bistriței, chiar de Sfântă Marie. În bugetul local, Primăria Bistrița a alocat 40.000 de lei pentru organizarea acestui eveniment, la care au participat formații țigănești din țară. Seara a avut loc petrecerea, la Restaurant Mya 1 de pe centură.

aazPrimăria Bistrița organizează acest eveniment încă din primul mandat a lui Ovidiu Crețu, unde se implică și Matei Lăcătuș reprezentantul Asociației Romilor Ardeleni, unul din liderii comunității din municipiu (aripa Ovidiu Crețu) în timp ce Neia Lăcătuș (consilier județean) este reprezentantul țiganilor „de dreapta”.

Primarul Ovidiu Crețu și managerul George Avram au avut câteva replici în țigănește, adresate celor prezenți pe Pietonal și i-a anunțat că seara va avea loc un chef la Restaurant Mya, care va fi GRATIS.

„La Restaurantul Mya, Începând cu ora 20 vom organiza Balo Romano, Balul Țiganilor, cu intrare gratuită așa cum am promis. Sigur că s-ar putea să fie lucruri care nu-s chiar toate de nota 10, dar este un început, este un lucru care este demarat și pe care o să-l continuăm” a declarat primarul Crețu de pe scenă. (sec 25).

 

 

Avram, Crețu, Suciu și Doina Pană au jucat alături de țigani!

Reprezentanții P.S.D au fost alături de comunitatea țigănească, au jucat laolaltă și s-au pozat. Rona Hartner și ”The Zuralia Orchestra”  au susținut un recital specific țigănesc, iar la manifestarea „culturală” a fost chemată și TV Bistrița.

rre

eew

 

 

 

 

 

 

Primarul Ovidiu Crețu a fost vedeta întâlnirii și o mulțime de țigani s-au pozat cu primarul Bistriței. Parlamentarii Pană și Suciu au venit la susținere, alături de George Avram, personaj respectat de țiganii din oraș.

 

3-balul-romilor-16-300x300

2-balul-romilor-16-300x300

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru Festivalul tradițiilor țigănești Primăria Bistrița a alocat 40.000 lei (cu 10.000 lei mai mult decât în 2015).

 

Scandalul a-nceput de la mâncare!

 

romanoLa ora 12 noaptea s-au pus coșurile de pâine pe masă și invitații așteptau servirea meniului. Matei Lăcătuș, George Avram și Ovidiu Crețu au făcut o scurtă ședință cu patroana Mia pentru a stabili cine va face plata. NU s-a ajuns la un consens, iar primarul Ovidiu Crețu a plecat de la chef la ora 00.30. Mulțimea nemulțumită a început să vocifereze iar la ora 1 noaptea, localul a fost evacuat.

„Așa ceva NU s-a întâmplat în istoria balurilor. Să fim scoși afară și tratați în felul acesta. Au venit oameni de pe sate, cu copii, cu femei că au fost anunțați că va fi gratis, nu dau niciun ban că așa li s-a promis în alegeri, un chef mare de tot. Am intrat și au cerut 30 de lei ca să ne dea de mâncare. Normal că lumea s-a enervat dacă prima dată li s-a spus că e gratis. Primarul a fugit și noi nu am mâncat nimic și am fost scoși afară din restaurant… și-au bătut joc, puteți întreba pe oricine că în local se fac și nunți de noapte, iar pe noi ne-au scos afară!” declară Răzvan M. unul din participanții nemulțumiți.

Ce zice Matei Lăcătuș

Matei Lăcătuș este unul din liderii țiganilor, în relații apropiate cu PSD-ul și unul din militanții activi în preajma campaniilor electorale. Acesta susține că Balul Romilor a fost organizat de Primăria Bistrița și numele Asociației  apare pe afiș, însă numai ca și colaborator cu rolul de a informa țiganii despre eveniment.

ll„A fost o petrecere GRATUITĂ, un spectacol reușit și nimeni NU a plătit bilet. Încă de anul trecut se anunța o petrecere mare. A fost gratis și cine a vrut mâncare putea să mănânce. Să plătească și să mănânce cât vrea. Ce pot să spun, că Primăria Bistrița a organizat acest eveniment iar Asociația pe care o conduc doar a anunțat în cadrul comunității că va fi un chef mare. Atâta tot. Oricâte ai face, NU poți mulțumi pe toată lumea” a declarat Matei Lăcătuș, liderul Asociației Romilor Ardeleni din Bistrița.

