Medic de la Policlinică, sancționat disciplinar pentru că nu a respectat programul de lucru

 

 

 

Un medic care își desfășoară activitatea la Ambulatoriul de Specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița a fost sancționat disciplinar pentru că nu a respectat programul de lucru și a ținut pacienții la ușă cu orele. Acesta era la a doua abatere de acest gen, motiv pentru care i-a fost diminuat salariul cu 10% pentru trei luni.

”Problema respectării programului a fost eliminată în mare parte în Ambulatoriul Spitalului Judeţean, în momentul în care am introdus acel sistem prin care programările se pot face online. În momentul în care am introdus acest sistem, programarea pacienţilor se face la oră fixă. Deci nu mai este ca înainte, când se făcea programarea la ghișeu și stăteai la ușa cabinetului până te chema medicul. Acum ai programare la 08:15, la 08:30, la cât este. Am avut într-adevăr o singură sesizare care s-a confirmat, făcută de către un pacient, că medicul nu a ajuns la program. Avea programare la 08:00 şi la ora 12:00 nu era consultat”, a spus Gabriel Lazany, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

În acest caz s-au făcut verificări și s-a dovedit că sesizarea pacientului era reală și întemeiată, motiv pentru care medicul a fost sancționat.

”Partea noastră de control este foarte uşoară, fiecare pacient se semnează la final cu cardul, rămâne amprenta electronică şi timpul la care s-a făcut acea semnare. Bineînţeles că s-a confirmat acea sesizare, motiv pentru care medicul respectiv a fost trimis în Comisia de disciplină a spitalului şi i s-a aplicat sancţiunea disciplinară pentru că nu a fost la program”, a mai precizat Gabriel Lazany.

Medicul în cauză nu era la prima abatere de acest gen. ci la a doua, motiv pentru care s-a luat decizia de a i se diminua salariul cu 10% pe o perioadă de trei luni.

 

One comment

  1. Pariez 1000 contra 100 că dacă am programare de la 8 ,la

    ora la care ar trebui să să intre al doilea pacient eu încă aștept să vină doctorul

error: Content is protected !!