 

 

 

Ce zice Mia Moraru, patroana restaurantului!

Patroana localului a avut o înțelegere cu organizatorii acestui eveniment și susține că înțelegerea NU s-a mai respectat. Au avut loc discuții cu reprezentanții Primăriei Bistrița și cu Matei Lăcătuș pentru plata meniului, dar nimeni NU și-a asumat această răspundere.

cc5„Înțelegerea a fost să fie o taxă de 30 de lei la intrare, din care să se servească 4 mici, o pulpă de pui, două beri și o cafea. NU s-a respectat această înțelegere… și intrarea a fost liberă. M-am trezit cu 500-600 de persoane. Au venit cu băutură de acasă, în plase, mă rog, lucrurile au stat altfel decât mă așteptam. S-a pus pâinea pe masă și urma să se servească meniul, dar nimeni NU a plătit și atunci mâncarea NU s-a mai servit. Eu nu știu cine a fost de vină, dar mâncarea NU s-a mai servit și programul s-a terminat la ora 1 noaptea. Ăsta este adevărul și este tot ce declar. Eu am relații bune cu toată lumea și vreau să rămână așa  ca până acum! ” susține Mia Moraru patroana restaurantului.

Primăria Bistrița și „chestiunea țigănească!” 

 

Ovidiu Crețu și George Avram sunt în relații bune cu membrii comunității și controlează câteva mii de voturi pe acest segment.  Primăria Bistrița a investit aproximativ 10 milioane de euro în cartierul social din Viișoara și în ultimii 8 ani a construit 9 blocuri sociale unde locuiesc 300 de familii.

sociale

sociale 2

 

 

 

 

 

 

 

Chiar dacă PSD-iștii au pierdut la capitolul imagine pentru această scăpare de la Balul Romilor, problema poate fi remediată pe parcurs, mai ales că în câteva luni se intră în campanie pentru parlamentare.

P.S.D organizează anual un bal al pensionarilor din partid și plătește absolut toate cheltuielile. La fel se întâmplă în cazul chefurilor de 8 Martie sau chefurilor de campanie. În schimb, Primăria Bistrița NU finanțează astfel de acțiuni. Spre exemplu, la Balul Pensionarilor s-au oferit bani în plic (de la bugetul local) unor cupluri longevive, dar cheltuielile de protocol au fost finanțate de patronul Restaurantului Flamingo.

Citiți și:

 

cc4VIDEO: Au băut coniac de fițe și s-au urcat la volan! DOVADA clară că primarul Crețu și viceprimarul Avram conduc sub influența băuturilor alcoolice! Ar trebui să intervină Poliția Rutieră?

http://www.ziardebistrita.ro/video-au-baut-coniac-de-fite-si-s-au-urcat-la-volan-dovada-clara-ca-primarul-cretu-si-viceprimarul-avram-conduc-sub-influenta-bauturilor-alcoolice-ar-trebui-sa-intervina-politia-rutiera/

6 comments

  1. Au fost rasplatiti pentru voturi asa cum au meritat. Ce bine-mi pare ca au luat tzeapa….

  2. Aici nu e ceva curat. Va rog sa mai investigati.

  3. Sa moare tziganii de foame?? Ooof, o dreg ei cumva. Balul tziganilor pe pietonal iar zilele Bistritei in tziganie la Viisoara. De ce nu le-a facut balul acolo la ei?Anapoda rauuuu

  4. Bine ca pe tigani ii ajutati si le face-ti blocuri iar pe tineri ii alungati in Occident.

  5. Primarul sasi ieie adio de la voturi ca nu mai suntem fraieriii lui si lui George si nici nu suntem bataia lor de joc

  6. Au furat ei si nu au dat nimic de mancare la tigani

error: Content is protected !!